Van olyan keresztény felekezet, ahol nincs keresztelés?
Szerintem 10-es válaszoló, te itt már csak személyeskedsz, ok nélkül belekötsz a másikba.
Jó lenne ha elgondolkoznál a 7-es válaszomon.
Elgondolkodtam, de nem érdekelnek a ti emberi hagyományaitok. Ha Isten nem tiltotta, akkor kár ilyen tiltást kitalálni.
Nem veszed észre hogy bohócot csinálsz magadból? Már elismerte a Tanú, hogy rossz szót használt.
Ettől függetlenül ugyanarról van szó! Nem változik az igazság. Teljes mértékben egyértelmű, hogy egy keresztelés akkor történik meg, ha valaki tanítvánnyá válik és állást foglal Isten mellett! Nem véletlen hogy a csecsemőkeresztelés híveinek nincs is más érve, mint pl a homályos "egész háznépe" kijelzés, amibe aztán mindent bele lehet magyarázni. Csakhogy ha a tekintélytiszteletet kivesszük a képletből, akkor már nem is annyira hihető ez a mese.
Szerintem a 3 pipás nem jehovás, de majd kijavít, ha tévedek. Nem is sérteném meg azzal, hogy annak gondolom.
De továbbra se idézett senki olyat, mi szerint tilos lenne csecsemőt keresztelni, vagy akár kisebb gyermeket.
Az egész házanép nem homályos, legfeljebb azoknak, akik szándékosan szeretnék homályossá tenni Isten tiszta és világos szavát. Ebbe beletartoznak az idősek, fiatalok és gyermekek is.
Nem, ebbe csak azok tartoznak bele, akik döntésképes korban és állapotban vannak! Miért? Mert ez derül ki a teljes Írás minden ismert tanításából!
Ha valaki mást képzel bele, az a Szentírást ferdíti el.
Egyébként azért is értelmetlen ez a okoskodás, mert számtalan negatív, a bibliai szerelemmel ellentétes szokás és dolog van, amely abban a korban, amikor a bibliát írták, még nem létezett.
Az sincs kiírva a Szentírás oldalain szó szerint, hogy a háromság hamis pogány dogma. Mégis minden őszinte ember, aki tiszta szívvel kutatja a Szentírást tudja, hogy nem tanítja, sőt ellent mond neki!
De ilyen a cigizés is. Abban az időben nem volt még ilyen, mégis pontosan lehet tudni a leírt bibliai alapelvekből, hogy Isten szavának ellent mond.
Tehát abszolút Írásellenes mindenre "parancsot" várni, mert különben nem hiszed el.
A te dolgod!
"De ilyen a cigizés is. Abban az időben nem volt még ilyen"
Abban az időben ezek szerint gyerekek se voltak :)
Mindegy, a lényeg, hogy ezek szerint a Szentírás nem tiltja gyermekek keresztelését, csak vannak, akik szeretnék megfosztani a gyermekeket Isten ezen kegyelmi ajándékától.
Köszönöm szépen a válaszokat.
#18. Nem tudom, hogy az Unitáriusok keresztények-e, egyáltalán nem ismerem ezt a felekezetet.
Jól látható, hogy ki "keresztény" és ki nem, azt a legtöbben önkényesen, a saját egyházuk teológiai látása alapján ítélik meg!
Maga a "keresztény" szó Krisztus-követőt vagy krisztusi-t jelent, és a bibliából lehet egyértelműen és biztosan megállapítani. Feltéve ha megismerjük Jézus tanításait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!