Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Eredendően bűnösnek vagy...

Eredendően bűnösnek vagy eredendően jónak születik az ember?

Figyelt kérdés

2023. jan. 16. 15:31
A kérdező szavazást indított:
Keresztény vagyok és Bűnös
Keresztény vagyok. Nem bűnös
10 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
54%
Muszlim vagyok. Szerintem maximálisan ártatlannak születik az ember, vagyis eredendően jónak.
2023. jan. 16. 15:35
 2/8 anonim ***** válasza:
98%
Bűnre való hajlammal születünk, de emellett megvan a képességünk, hogy jó és rossz között szabadon tudjuk választani.
2023. jan. 16. 15:38
 3/8 anonim ***** válasza:
39%
Fejletlennek születik, majd reinkarnacioiban ledolgozza a kezdeti bunoket, vetkeket. A hit Jezusban ennek a katalizatora.
2023. jan. 16. 15:39
 4/8 KZitus ***** válasza:

Szia

Azt hiszem az előző, ezzel rokon kérdést is te írhattad ki. Nos nincsen olyan embert Ádám leszármazottai között, akik ne örökölték volna tőle a bűnt. Tudod ez olyan, mintha lenne egy kenyérsütő formád, amelyben sütöd a kenyeret. Ha leejted a formát és horpadás keletkezik rajta, akkor többé nem tudsz olyan kenyeret sütni benne, hogy a horpadás nyoma ne látszana. Nos rajtunk is egy ilyen "horpadás" keletkezett, amikor Ádám vétkezett Isten ellen.

„nincs ember, aki ne vétkezne” 2Krónikák 6:36 írja a Biblia.

Krisztus a tökéletes életével lehetőséget adott nekünk embereknek, hogy megszabaduljunk az ádámi bűntől.

Pál apostol is tudta ezt, ezért írta ezt: "Ez az állítás megbízható, és teljes egészében el kell fogadni: Krisztus Jézus azért jött a világba, hogy bűnösöket mentsen meg. Közülük én vagyok a legbűnösebb." 1Timóteusz 1:15

2023. jan. 16. 15:44
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha áteredő bűn, illetve bűnre való hajlam nélkül születne az ember, akkor nem lenne bűn a Földön. Ha körbe nézünk a világban, bekapcsoljuk a híradót, már bizonyítja, hogy van áteredő bűn.

Amúgy már az egészen pici gyerekekben is van rossz, óvónő rokonom tudna mesélni.

2023. jan. 16. 18:06
 6/8 Darius- ***** válasza:
Semelyiknek, ezek késobb lesznek
2023. jan. 16. 21:11
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát eredendően attól függ, milyen genetikát kapott. Azonban ez egy hajlam a legtöbb vonatkozásban. hogy mi teljesedik ki, azt a neveltetése dönti el. Ami lehet annyira rossz is, hogy felnőtt életére már nem tud változni.
2023. jan. 16. 23:20
 8/8 Jégszív ***** válasza:

Hülye kérdés.

Eredendően EMBERNEK születik!

Ha tanultál volna genetikát, szociológiát, pszichológiát, TUDNOD KÉNE:

- Génjeinkben benne van az EVOLÚCIÓ minden (jó-rossz) öröksége,

- Későbbi őseink öröklött hajlamai,

- Jellemünket, adottságainkat a kor, a szűk- (családi) és a tágabb (ország, globalizáció) KÖRNYEZET alakítja, valamint az adott kultúra.

Megvallom, egyet men tudok meghatározni: Akkor hol van mindezek között az "EGO"

2023. febr. 9. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!