Egyes antiteisták milyen jogon mondják azt, hogy betiltanák az összes vallást?
Ha én elfogadom az ő gyűlöletét is (pedig azt nem lenne kötelességem), akkor ő miért nem fogadja el az én hitem?
Milyen jogon mondja ezt? Mennyivel lesz ő ezáltal jobb, mint Sztálin, vagy akár azok a vallási fundamentalisták, akik robbantgatnak a saját meggyőződésük végett?
Szimplán morcik
Ez olyan mint amikor valaki azt mondja hogy lelőné az összes bűnözőt vagy politikust
Mondani bármit lehet, szólás szabadság van
Miért?
Mert elfogadom a gyűlöletet? Jézus tanította, hogy fogadjuk el a gyűlöletet. Soha ne vágjunk vissza! Mindig nyeljük el mások utálatát! Ne álljunk ki a büszkeségünk mellett! Sőt, törjük meg a büszkeségünket és az egónkat! Mindig hatalmas szeretettel kell fordulnunk a minket gyűlölőkkel, bántókkal szemben! Én egyébként a tolsztojanizmussal is szimpatizálok. Mindenkihez hatalmas szeretettel kell fordulni, és meg kell aláznunk magunkat mindenki előtt!
Ne fogadd el a gyűlöletet és ne gyűlölj. A rosszat elfogadni nem szép dolog.
Viszont külön tudomány, hogy kell leszerelni a gyűlöletet. Időnként csak erőszakkal lehet. De azt se mindegy, hogyan.
Gyűlölni egyébként azok a szerencsétlenek szoktak, akik képtelenek normális életet élni a szó minden értelmében. Vagy legalábbis sok értelemben. Gyűlölik a saját tehetetlenségüket, de mivel genetikai adottság, hogy az ember igyekszik jóba lenni önmagával, ezért ezt kivetítik másokra.
Olyan módon, hogy a vallás nagyon rossz hatással volt az életemre. Örülök, hogy ki tudtam onnan jönni, de nagyon rossz vélemény alakult ki bennem a kereszténységgel szemben, és soha nem mennék oda vissza.
Viszont azt hiszem, már feldolgoztam magamban az eseményeket, így az antiteizmusom is eltűnt, de ettől függetlenül továbbra is rossz véleménnyel vagyok a kereszténységről, csak most már ignorálom a témát.
De ettől függetlenül bizonyos antiteisták véleménye - akik hozzám hasonló úton mentek végig - nagyon is érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!