Isten és Jézus valóban tudják az emberek gondolatait?
Nehéz lehet istennek lenni...
Az emberiség fele férfi,a férfiak mindig a sexre gondolnak.
A másik fele nő,a nők csak magukra gondolnak.
Nem nehéz...
Már miért lenne vége emiatt a világnak?
A kereszténység istene amúgy mindenható, ergo képes látni a gondolataidat.
Szia
Igen, mindkettő igaz. De honnan tudjuk ezt? Onnan, hogy Isten elmondja nekünk.
Zsoltárok 17:3
"Megvizsgáltad szívemet, szemügyre vettél éjszaka, és megtisztítottál. Úgy találod, hogy nem eszeltem ki semmi rosszat, és nem vétettem számmal."
Miután megtért a népe az ókorban, azt üzente nekik: "Olyan szívet adok nekik, mely ismer engem, hogy én vagyok Jehova. Népem lesznek, én pedig Istenük leszek, mert teljes szívükkel visszatérnek hozzám." Jeremiás 24
Ezek a versek is arra mutatnak, Isten ismeri az ember gondolatait, és Jézus is: "Azt mondom tehát, és emellett tanúskodom az Úr nevében, hogy többé ne járjatok úgy, ahogy a nemzetek, akiket a hiábavaló gondolataik vezérelnek. Elméjükben sötétség van, és eltávolodtak attól az élettől, melyet Isten ad, mert nem akarják megismerni Istent, és érzéketlen a szívük" Efézus 4:17,18
Máté 12:25
"Jézus tudta, mit gondolnak, ezért ezt mondta nekik: „Minden királyság, amelyben ellentét támad, el fog pusztulni, és egyetlen város vagy család sem fog fennmaradni, amelyben ellentét van."
Mivel Isten alkotta az embert, ezért közli ezt is velünk: „Mert ahogy az ég magasabban van, mint a föld, úgy az én útjaim is magasabbak a ti útjaitoknál, és gondolataim a gondolataitoknál." Ézsaiás 55:9
ma 03:47
Semmit, egy mindenhatóval szemben nem tehetsz semmit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!