Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan tudhatom, hogy van még...

Honnan tudhatom, hogy van még reményem, Isten megbocsájt és segít, hogy ne kövessek el bűnöket?

Figyelt kérdés

igyekszem vallásosan élni a mindennapjaimat, viszont néha-néha elkövetek egy-két bűnt, pl a masztit is időnként nem tudom megállni, van mikor meg másfél hónapig ,,tiszta" vagyok. Viszont pár napja úgy érzem reménytelen a helyzetem, mivel folyton kis idő kihagyásával , de ,,megbotlok" és vétkezem...

Mi lenne a megoldás??

2023. jan. 26. 22:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
61%

Onnan tudhatod, hogy felmerült benned ez a kérdés és az igény !

Ne vallásos legyél, hanem igaz hívő! :)

2023. jan. 26. 23:11
 2/15 anonim ***** válasza:
2%

Létezel. Amig ez igaz, addig az is igaz.

Nem irtál bűnt.

Ha szeretnél túllendülni azon, hogy nincs megfelelő irányitásod afelett, hogy mikor maszturbálsz, akkor ajánlom a nofap videókat youtube-on. GoldJaketLuke-kal kezdeném. Magas szintű bölcs, spirituális.

Volt egy videója, ahol valami spirituális oktatóval beszélt, aki 16 éve nem maszturbált.

2023. jan. 26. 23:30
 3/15 anonim ***** válasza:
62%
Keresd meg a Bibliában, ott van, hogy megbocsát. A segítséget is ott találod.
2023. jan. 27. 00:59
 4/15 anonim ***** válasza:

Szerintem a maszti nem tilos, legalabbis a Bibliaban nincs benne, es sok kereszteny felekezet engedi. Az egeszseges pszichoszexualis fejlodes resze.

Ha ellene gorcsolsz, az rengeteg szellemi energiadat es figyelmedet lekoti. Ha megengeded magadnak es lekerul az asztalrol a tema, sokkal, de sokkal jobb lesz a kapcsolatod Istennel es a hited is oromtelibb lesz.

A Bibliaban benne van sok helyen, hogy Isten megbocsat, minden bunt es akarhanyszor kered. Isten igereteiben bizhatsz.

2023. jan. 27. 11:17
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudod, hogy Isten valóban mindig megbocsátó és irgalmas?
2023. jan. 27. 12:34
 6/15 anonim ***** válasza:
Aki kéri, az megkapja! :)
2023. jan. 27. 12:39
 7/15 A kérdező kommentje:
két napja, mióta ismét bűnbe estem, sokadik alkalommal, annyira üresnek érzem magam, csalódtam magamban, azóta Istent is távolinak érzem...
2023. jan. 27. 20:41
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Tudom milyen, amikor újból és újból elesünk vmiben, és azt gondoljuk, hogy erre nincs bocsánat, hisz ha bocsánatot is kérek, mit ér az, ha újra elkövetem... nem?

De Isten türelmes és irgalmas, ilyenkor nem az Ő oldalával van a gond,hanem mi nem hisszük, hogy Ő még meg akar bocsátani, és mi vagyunk azok, akik szégyelünk Hozzá menni újra. Talán ez a legnehezebb. Újra Eléje állni. De Ő szeret továbbra is, és meg akar téged tiaztítani és erősíteni.

Talán az segíthet, ha mélyebben elgondolkdsz azon, hogy miért csinálod (mi a célja), és hogy Isten mire adta a szexualitást.

Hiszed, hogy Neki van hatalma arra, hogy megtisztítson téged és megőrizzen tisztán? Ha nem, akkor kérd Őt, hogy mutassa meg neked a hatalmát, amivel egy ember életében Ő munkálkodni tud. És, ha jön a kísértés, harcolj ellene! Ha a készség megvan benned az ellenállásra, Ő megadja a helyzetben az erőt is hozzá, ha Hozzá fordulsz. Kérd Őt a helyzetben!

2023. jan. 27. 21:19
 9/15 anonim ***** válasza:
75%

Üdv kedves kérdező.

Én sokkal nagyobb bűnt követtem el a műltban mint a maszturbáció, de tudom hogy Isten megbocsátott. Ez persze nem egy "bocs Jézus" bűnbánás volt, hanem volt egy komoly lelki gyötrődés miatta. De amikor a legmélyebb pontra kerültem és mondtam, hogy : Istenem bocsásd meg a bűneimet! Utána egy 10 másodperc múlva a lelkemben megszűnt a teher, szó szerint fel tudtam lélegezni és megkönnyebültem. Tudom, hogy megbocsájtott . Szóval ha valós a megbánás, akkor mindenre van bocsánat.

De a maszturbáció biztos, hogy nem tartozik a főbenjáró bűnök közé. Csak a körülményei nem mindegyek... kutyára,macskára,szomszéd kisgyerekre...na az para.

2023. jan. 27. 22:41
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

"Szóval ha valós a megbánás, akkor mindenre van bocsánat."

ÁMEN!!

2023. jan. 27. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!