Jézus valóban ilyet mondott volna? (bővebben lent)
Valahol olyasmit olvastam, hogy Jézus szerint aki szeretteit, családját, berögzöttségeit nem hagyná el Ő érte, az nem méltó hozzá. Valóban ilyet kért volna valaki, aki határtalan szeretetet hirdetett? Hogy várhatja ezt el?
Kérem az ilyen "Jézus márpedig nem létezett" válaszokat megspórolni, elsősorban olyanok válaszát várom akik vallásosak vagy/és jártasak a témában.
Igen:
Lukács Evangéliuma:14:26 : "Ha valaki én hozzám jő, és meg nem gyűlöli az ő atyját és anyját, feleségét és gyermekeit, fitestvéreit és nőtestvéreit, sőt még a maga lelkét is, nem lehet az én tanítványom."
De ez is érdekes:
Máté Evangéliuma:10:34 : "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert."
Voltak neki is cifra dolgai, nem is kevés.
egész pontosan:
Aki jobban szereti apját vagy anyját, mint engem, az nem méltó hozzám; aki jobban szereti fiát vagy leányát, mint engem, az nem méltó hozzám; és aki nem veszi fel keresztjét, és nem követ engem, nem méltó hozzám. Aki megtalálja életét, az elveszti azt, aki pedig elveszti életét énértem, az megtalálja azt.” Mt. 10,34-39
és ha belegondolsz, ez a legteljesebb mértékben igaz is
és egyáltalán nem ellentétes a szeretettel
kedves kérdező.
Próbáld meg úgy elképzelni a dolgot, hogy Jézus Krisztus nem azt kérte, hogy őérte, mint Jézus személyért hagyjuk el azokat a dolgokat, amiket felsorakoztatsz...hanem mint Krisztusért(Igéért), azért, amiből a minden van...mert ha ezt megtesszük, akkor ebbe ugyanúgy beletartozik apu, anyu, testvér, társ...vagyis a mindent fogjuk szeretni, nem pedig ezt, vagy azt, ami ugye bálványimádásnak minősül. :)
A Lukács féle idézetet továbbolvasva pedig kiderül, hogy Jézus azért mondja, hogy gyűlöljünk meg mindent, de még a felszínes önmagunkat is, hogy szó szerint kiürítsük magunkat, és a legelejétől kezdjük a dolgot, vagyis attól, ami mindent létrehoz...Krisztustól...mert úgy illik mindent csinálni, hogy a kezdettől vizsgálódunk, az alapoktól...és ott vannak a példák Lukács evangélimua 14:25-14:35. ;)
üdv
25/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!