Ateisták! Mit gondoltok a következő Bibliai idézetről?
János 15,13 : ,, Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki az életét adja a barátaiért."
Ne értsetek félre, nem provokálni szeretnék, sem téríteni, csak kíváncsi vagyok, hogy léteznek-e közös gondolatok a Bibliában, amikkel a keresztények, és az ateisták is egyetértenek:)
Persze, hogy létezik.
Azon kívül, hogy Bibliából néhány dolog már bizonyítva is van.
Néhány történelmi helyszín és személy.
De ezzel az a baj, hogy a legnagyobb hazugságok úgy néznek ki, hogy van bennük igazság is.
A felületes, vagy a buta ember pedig felismer 1-2 igazságot, amit már tud - és ezért aztán hajlamos elhinni a többit is, ami ott van.
Most nem csak a Bibliára gondolok, mindenütt így csinálják.
4. Ezaaaaaaaz, megjött a kedvencem:D
Őt nem is kell bemutatni, gyerekek, mindig keresi a vallásos kérdéseket, hogy odaböfögjön valami vallásellenes szart, amit összemos Vityóval:D
Szerintem maga az gondolat szép,de ha egy csoport ezt túl komolyan veszi,az azért problematikus lehet.
Például ezt lehet mártírságnak felfogni,de mondjuk háborúban való részvételre vagy éppen öngyilkos merényletre is.
Bár értem miért hoztad ezt a mondatot,szerintem nem ez az a közös gondolat.
Én ateistaként a biblia azon részeit tartom elfogadhatónak (majdnem csak azokat) amikor Jézus a szeretetről,megbocsátásról és a mások segítéséről beszél(de valószínűleg ez nem az ateizmusom,hanem a liberalizmusom és a szekuláris humanista elveim miatti közös pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!