Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik az igaz vallás? Jehova...

Melyik az igaz vallás? Jehova tanúi vagy a szabad keresztények? (Hit gyüli)

Figyelt kérdés
Elég erős hitem van Istenben, tudom hogy létezik és hogy ő általa lehetséges minden. De melyik az az út amelyen a legtisztábban tudod követni, és szolgálni? Elég nehéz kérdés számomra, a családom egyik fele Jehova tanú, a másik keresztény. Egyik ezzel érvel, a másik azzal. Várom a véleményeket, esetleg bizonyságokat kinek melyik vallás az igaz :)

2023. ápr. 5. 08:34
1 2 3
 11/21 NTBS ***** válasza:
48%
Nincs igazi vallás. Csak a Hit.
2023. ápr. 5. 16:32
 12/21 KZitus ***** válasza:
68%

Szia

Ő maga, Krisztus adja meg a választ számodra. „Ha MEGMARADTOK a szavamban . . . megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz titeket” János 8:31, 32. Jézus szava, azaz a tanításai a Bibliában találhatók meg.

Amikor azt mondta, hogy „az igazság szabaddá tesz titeket”, elsősorban arra utalt, hogy az emberek megszabadulhatnak a bűntől és a haláltól. De elmondhatjuk, hogy Isten Szavának ismerete más dolgoktól is megszabadít minket, köztük a babonáktól, a halottaktól való félelemtől és a haláltól való rettegéstől.

Előtted a lehetőség, hiszen Biblia már minden ember kezében lehet....személyes meggyőződés! ez a legfontosabb. Akkor nem másoktól kérdezed majd: "melyik az az út amelyen a legtisztábban tudod követni, és szolgálni?" - mert pontosan fogod tudni!

2023. ápr. 5. 20:30
 13/21 anonim ***** válasza:
28%

Van egy elméletem.

Az ember sem a keletkezését nem képes megmagyarázni, sem pedig halandóságába nem képes beletörődni.

A vallások erre adnak válasz és vígaszt.

Minden vallásnak van egy teremtéstörténete (genesis) és mindegyik kínál alternatívát a túlvilágra/örök életre.

Túlvilágot ígérnek vagy lélekvándorlást, újjászületést.

Hitet, vigaszt, megnyugvást ígérnek az embereknek.

Mindem vallás "könyvét" emberek írták.

Melyik az igaz?

Egyik sem!

Az viszont lehetséges, hogy van valami teremtő erő/lény de hozzá nem földi tanítók által juthatunk...

2023. ápr. 5. 21:09
 14/21 Novist ***** válasza:
31%
Isten szemében nincsen vallás. Sem Jézus, sem a tanítványai nem alapítottak. Antiókhiában nevezték őket keresztényeknek, ami azt teszi, hogy Krisztus követői. Én azt javaslom, hogy hívd meg hozzád minkét felet és ugyanazt a bibliafordítást add nekik, majd tegyél fel kérdéseket és figyeld meg, hogy miként válaszolnak. Azt is javaslom, hogy naponta olvasd a Bibliát. Nem az a fontos, hogy a földünkön több ezer keresztény felekezet tanít, hanem az amit ott olvasol a Bibliádban. Ezért azt javaslom, hogy olvas belőle rendszeresen, elmélkedj el a leírtakon, és alkalmazd a benne leírt tanácsokat az élet minden területén.
2023. ápr. 6. 07:31
 15/21 anonim ***** válasza:
8%

Kérdező: "Melyik az igaz vallás? Jehova tanúi vagy a szabad keresztények? (Hit gyüli)

Elég erős hitem van Istenben, tudom hogy létezik és hogy ő általa lehetséges minden. De melyik az az út amelyen a legtisztábban tudod követni, és szolgálni?"

Ez elég érdekes! Azt írod elég erős a hited Istenben, de nem tudod melyik az igaz vallás és nem tudod melyik az az út, amin a legtisztábban tudod követni és szolgálni Őt.

Ne haragudj, de ez így elég ellentmondásos. Azt írod erős a hited, de nem is tudod, hogy mit vagy miben vagy hogyan hiszel. Persze más lenne a megközelítés, ha azt mondanád, hogy hiszel Isten létezésében, de nem tudod, hogyan lehet megtalálni Őt vagy kapcsolatba lépni Vele.

2023. ápr. 6. 19:27
 16/21 anonim ***** válasza:
44%

Kérdező: "Melyik az igaz vallás?"

Nincs igaz vallás!!!!

A vallás attól válik vallássá, hogy emberi rendeleteket, belső szabályzatokat alkotnak. Isten sohasem akarta vallást. Mi a hit lényege?

Rm.13,8. Senkinek semmivel ne tartozzatok, hanem csak azzal, hogy egymást szeressétek; mert a ki szereti a felebarátját, a törvényt betöltötte.

Rm.13,10. A szeretet nem illeti gonoszszal a felebarátot. Annakokáért a törvénynek betöltése a szeretet.

Mat.22;

35. És megkérdé őt közülök egy törvénytudó, kisértvén őt, és mondván:

36. Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben?

37. Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.

38. Ez az első és nagy parancsolat.

39. A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.

40. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.

Isten, Jézus nem akart vallásosságot, csak az emberek tették vallásossággá a saját rendeléseik és tanításaik, elvárásaik szerint!

2023. ápr. 7. 12:59
 17/21 anonim ***** válasza:
2023. ápr. 10. 22:09
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

Jézus azt mondja a János 17:3 versében, hogy egy keresztény legfőbb dolga ismeretet szerezni az Igaz Istenről, és Jézus Krisztusról. Ha folyamatosan szerzel új ismeretet a bibliából, akkor idővel megtudhatod, hogy „mi az Istennek jó, kedves, és tökéletes akarata.” (Róma 12:2) A Példabeszédek 4:18 arról ír, hogy a folytonos tanulás segít egyre tisztábban látni a Biblia üzenetét: „Az igazak ösvénye pedig olyan, mint a hajnal világossága, mely minél tovább halad, annál világosabb lesz, a teljes délig.”

Nagyon jó, hogy két példa is van előtted! Sokak előtt egy sincs.

Vizsgáld meg,

1. hogy mit tanítanak?

2. hogy amit tanítanak az a bibliával összhangban van-e?

3. hogy a tanítással összhangban élnek-e?

Nem csak a te rokonaid, hanem a felekezet, mint egész, egységes-e az imádatban?

„Ha azt mondjuk, hogy közösségünk van vele, és sötétségben járunk; hazudunk és nem az igazságot cselekeszszük.” (1János 1:6)

Közösségben lenni jelentése: „Együtt tevékenykedő emberek, akik osztoznak egymással … eszméikben, céljaikban, törekvéseikben” (wiki szótár), azaz egységben vannak.

Az 1 Korintusz 1:10 versében is arra kéri Pál a gyülekezet tagjait, hogy legyenek egységben: „Testvéreim, Urunk Jézus Krisztus nevében arra kérlek benneteket, és azt tanácsolom, hogy összhang és egyetértés uralkodjon közöttetek, amikor beszéltek! Ne legyen köztetek széthúzás, se pártoskodás, hanem tökéletesen kapcsolódjatok egymáshoz, mind a gondolkodásban, mind a céljaitokban!”

Jézus ugyanezt mondta: „Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk, hogy elhigyje a világ, hogy te küldtél engem. És én azt a dicsőséget, a melyet nékem adtál, ő nékik adtam, hogy egyek legyenek, a miképen mi egy vagyunk.” (János 17:21,22)

Hogyan tudnak a keresztények egyek lenni? Ha hitben, életmódban, és tanításban egységesek tudnak lenni. (Ez a vers egyébként segít megérteni a szentháromság kérdését is, amennyiben valaki bizonytalan a tekintetben)

Szívből kívánom, hogy választ kapj a kérdéseidre, és megtaláld az élethez vezető utat.

„Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt. (Máté 7:14)

„Gyümölcseikről ismeritek meg őket...” (Máté 7:16)

2023. ápr. 11. 20:34
 19/21 anonim ***** válasza:
Nincs olyan, hogy igaz vallás. Mindenki éljen abban a hitben, amilyenben szeretne, egészen addig, amíg ezt nem akarja ráerőltetni a másikra. Én katolikus vagyok, hiszek Istenben, pont. Nekem ahhoz nem kell templomba járni, éjjel, nappal imádkozni, gyónni, hogy tudjam, Isten odafentről vigyáz rám. Ő az egyetlen lény, aki színtisztán látja a lelkemet, látja, ha jót teszem, és azt is, ha rosszat. Nem kell nekem ehhez külön hozzá beszélnem, és különböző szertartásokat végig csinálnom, hozzá teszem, halál unalmasnak is tartom az ilyen dolgokat. Szerintem az egyik legnagyobb képmutatás, ha benne vagy ilyen szektás dolgokban, "Isten az Úr", aztán a hétköznapjaidban egy pont ugyanolyan önző, felelőtlen, hazug ember vagy, mint más. Nem egy-két ilyen személyt ismerek. Ha mindig szeretettel, odafigyeléssel fordulsz a másik felé, ezerszer többet ér, mint hogy milyen vallásban hiszel. Nem attól leszel jó ember, ha imádsz egy megfoghatatlan lényt, hanem ha segítesz másokon.
2023. máj. 27. 20:13
 20/21 anonim válasza:
A szabadkeresztény egyháznak semmi köze a hit gyülihez, sőt kifejezetten ellenzik és szektának tartják. a szabadkeresztények simán egy modern protestáns egyház. mint a református kicsit modernizált verzója pl a zenéknek a hangzásvilágában.
2023. szept. 17. 23:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!