Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok azokról a...

Mit gondoltok azokról a keresztény emberekről aki azt állítják, hogy beléjük már szállt bele a szentlélek, meg voltak látomásai?

Figyelt kérdés
Én az ilyen embereket mindig kinevettem, de nemrég szembejött velem egy lány youtubeon aki már régóta csinál videókat és beszél az ő élményeiről. Nekem a személyiségéből az jön le, hogy ő tényleg átélte ezeket. Mi erre a logikus magyarázat? Lehet valamilyen mentális betegség ami miatt képzeleg?

2023. jan. 28. 22:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
72%
Csak nem a Menny a Földön csatorna? Hiteles és kedves lány sokaknak segített sokat az elbeszéléseivel. A megtapasztalásai igazak. Elsőre furcsa és rémisztő volt - de mélyen megérintett átszellemült tekintete forró késként jár át és ismeretlen tüzet gerjeszt.
2023. jan. 28. 23:31
 2/15 anonim ***** válasza:
73%
Belőlem csak a templomban sikerült kiszedni. Aztán megkaptam üvegben, hogy vigyem haza emlékként....
2023. jan. 28. 23:48
 3/15 anonim ***** válasza:
55%
Amúgy éjjel nappal önkénteskedne, nem magából kikelve őrjöngene vagy like vadászna...
2023. jan. 28. 23:50
 4/15 anonim ***** válasza:
91%

"Mit gondoltok azokról a keresztény emberekről aki azt állítják, hogy beléjük már szállt bele a szentlélek, meg voltak látomásai?"

Hogy lehet, hogy igazat mondanak. Nem mind kamu vagy képzelgés.

2023. jan. 29. 00:18
 5/15 anonim ***** válasza:
59%
Azt gondolom hogy mind kamu, vagy képzelgés.
2023. jan. 29. 06:31
 6/15 anonim ***** válasza:
0%
Ezekben nem hiszek. Keresztény vagyok, nem őrült.
2023. jan. 29. 09:52
 7/15 anonim ***** válasza:

Kollektiven azt, hogy azt állitják hogy...

Egyénenként pedig ránézésre is akár tudom, hogy mi van. Hogy hazudik-e, mennyire, mit élhetett át, az valóban az-e amit gondol, stb.

Logikus magyarázat, hogy van megtörtént, vagy keverik az élményt azzal, amit mondanak. Álltalában a második igaz...

2023. jan. 29. 10:19
 8/15 anonim ***** válasza:

"Mi erre a logikus magyarázat? Lehet valamilyen mentális betegség ami miatt képzeleg?"

Természetesen lehet mentális betegség is a háttérben.

Kíváncsi lennék arra egyébként, hogy mit gondolnak azok akik minden ilyet elfogadnak. Csak mert kicsit ellentmondásba keverednének a sok átélt élménnyel.

Már pusztán ez is kizárja azt, hogy mind igaz legyen. A rengeteg különböző istenség, természet feletti lény, energia, stb. Ha azonban nem fogadjuk el mindet akkor mi alapján válogatjuk ki azt amit elfogadunk és azt amit nem?

Hogy mi egyezik a mi nézeteinkkel? Ez kicsit gyerekes módszer lenne.

Hogy ki néz ki úgy, hogy nem hazudik? Ez szintén egy hibás módszer. Egyrészről vannak nagyon jó hazug emberek. Másrészről pedig az, hogy nem hazudik nem jelenti, hogy igaz az amit mond. Ez pedig nem csak mentálisan beteg emberek esetén lehetséges. De ők is egy jó példa arra, hogy nem mondanak igazat de közben nem is hazudnak és teljesen elhiszik amit állítanak. Az persze ettől még nem igaz.

Lehet az egész hátterében akár erős hinni akarás is és rendszeres bemesélés. Ez kicsit olyan mint mikor éjszaka egy kihalt házban vagy akkor a legapróbb neszt, a legapróbb mintha láttam volna valamit mozogni szemkáprázásnak is egyből hatalmas jelentőséget tulajdonítasz a félelem miatt.

De ott van az is, amikor egy egyébként egészséges ember betegség tüneteit produkálja csak mert azt hiszi, hogy beteg.

Az agy nagyon trükkös tudd lenni. Akár az említetteknél sokkal konkrétabb élményeket is belehet mesélni. Amikor érzik, hogy valami energia átjárja őket, akár "lökdösi" is őket valamilyen energia örvény, de még látják is azt érzik a bőrükön, stb. stb.

Mindezt csak az agy trükkös játékaival.

2023. jan. 29. 11:31
 9/15 A kérdező kommentje:
#1 Igen, erről a csatornáról beszéltem. Azt hittem innen senki nem ismeri, mert bár 6 éve csinál videókat csak 2000 feliratkozója van.
2023. jan. 29. 13:43
 10/15 anonim ***** válasza:
58%
Nekem is volt már sok természetfölötti élményem, nincsen semmiféle pszichés problémám, teljesen rendben vagyok. A szellemvilág valóságos, sokkal valóságosabb, mint az anyagi világ.
2023. jan. 29. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!