Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha titkos meghívot kapnál egy...

Ha titkos meghívot kapnál egy sátánista szektába, akkor mennél?

Figyelt kérdés
Mi az előnye vagy hátránya a kereszténységnek a sátánizmussal szemben?

2023. márc. 28. 21:25
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Ez a világ két pólus köré épül fel, a pozitivitás és a negativitás köré, és ezeknek a keveréke adja a legnagyobb részt, az emberek átlagát.

A pozitív az önzetlen, másokat szolgáló, másokat segítő, "tekints úgy felebarátodra ahogy önmagadra, ne vedd el másét, ne kívánd meg másét, ne ölj, ne hazudj" , stb.

A negativitás pedig a mások feletti hatalomra törekszik, bármi áron, hazugsággal, az "őszinteség mímelésével", erőszakkal, átveréssel az önzésre helyezve a hangsúlyt.

Amikor a sátán, lucifer, stb azt mondja hogy ő a jó, akkor a hazugságot használja, és máshonnan összecsipeget dolgokat, és megpróbálja a jóság látszatát mímelni. Neki ez a dolga. Ő a rossz, a jó ellenpólusa.

2023. márc. 30. 08:38
 32/41 anonim ***** válasza:

Hiába mondja a keresztény tanítás, hogy legyünk jók, ha az kivitelezhetetlen, még ha az embert a legjobb szándéka is vezérli. Bármennyire is lehetsz jó, hiába teszel ezer meg ezer felé apró kis jó cselekedeteket, ha egyszer tényleg bajba kerülsz, csak magadra számíthatsz. Ha a jóságoddal vívod ki az emberek tiszteletét, barátságát, mi lesz veled ha már nem tudsz jótékonykodni? Azoktól vársz segítséget, kik maguk is segítségre szorulnak?! És amíg ezekkel a szerencsétlenekkel voltál elfoglalva, addig elfordulsz azoktól kikre valóban számíthattál volna.

Még mielőtt bárki lelketlennek bélyegezne minket leírnánk, hogy ez nem így van csak bennünket az az elv vezérel, hogy az érzelmek elé az értelmet helyezzük, ám ez nem jelenti azt, hogy nem adunk teret az érzelmeknek, hiszen van, mikor nem lehet parancsolni nekik de amennyire lehet megpróbáljuk átgondolni, amiket teszünk.

Ha jehova tényleg megjutalmazná azokat, akik az ő nevében jót cselekednek, akkor miért nem adja tanújelét annak, hogy az emberek ne csak higgyenek, hanem bízzanak is benne?!?

Azt mondják, próbára teszi az embert. De miért, talán mégsem ismeri és mégsem lát a lelkükbe és nem bízik meg bennük?

2023. márc. 30. 08:52
 33/41 anonim ***** válasza:

"ne csak higgyenek, hanem bízzanak is benne" Ez csak játék a szavakkal.

Magadtól kell hinni a jóságban, a teremtésben, a Teremtőben, nem pedig mert bizonygatja folyton hogy "itt vagyok, itt vagyok".

"Isten, én hiszek benned, de kérlek adj jelet, öld meg a szomszéd Józsit, mert őt utálom, és biztos nem is szeret téged".

"Isten, én őszintén hiszek benned, de jobban hinnék, ha ma kitakarítanád az istállót, mert nincs kedvem hozzá"

2023. márc. 30. 11:48
 34/41 anonim ***** válasza:
60%

A biblia is azt írja, hogy isten megbüntette az embert, amiért a tudás fája gyümölcsét választotta és fogadta el urunktól, az örök tudatlanságban lévő, állatihoz hasonló lét helyett. Ezt a vallást az emberek nem önszántukból vették fel, hanem tűzzel, vassal kényszerítették rá őket, nem a csodás menny ígérete és jehova jósága motiválta őket, hanem a halálfélelem. Mindezek nélkül a kereszténység nem lenne más csak egy szekta a sok közül.

Hol van a jóság amiben hinni lehet?

2023. márc. 30. 12:05
 35/41 anonim ***** válasza:
100%

A buddhizmusban nincs ilyen, mégse "csak egy szekta a sok közül".

Egyébként a kereszténység nagyon érdekes, mert pl a "tűzzel vassal kényszeríteni az emberekre" pont ellentétes a tanításaival :)

Jézus maga mondta, ha megütnek, tartsd oda a másik orcád, stb....hol van ebben a "tűzzel vassal kényszeríteni az emberekre" ? ...és itt jön be a Sátán, Lucifer, és a többi hasonló negatív befolyás, amikor ráveszik erre az embereket.

A sátán és haverjai legnagyobb trükkje az, hogy elhitetik hogy ők csak egy kitalált fogalom...de szerintem ennél ők azért sajnos sunyibbak, alattomosabbak, gonoszabbak...és igen, mindig amikor valami rossz történik, szenvedés van, fájdalom, gyűlölet, akkor ők egy kicsit jobbkedvüek.

2023. márc. 30. 12:56
 36/41 anonim ***** válasza:
51%

Jézust követed, pedig ő és apostolai is a halálba mentek, valamiféle beteges suicid hajlamtól vezérelve, hiszen az önfeláldozást tartják a legnagyobb erénynek. A keresztény ember egész élete sem más, mint a halálra való felkészülés és a halál utáni vágy, mivel mind a jutalomra vár. "Boldog, aki a halála óráját mindenkor szeme előtt tartja és naponként készül a kimúlásra. A jó halál kegyelme a hívő ember számára a legnagyobb ajándék"-idézet a bibliából.

Az egész világ ennek antitézise lett,a háború eldölt,mára Lucifer az erősebb.

A kereszténységet meg erőszakkal importálták a közelkeletről egész európába és a hatalmat is hasonlóképp tartották meg.Az egyház nem jézus tanaira épült,hanem a halálának kizsákmányolására.

2023. márc. 30. 13:14
 37/41 anonim ***** válasza:

"Jézust követed..." dehogy követem, de bírom a srácot, hatalmas szíve van.

Leginkább a saját utamat járom, épp ezért kicsit objektívebb tudok maradni.

Látom a negatívan befolyásolt anyagot a Bibliában, -amit épp a haverjaid intéztek- hogy meggyengítsék a nazáreti örökségét.

Viszont mindenkinek lehetősége és joga van átengedni és megszűnni magán a tanítást, és a "mit tenne most Jézus" megmutatja az utat :)

Ne értsd félre, semmi bajom a sátanizmussal, de az a rossz, a gonosz, az elnyomás, a hazugság, az önzés, az irányítás.

Értem hogy tesz magára porcukrot, és van pénz PR-ra, Facebook reklámra, stb, de attól még maga a megtestesült gonosz, ennek a világnak a negatív polusa. Ha ezt nem látod, akkor még csak a porcukor rétegnél tartasz.

A negatív út egy nagyon nehéz és könyörtelen út, épeszű ember messzire elkerüli, mert a lélek megerőszakolva, kifacsarva végzi, és a további szintek még rosszabbak.

2023. márc. 30. 21:54
 38/41 anonim ***** válasza:

"A negatív út egy nagyon nehéz és könyörtelen út, épeszű ember messzire elkerüli, mert a lélek megerőszakolva, kifacsarva végzi, és a további szintek még rosszabbak."

A kereszténység azt hirdeti, hogy ezek az utak romlásba és pusztulásba vezetnek. Ha ez így lenne, akik ezen utakat járják, régen sírva könyörögnének jehova bocsánatáért és térdre borulva gügyögnék, hogy "bocsáss meg uram, tévedtem". A vallási vezetők az Ördög útjait a templomok falain kívülre képzelik, pedig van mikor Lucifer az istenhívő embert azzal sújtja, hogy épp a vallásba hajszolja bele, míg nem marad neki senkije és semmije csupán istentől és Ördögtől való félelme, a szentjei és az őrület. De ez nem meglepő, ha egy őrült tanító, őrült szavait szentként tisztelik és őt példaképként tekintik, maguk is őrültté válnak.

2023. márc. 31. 06:47
 39/41 kretens ***** válasza:
A tizparancsolatban van ugye az egyik legnagyobb bűn hogy ne ölj.Ne ölj-ez a legnagyobb főbűn.Csak van ezzel egy kis gond.Mi az a leg alapvető dolog minden élőlény számára hogy létezhessen?Hát hogy enni kell.Enni.És amikor eszünk akkor mit is csinálunk?Egy másik élőlény pusztitunk el.Mert mi is az hogy élet?Önálló cselekedete van önfentartásra képes önállóan gondolkodik.Minden élőlény érez fizikai fájdalmat.A maga modján a viselkedése alapján még egy egysejtü élőlény is értelmezi valahogy ezt a világot.Mi emberek azzal hogy testünk méretéhez viszonyitva nagy aggyal rendelkezünk tehát összetettebb dolgokra is képesek vagyunk akor ez már feljogosit minket hogy más élőlény felett álljunk?Csak nekünk van lelkünk minden más csak biokémiai folyamat?Én emlékszem gyerekkoromban a falusi nagyszülői háznál a disznóölésekre.Az a szerencsétlen állat milyen kinokat élhetett át mikor leszúrták?Ha a biblia értelmezését veszem akkor az emberen kivül minden más élőlénynek nincs lelke csak biokémiai folyamat.De mivel láttam szenvedni én ebben kételkedek.Mivel minden élőlénynek enni kell már eleve a puszta létezés a gyilkolásra épül.Gyilkolásra!!.Hogy lehet itt egyátalán a jóról beszélni?Ha isten jó akkor miért igy teremtette ezt a világot?Miért igy kellet biológiailag teremteni minket és más élőlényt is mert ez a biológiai test tele fájdalomideggel gyakorlatilag egy kinzókamra.De egyébként bennem már felmerült egy ilyesztő gondolat.Lehet hogy tévedésben vagyunk.Arról van szó hogy lehet hogy ez maga a pokol ez a valóság.A halálnak csak annyiban van ebben a pokolban szerepe hogy újrakezdődik a szenvedés a születéssel.Mindig más testben vagy mindig ugyan azt éljük át újra és újra és a halál csak törli az emlékezetet.
2023. máj. 26. 07:06
 40/41 anonim ***** válasza:
Én azt nem értem, hogy mikor számít valaki jó Sátánistának? Aki sok szertartást hajt végre, aki erkölcsileg sok rosszat cselekszik vagy aki megtagadja Istent? Aki ért ehez világosítson már fel?
2023. okt. 20. 17:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!