Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miről szól a Biblia a vége...

Miről szól a Biblia a vége felé, az utolsó fejezetek?

Figyelt kérdés

2023. márc. 19. 11:00
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
29%

Mire gondolsz pontosan? János Jelenések könyvére utalsz, ami a Biblia utolsó része?

Nos a János Jelenések könyve összefoglalva és összesűrítve az utolsó 4. antikrisztusi birodalomról szól, amelyről Dániel Próféta is említést tett (Dán.2;).

Van benne előzmény és a végén van ami majd utána lesz, de a lényeg az Antikrisztusi időszak ami 2x3,5 évről szól. Ez idő alatt sok minden fog történni. Ezt az időszakot János legalább 3 szemszögből írja le. Sokan ezt nem értik. Tudni kell a szemszögek váltását, mert sokan az egészet egy nagy folyamatnak veszik, pedig ez nem igaz. Tudni kell, hol vannak a váltások, mert vannak emberi szemszögből, Isteni szemszögből és földi cselekmények szemszögéből. Ahol a váltások vannak ott a fejezeteket egymásra kell illeszteni, mint egy átlátszó fóliákat és rögtön megvilágosodik minden. Könnyítés képen ki lehet keresni az azonos eseményeket és rögtön megkapjuk az illesztési pontokat. Sajnos ezzel nagyon sokan nincsenek tisztában és tudatában. Ráadásul ha mondod és tanácsolod ezt másoknak, gyakorlatilag hülyének néznek. röviden és nagyon tömören ennyi.

2023. márc. 19. 11:27
 2/50 A kérdező kommentje:
#1. Nagyon köszönöm! Ha van kedved, kifejtenéd bővebben? Szívesen elolvasnám!
2023. márc. 19. 11:30
 3/50 anonim ***** válasza:
0%
Ha már a világvégéről esik szó lássuk nagy vonalakban a végtelen jóságot propagáló biblia ígéretét azoknak, kik nem hajtanak fejet írásaik előtt: Először a leölt bárány azaz krisztus feltöri a 7 pecsétet, majd 7 pohár tartalmát ürítik az emberiségre, melyek isten haragját tartalmazzák. Az első 4 pecsét a világra szabadítja az Apokalipszis 4 lovasát, kik kínokat hoznak mindenkire. Az 5. pecsét feltörésekor a mártírok bosszúszomjas lelkeit fedik fel, az utolsó két pecsét természeti katasztrófákat okoz. Majd az angyalok megfújnak 7 trombitát, melyek azon emberekre szerencsétlenségeket hoznak, kik nem viselik magukon isten jelét. Egy angyal a Földre dob egy meggyújtott tömjén füstölőt, melytől mennydörgés, villámlás és földrengések keletkeznek, majd az 5. trombitaszóra egy meteor hull a tengerbe, mely megmérgezi azt és az összes tengeri élőlény egyharmada elpusztul, ám ez a meteorbecsapódás megnyitja a Poklot, hogy Abbadon és serege kínozzák az emberiséget. A hatodik trombitaszó eloldoz 4 angyalt, kik az Eufrátesznél vannak megkötve, kiknek az lesz a dolguk, hogy az addigra megmaradt népesség egyharmadát elpusztítsák. Az utolsó trombitaszóra a halottak feltámadnak, hogy isten megítélje őket, valószínűleg azok is életre kelnek, akik nem rég lettek halálra kínozva, hogy ezúttal véget nem érően szenvedhessenek. Majd 7 fehérbe öltözött angyal a 7 pohár tartalmát üríti ki. Az első pohár tartalma fekélyeket okoz azokon, akik a Fenevad pecsétjét viselik. A második elpusztítja a tengerek teljes élővilágát. A harmadik a folyókat vérré változtatja. A negyedik a nappal égetteti fel a világot. Az ötödik elsötétíti a Fenevad királyságát. A hatodik kiszárítja az Eufráteszt. A hetedik megfertőzi a levegőt. Ám az érthetetlennek tűnik, miképpen teljesedik be az utolsó 3 pohárnak az átka, ha már a negyediknél szénné ég mindenki... Egy ilyen ígéretekkel fenyegetőző istent imádnak, aki halált és szenvedést hoz mindenkire.
2023. márc. 19. 11:37
 4/50 anonim ***** válasza:
83%
Elégünk a földdel, valaki a mennyországban ég a bűnei miatt, valaki meg örökre a lángokban ragad...
2023. márc. 19. 12:40
 5/50 anonim ***** válasza:
75%

Annyira nagyon ne köszönd, mert az összes hamis próféta ebbe a hibába esik, hogy a Jelenések könyvét egy történelmi jóskönyvként használja és mindannyiszor bakot is lőnek vele.

Márpedig a Jelenések könyve nem jóskönyv, mint ahogy hiszi az első hozzászóló, vagy a többi pünkösdi, adventista, jehovás, stb... Hanem az írója a korai keresztények küzdelmeit helyezi apokaliptikus képekbe, melyek végén megjelenik az áhított krisztusi diadal.

2023. márc. 19. 12:52
 6/50 anonim ***** válasza:
0%

#4# Lucifer-666: "Elégünk a földdel, valaki a mennyországban ég a bűnei miatt, valaki meg örökre a lángokban ragad..."

A menyországban nem ég senki! Honnan vetted ezt az ostobaságot és butaságot?

Az viszont igaz, hogy, aki hitetlen és gonosz, gyűlölködő, ember gyilkos volt és úgy halt meg hitetlenül, arra valóban az örök ítélet vár.

2023. márc. 19. 13:10
 7/50 anonim ***** válasza:
64%

#5#: "Márpedig a Jelenések könyve nem jóskönyv, mint ahogy hiszi az első hozzászóló,"

Szia! Az első hozzászóló vagyok! Én sehol sem állítottam be a Jelenések könyvét "Jóskönyv"-nek. Röviden és tömören leírtam miről szól. Te eddig hol voltál? Ezzel szemben te nem írtad meg, hogy miről szól János Jelenések!!!

Akkor most mond el légy szíves kérlek, hogy miről is szól a János Jelenések!!!! Ja... elmondtad és idézem is:

" Hanem az írója a korai keresztények küzdelmeit helyezi apokaliptikus képekbe, melyek végén megjelenik az áhított krisztusi diadal."

Ekkora ostobaságot és butaságot életemben nem olvastam. Látom te sem olvastad János jelenések könyvét, ha olvastad is nem érted azt. Pont erről beszéltem és erre utaltam!!!

Te melyik valláshoz is tartozol???

2023. márc. 19. 13:28
 8/50 anonim ***** válasza:
75%

"Akkor most mond el légy szíves kérlek, hogy miről is szól a János Jelenések!!!! Ja... elmondtad és idézem is:"

Nálad valami probléma van a fejbe? Hiszen idézted is tőlem, hogy röviden összefoglalva miről szól :D

"Ekkora ostobaságot és butaságot életemben nem olvastam."

Igen, ti, akik jóskönyvként tekintenek rá, gyakran tartjátok butaságnak, mi pedig csak mosolygunk a sok kiolvasott, be nem teljesülő jóslaton :) Miután az állítólagos próféciák nem teljesültek be, kényszeredetten tovább bonyolítjátok őket. Lásd, amikor egy hasonló csoportotok 1914-re jósolta Jézus visszatérését, Aki láthatóan nem tért vissza, hát kitaláltátok, hogy akkor láthatatlanul tért vissza :D.

2023. márc. 19. 14:49
 9/50 anonim ***** válasza:
0%

"Az viszont igaz, hogy, aki hitetlen és gonosz, gyűlölködő, ember gyilkos volt és úgy halt meg hitetlenül, arra valóban az örök ítélet vár."

Valószínűleg csakis azok számára kínzókamra, kik egész életükben kigúnyolták, megvetették a Sátánt és a keresztény istennel szimpatizáltak, ám mégis kiestek annak kegyelméből. Az ő részük a reménytelenség, mivel a Sátán megveti, míg az ő uruk elhagyta őket!

Nézzük először is a mennyet. A hívő ember élete örök alázat és önmegtagadás és az azt követő élet is ugyanazt tartogatja csak szigorúbb felügyelet mellett, ahol mindez istenük és az ő csatlósai előtt zajlik, igaz ott már nem kell önfegyelmet gyakorolniuk, mivel esély sem lesz arra, hogy kiélhessék vágyaikat. Ellenben a Pokolnak nem feltétlen kell rossznak lennie, mivel istentelen dolog mindennemű vágy kiélése, mely isten nélkül örömet okozhat az embernek, tehát ily istentelen dolgok nélkül a Pokol nem is lenne Pokol.

2023. márc. 19. 15:03
 10/50 anonim ***** válasza:
24%

#8#

Kedves és tisztelt ..."8"-as válaszoló, aki ezt írta "Igen, ti, akik jóskönyvként tekintenek rá,".

Nos nem olvastál figyelmesen. Én nem vagyok Jehova tanúi tagja és nem is vagyok semmilyen vallásos felekezet tagja! Az Élő Istent szolgálom! Számomra a Jelenések könyve nem "Jóskönyv"! Nagyon nem figyeltél arra, amit írtam!!!

2023. márc. 19. 16:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!