Miről szól a Biblia a vége felé, az utolsó fejezetek?
Nos mi a tapasztalatom!
Azt tapasztaltam, hogy valaki feltesz egy átlagos vagy komolynak mondható kérdést. Rövid szünet, senki nem ír. Aztán, ahogy válaszol komolyan és lelkiismeretesen egy illető rögtön reagálnak a keselyűk és hiénák dögevők és trollkodók ítélkező lekezelő okoskodó és bölcselkedő beszólásaikkal. Csak gratulálni tudok hozzá!!! Hogy ennek mi értelme van???
Nézd el nekem, hogy csak akkor válaszoltam a kérdésre, amikor olvastam magát a kérdést és nem órákkal előtte.
Amúgy a jehovások is mindig lelkiismeretesen válaszolnak, de ez közel se jelenti azt, hogy jó választ adnak, vagy akár adsz.
Értelme az, hogy a Bibliában, vallásban kevésbé jártas kérdezőket figyelmeztessük a sületlenségekre, amiket írtok néha.
Tyuuu én el se olvastam a hozzászólásokat.
Nem egy Jóskönyv, hanem a jövőt irja le. Ez van. Jézus is kijelentette magáról hogy nagy hatalommal és dicsőséggel jön vissza és minden szem meglátja azt. Akik tudnak mjd a jelekből olvasni, azok olyanok lesznek mint a lámpást vivő lányok, akik olajat is vittek magukkal hogy urukkal tarthassanak. Tehát mindig vigyáztak és készültek, mert úgy jön mint éjjel a tolvaj. Ha tudnád melyik nap tör be a tolvaj, nem vigyáznál hanem minden mást csinálnálnál helyette. Nekünk hitben tudásban kell erősödni, és fel kell vérteznünk magunkat, mert megtevesztenek makd minket. És le van írva, akkor jön el amikor mindenki azt mondja igen itt a békesség, mi baj lehet? Magyarul: nem számítunk rá. Mert még maga Jézus sem tudja mikor jön el a nap, csak az isten tudja!
Szóval de, eljön, és mindannyian meglátjuk. Egyebkent annyira durva lehet az a látvány, hogy remegő lábbal fogunk ott állni
A kérdés a Jelenések könyvéről szól, te most Jézus egyik profetikus látomásáról írsz, melyben Jeruzsálem pusztulása és a világ vége jelenik meg párhuzamosan. A kettőnek nincs sok köze egymáshoz.
#17# "Az egy paradoxon. Ne foglalkozzanak vele! Ha en nem fejthetem meg , akkor nincs értelme. Amugy is zagyvasagnak tunt mindig. A tudomany a tenyeken alapul. Hulyesegkent irtak be."
Szia. Nincs benne semmi paradoxon. A jövőt vázolja benne, több szemszögből, legalább háromból. Nagyjából a Jézus Krisztus dicsőséges eljövetelét megelőző Antikrisztusi időszakról és az azt követő nyomorúságokról ír. Ez megközelítőleg 7 évet ölel magában, amit a Szent Írás 2x3,5 évben említ ill állapít meg.
Dániel így ír erről:
Dn.9,27. És egy héten át sokakkal megerősíti a szövetséget, de a hét felén véget vet a véres áldozatnak és az ételáldozatnak, és útálatosságok szárnyán pusztít, a míg az enyészet és a mi elhatároztatott, a pusztítóra szakad.
A 7 év felénél azaz 3 és fél év elteltével történik egy esemény. Méghozzá az, hogy az Antikrisztus ellen merényletet hajtanak végre és meghal. Akkor a Sátántól megkapja erejét és Jézus feltámadását leutánozva ő is feltámad.
Jel.13,3. És látám, hogy egy az ő fejei közül mintegy halálos sebbel megsebesíttetett; de az ő halálos sebe meggyógyíttaték; és csodálván, az egész föld követé a fenevadat.
Jel.13,14. És elhiteti a földnek lakosait a jelekkel, a melyek adatának néki, hogy cselekedje a fenevad előtt; azt mondván a föld lakosainak, hogy csinálják meg a fenevadnak képét, a ki fegyverrel megsebesíttetett vala, de megelevenedett.
Az Antikrisztus színrelépésekor eljön Isten 2 Prófétája Illés és Énok. Ők 3 és fél évig prédikálják Isten igazságát és prédikálnak az Antikrisztus ellen is és közben csodákat is tesznek. Senki nem tud nekik ártani ám amikor megtörténik az Antikrisztus halála és feltámadása, akkor az Antikrisztusnak már lesz megölni őket és meg is öli őket.
Jel.11;
3. És adom az én két tanúbizonyságomnak, hogy prófétáljanak, gyászruhákba öltözve, ezer kétszáz hatvan napig.
4. Ezek az a két olajfa, és a két gyertyatartó, a melyek a földnek Istene előtt állanak.
5. És ha valaki akar nékik ártani, tűz származik az ő szájokból, a mely megöli az ő ellenségeiket; és ha valaki akar nékik ártani, úgy kell annak megöletni.
6. Ezeknek van hatalmuk arra, hogy bezárják az eget, hogy az ő prófétálásuknak idejében eső ne legyen; és hatalmuk van a vizeken, hogy azokat vérré változtassák, és megverjék a földet akármi csapással, valamennyiszer akarják.
7. És mikor elvégezik az ő bizonyságtételöket, a mélységből feljövő fenevad hadakozik ellenök, és legyőzi őket, és megöli őket.
Egy darabig még örülnek az emberek, de aztán .... aztán következik a következő 3 és fél év, ami semmi jót nem fog hozni az emberiségre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!