Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért akarna sok kerezstény...

Miért akarna sok kerezstény bosszút állni a zsiókon Jézus megöléséért?

Figyelt kérdés
Ez 2000 éve történt. A mai zsidóknak nyílván sok közük volt hozzá. És mégis nekkora felháboródás volt belőle, amikor a pápa felmentette a zsidókat ez alól a "bűn" alól...

2023. jan. 18. 17:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
Bosszút állni mindig azok akarnak, akik nem értik a problémát és/vagy nem tudnak mit kezdeni vele. És a bosszúnak mindig előzménye a felháborodás. Az, hogy megalapozott-e vagy sem, már nem derül ki.
2023. jan. 18. 18:12
 2/11 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
66%

Ezek azok akik ugy gondolják hogy azért mert a bibliában néhány zsido azt mondja hogy ez amit csináltak a magzatjaikig megy vissza, az azt jelenti hogy a mostani zsidok is felelősek ezért.

Ezzel már eleve az a probléma hogy nem néhány zsido dönti el a kereszténység szerint hogy ki lesz bűnös, hanem az isten.

2023. jan. 18. 18:13
 3/11 anonim ***** válasza:
84%

Úgy érzem lemaradtam valamiről.

Ez honnan jött? Mert én ilyenről nem tudok. Sőt egy olyan keresztényt sem ismerek személyesen aki bosszút akarna állni. Soha fel sem merült.

De lehet azért sem mert időgépet sem sikerült még építenünk és mert elég nagy arcon köpése lenne ez Istennek.

2023. jan. 18. 18:15
 4/11 anonim ***** válasza:
32%

A keresztények nem akarnak bosszút állni a zsidókon Jézus miatt, de még a sok száz, akár több ezer, zsidók által megölt őskeresztényen se, akiket sokszor kegyetlenül üldöztek kb Kr.u. 70-ig. Ugye az első ilyen Szent István diakónus volt, akik a zsidók halálra köveztek, mert keresztény volt.

Az pedig ettől teljesen független kérdés, hogy a zsidók milyen módon felelősek Jézus megöléséért. Ugye az akkor és ott lévők egészen biztos, mert Pilátus próbálta megmenteni, de a zsidók ki akarták végeztetni. De ezek azt is kiabálták, hogy "vére rajtunk és fiainkon". Kérdés, hogy ez meddig tart.

Viszont bosszút senki se akar állni.

2023. jan. 18. 19:09
 5/11 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést az igazság tudja eldönteni. Azt pedig eddig egyik fél sem tudta bizonyítani.
2023. jan. 18. 20:27
 6/11 tgt ***** válasza:
80%
4-es: Miután a Római birodalomban államvallás lett a kereszténység, a keresztények üldözték a zsidókat, gyilkolták őket, zsinagógákat gyújtottak fel. Ez az antijudaizmus, később antiszemitizmus végigkisérte a kereszténység történetét. Nem lehetünk büszkék rá.
2023. jan. 18. 20:43
 7/11 anonim ***** válasza:
53%

Kérdező: "Miért akarna sok kerezstény bosszút állni a zsidókon Jézus megöléséért?"

Ez milyen ostoba kérdés és feltételezés??????

Miért akarna sok keresztény bosszút állni a zsidókon Jézus kereszthaláláért??????????????????????????????????????????????????

Ennek így kellett lennie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jézus maga mondta:

Jn.10,18. Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól.

Mt.26,53. Avagy azt gondolod-é, hogy nem kérhetném most az én Atyámat, hogy adjon ide mellém többet tizenkét sereg angyalnál?

Ha Jézus nem hal meg, akkor nincs üdvösség az emberiség számára és nem nyílik meg a Paradicsom kapuja és az örök élet és a feltámadás lehetősége!!!! A sátán pont ezt akarta elérni Jézussal amikor 40 napon át kísértette Őt az Isteni hatalmával. Emlékeztek rá??? Belegondoltatok már ebbe egy kicsit

komolyabban??????

Szó sincs arról, hogy keresztények bosszút akarnának állni a zsidókon Jézus haláláért!!!!!! Aki így gondolkodik az nem igaz keresztény és nem Isten által elhívott és nem ért semmit az egészből!!!! Sajnálatos, ha valóban van ilyen!!!!!

2023. jan. 18. 21:13
 8/11 anonim ***** válasza:
58%

"Miért akarna sok kerezstény bosszút állni a zsidókon Jézus megöléséért?"

Azért, mert õk tudatlanok.

2023. jan. 19. 03:26
 9/11 KZitus ***** válasza:

Szia

Ha visszamegyünk a történelmünkben majd 2 ezer évet, már akkor sem találsz olyan keresztényt a Bibliában, aki meg akart ölni egyetlen zsidót, sőt egyáltalán egyetlen embert sem. Ők inkább arra lettek buzdítva, „Szeressétek az ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket” Máté 5:43, 44.

Írod: "Ez 2000 éve történt. A mai zsidóknak nyílván sok közük volt hozzá." - ezt mire alapozod? A ma élő zsidóknak mi köze van Krisztus halálához?

2023. jan. 19. 11:18
 10/11 KZitus ***** válasza:
...ahogyan neked és nekem sincsen közöm Ádám bűnéhez, de a következményit mindketten szenvedjük, úgy a mai zsidóknak sincs közük Krisztus halálához, de sajnos a keresztények részéről sokat szenvednek ők is ezért.
2023. jan. 19. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!