Papnak lenni manapság biznisz és kibúvó a munka alól?
Hát akkor azok a papok akiket én ismerek valamit rosszul csinálnak, mert nem élnek túl jól. Persze nem likas zsokniban járnak, de azért nem látom én azt a nagy jó létet. Amelyiknek van vagyona ő általában gazdagabb családból szármatik, örökölt, stb. De aki lelencként kezdte és onnan lett pap, neki alig van valamije.
A munka pedig elég kemény tud lenni. Sokan csak azt hiszik hogy vasárnap letol egy misét oszt jóvan. De nem csak ennyiből állnak egy pap mindennapjai - főleg nem egy plébános napjai...
52 hét miséjere felkészül, misézik, gyónásra felkészül, gyóntat, temetésekre kijár, keresztelésre, házasságra, bérmálásra, első áldotásra felkészít, gondoskodik az épület és a benne lévő tárgyak festmények állagmegóvását, restaurálását végzi. Felujitja a templomot, beázásokat szüntet meg, segélyadományokat fogad és ttovábbít.templom kertet hondoz
vagy gondoztat, Adminisztrál, esetenként beteget látogat, megadja az utolsó kenetet.gondol arra a hívők ne széledjrnek dzét, visszatereli azokat akik elszoktak intézi a zenészeket, orgonista juttatását ünnepekre felkészül, körmeneteket, zarándoklatokat szervez, Végrehajtja püspöke utasításait.....
Hát én az itteni állítások ellenére, hogy nem könnyű az életük stb. stb., meg egyéb sajnáltatások.. stb., le merem fogadni hogy sok fiatal a világi kihívások elől menekül a papságba vagy a szerzetességbe.
Az meg hogy jól élnek, relatív: attól függ milyen szempontból.
Azért jól működik a munkamegosztás náluk is! És a fizetett papság mennyire is bibliai?
"Főtisztelendő, tisztelendő, szentatya, atya, rabbi, őméltósága, őszentsége. Ezek mind olyan címek, melyeket azért használ egy-egy vallásfelekezet, hogy különbséget tegyen a papi és a laikus osztály között. A különálló papi osztály sok vallásra jellemző. De vajon ez a megkülönböztetés Isten parancsa szerinti vagy emberi hagyományon alapul?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!