Van olyan keresztény felekezet, ahol nincs keresztelés?
Akkor először a Bibliát kellene nagyon alaposan megérteni és azután felekezetet választani?
Vagy az Újszövetséget?
18-as vagyok.
Én sámánhitűként csak annyit ismerek a kereszténységről, hogy Jézus Krisztus nevű embert egy megváltóként tisztelik, meg hogy ha jól tudom, akkor ő a teremtő emberi testben. Ne haragudjatok ha nem mondtam igazat, nem ismerem a keresztény hitet annyira.
Tisztelt kérdező! Az egész Biblia összefügg és mivel az Újszövetség sok ószövetségi idézetet tartalmaz, így az egészet kompletten érdemes tanulmányozni. A ki Isten és ki Jézus Krisztus kérdés nyilván egy központi téma.
Az emberek sokfélék és különböző dolgok érdeklik őket. Van aki témakör szerint tanulmányhoz.
De ami nagyon fontos, hogy ne csupán a saját ízlésünk szerint válasszunk magunknak segítséget, hanem az igazság megismerése vezéreljen. Vannak akik tudnak segíteni ebben.
Na majd mindjárt kapsz privátban pár jehovás térítési ajánlatot ;)
Mint előttem már leírták,a "keresztény"fogalom, "krisztusit"jelent.
Mivel Jézus felnőttként(30 évesen) bemerítkezett,azok,akik nem merítkeznek be hitük alapján,NEM krisztusiak,vagyis NEM keresztények!
Nincs olyan keresztény felekezet,ahol nem merítik be a Krisztusban hívőket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!