Isten megbocsát nekem?
Már megtértem, és egyszer mielőtt elkövettem egy bűnt, azt gondoltam "Isten úgyis megbocsát". Nagyot hibáztam, megbántam. Van-e
remény?
igen a vallas lenyege ez
persze valakiknek megbotrankoztato ez
eppen azert mivel sokan kepmutatoak
osszinte megbanas kell
nem ugyan az mintha elhesegetede "nem lett volna szabad" "legkozelebb nem teszem" aztan megint lesz legkozelebb
vagy ha buntudatod van es gyotrod magad egyre nagyobb bunokbe hajszolod magad
es ha magad hibaztatod azzal Istent is tehat nem megfelelo hozzaallas
megbanast kell tenned, es lemondanod rola vegleg
Szia
A megbocsátásról ezt írja a Biblia:
Héberek 10:26, 27: „ha szándékosan vétkezünk az igazság teljes megismerése után, nincs többé bűneinkért való áldozat, hanem az ítéletnek valami félelmes várása, amikor tűz lángja fogja megemészteni az ellenszegülőket.”
A Biblia tehát nem osztja azt a nézetet, hogy az ember bármilyen bűnt követne is el, nem vesztheti el többé az egyszer már elnyert megmentést. Hűségre buzdít. Ha elolvasod még a Héberek 6:4–6-ot, ott rámutat, hogy még a szent szellemmel felkentek is elveszíthetik a megmentés reményét.
A kérdés megválaszolásához tudni kellene milyen is Isten. Szerintem olyan lehet, amilyennek Karel Čapek: Az utolsó ítélet c. művében leírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!