Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent számodra a HIT...

Mit jelent számodra a HIT szó? Hogyan értelmezed azt?

Figyelt kérdés
Minden vallásban másképpen értelmezzük. Kérlek, vallástól függetlenül válaszoljatok. Köszönöm.

2023. febr. 7. 06:25
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
39%

Látom, tehát hiszem.

Viszont ha nem látod éppen magad előtt a rózsát, akkor hiszel benne, hogy piros? Igen, mert van rá bizonyítékod és elhiszed amit az érzékeid mutattak.

Viszont a vallásos hit nem a tudás része, legalábbi úgy ahogy a keresztény többség írja le.

Plusz az érzékszerveid csalódhatnak.

Elolvastam az egész Bibliát több nyelven is és gusztustalan könyv amiben 2000 évvel ezelőtti civilizáció próbálja a saját immorális tetteit igazolni.

De köszi, hogy a legvédhetetlenebb hit definícióját emelted ki a Bibliából.

2023. febr. 16. 16:32
 22/28 Jégszív ***** válasza:
0%

Provokatív leszek, de ezt a kis fabulát szívből ajánlom az össze valláskárosult figyelmébe!

Egy tinó tanult, hogy ökör legyen.

Gyötörte agyát könyörtelen.

Mikor tudta már nagyjából,

hogy díszítőjelzője a “jámbor”,

megalkotta az ökörlét

három alaptételét.

Egy:

Ha doronggal vernek, az kegy.

Kettő

Hogy szaporodj, azért lettél meddő.

Három:

A boldogság kulcsa a járom.

Így lett a legnagyobb ökör a világon.”

(Romhányi József)

2023. febr. 17. 09:15
 23/28 anonim ***** válasza:
48%

"Viszont ha nem látod éppen magad előtt a rózsát, akkor hiszel benne, hogy piros?"

Hihetsz benne, de ha csupán az előző tapasztalataid alapján hiszed, lehet hogy tévedsz! Hiszen lehet hogy valaki közben kicserélte és már nem piros, hanem sárga. Sőt, lehet hogy már nem is virág.

Ha meggyőződtél róla hogy senki sem tudta ezt megtenni, vagyis senki sem manipulálhatta a dolgokat, akkor lehet egy valódi bizonyítékokon alapuló hited, hogy az amit most nem látsz, az egy vörös rózsa!

"Viszont a vallásos hit nem a tudás része, legalábbi úgy ahogy a keresztény többség írja le."

Nem tudom mit értesz "keresztény többségen" és hogy szerinted mit írnak le. Mindenesetre valaki vagy keresztény (Krisztus követő -amit a szó jelent), vagy nem. Köztes út, hogy az is vagyok, meg nem is, vagy csak félig-meddig, olyan nincs. Attól senki sem válik kereszténnyé, mert annak tartja magát!

Minden őszinte ember tudja, hogy a magukat vallásosnak, vagy hívőnek tartó emberek jelentős része (szerintem a túlnyomó többség) hiszékeny és hitről egészen más elgondolása van, mint ami a bibliában szerepel!

De ahogyan már írva volt egy párszor, a bibliai istenhit nem hiszékenység, hanem olyan bizonyítékokon, meggyőződésen alapuló hit, amely a "nem látható dolgok valósága" -ahogyan a Biblia fogalmaz.

Minden ember tudja, hogyan lehet a nem látható dolgokról meggyőződni. Ugye azt is tudjuk, hogy sok olyan, pár száz éve még nem ismert és nem tapasztalt láthatatlan dolgot hiszünk ma el, amelyre sokszor csak közvetett bizonyítékok, vagy egyszerűen csak a logikai gondolkozásunk késztet. A periódusos rendszer atyja, Mengyelejev is következtetni tudott csak egyes hiányzó elemek létezésére, pedig számokon kívül semmi más bizonyítéka nem volt rá.

A Biblia azt mondja, hogy Isten létezését egyrészt a teremtett világ bizonyítja! És bármennyire is uralkodik ma a materialista világnézet, ma is hiányoznak az alapok és a részletek helyett, csak elnagyolt és elhomályosított propaganda van!

Másrészt Isten létezését maga a Szava bizonyítja. Sajnos az nem a Biblia hibája, ha több nyelven sem értette meg valaki és inmorálisnak tartja. Mert bizony ha eltörjük a lázmérőt, még nem bizonyítjuk hogy nincs lázunk.

2023. febr. 17. 12:58
 24/28 anonim ***** válasza:

Ez azért botrányos, mert nem tett semmit sem a témához.

2023. febr. 17. 17:08
 25/28 Jégszív ***** válasza:
#24 Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az ÉRTŐ OLVASÁSRÓL...?
2023. febr. 18. 15:35
 26/28 anonim ***** válasza:

Szóval olyan mély a téma, hogy le sem tudod írni normálisan, csak random versekből idézel amelyeknek szerinted van köze a témához.

Értek mindent.

2023. febr. 20. 22:38
 27/28 anonim ***** válasza:
48%
Én csak a saját hitemről tudok beszélni. Az, hogy létezik egy teremtő Isten, az számomra 100%. Nekem ez természetes. Nem tudom elmagyarázni főleg olyannak aki elképzelni sem tudja hogy létezhet. Ez tőlem teljesen független, talán erre irja az írás hogy a hit Isten ajándéka. Ez nem is az én hitem, hanem Istené, tőle kaptam. Nem tudok benne nem hinni. Az már más, hogy milyen elképzelésem van róla, hogy értelmezem az írásokat, milyen dogmaákkal, hitrendszerekkel tudok azonosulni. Az én hitem az változik az életem során, az nem olyan biztos alap. Ha Istennel személyes kapcsolatban van az ember, akkor folyamatosan vilagosodik meg, egyre tisztul a hite és kerül közelebb a valódihiz. Én jelenleg ugy gondolom hogy egy egyház, vagy felekezet sincs birtokában az igazságnak teljesen. Némelyek birtokolnak az igazsagból nagyobb szilánkokat, némelyek kisebbet. És az én hitem sem tökéletes.
2023. júl. 25. 07:21
 28/28 anonim ***** válasza:
48%
Bocsánat a folytatás és a lényeg, hogy nem is ez számít. "az ördögök is hisznek" és a "hit cselekedetek nélkül halott". Hiába akármilyen tiszta hit, ha az emberek, ha a világ azt látja hogy nincsenek összhangban a cselekedeteim a hitemmel. Ha nem lenne ennyi megbotránkozás, ha nem lenne ennyi langyos keresztény, talán a nem hívőknek is könnyebb lenne hinni...
2023. júl. 25. 07:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!