Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az iszlám jobb, mint a kereszt...

Az iszlám jobb, mint a kereszténység?

Figyelt kérdés

1. Eredendő bűn

A kereszténységben az összes ember automatikusan bűnösen születik Ádám és Éva miatt. Ez igazságtalan és értelmetlen szerintem. Az iszlámban mindenki tisztán születik, és a saját bűneiért felel.

2. Szentháromság

Jézus Isten fia, de ugyanakkor maga az Isten, vagyis a saját apja. Aztán Isten, hogy meg tudjon bocsátani az embereknek, feláldozta önmagát önmagának. (Alapból erre miért volt szükség, amikor mindenható? Miért függ a kegyelme egy áldozattól?).

Az iszlámban viszont Allah egyértelműen egy és teljes. Nincsen semmilyen paradoxon.

Csak nekem tűnik úgy, hogy az iszlám sokkal logikusabb? Milyen érvek vannak a kereszténység mellett?

2023. jan. 15. 17:54
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
33%

Az egy dolog, hogy itt mindenki dühös.

De aki beír pár értelmes dolgot, azt szénné pontozzák, és persze válasz az nincs rá.

Értelmes ÉS jó szándékú muszlim sajnos nem nagyon jár erre. Más vallás se nagyon.

Ilyen kérdésnél az internet legalja gyűlik össze hangadónak.

2023. jan. 15. 20:05
 22/27 anonim ***** válasza:
91%
A muzulmánok szerint az iszlám jobb, a keresztények szerint a kereszténység. Ennyire egyszerű.
2023. jan. 15. 20:16
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Na, ezért mondtam, hogy a vallás szubjektív, de a "szeretet vallásának" és a "béke vallásának" a helyi követői szerint ez hallatlan. xD
2023. jan. 15. 20:34
 24/27 anonim ***** válasza:

"Csak nekem tűnik úgy, hogy az iszlám sokkal logikusabb?"

A logika a természet sajátja. Isten viszont nem természetes, hanem természetfölötti. És mivel természetfölötti, ezért nem logikus. Őt nem lehet logikával megragadni, megérteni.

"Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és nem a ti útaitok az én útaim, így szól az Úr! Mert amint magasabbak az egek a földnél, akképpen magasabbak az én útaim útaitoknál, és gondolataim gondolataitoknál!"Ézs 55:8-9.

"Érzéki (eredeti szövegben pszichés) ember pedig nem foghatja meg az Isten Lelkének dolgait: mert bolondságok néki; meg sem értheti, mivelhogy lelkiképpen ítéltetnek meg." I. Kor 2:14.

Isten természetéről csak kijelentés által lehet információnk, ahogy Károli is fordítja "lelkiképpen, tehát nem pszichésen, hanem spirituálisan. Ez az információ tehát elsősorban intuitív.

2023. jan. 15. 22:14
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

"Csak nekem tűnik úgy, hogy az iszlám sokkal logikusabb?"

Nem akarok a vitába beleszállni, de azért egy megjegyzés: Ha teszem azt első ránézésre logikusabb, akkor mi van? Mit jelent egyébként ez a logikusabb? Hogy neked könnyebben érthető? Mert nyilván a saját rendszerén belül van logika mindkét vallásban. Az, hogy az egyiket jobban felfogja valaki, mint a másikat, az teljesen szubjektív.

Maga a világ sem mindig tűnik első ránézésre logikusnak vagy kiszámíthatónak. Egy bonyolult, összetett világban élünk, ami kvantum szinten bizonytalan és úgy működnek a dolgok, hogy azt még maga Einstein se akarta először elhinni. Ez alapján, a végső igazságot összefoglaló valami, az miért lenne kő egyszerű? Miért ne lehetne meglepő és bonyolult?

2023. jan. 15. 23:09
 26/27 anonim ***** válasza:
51%

Valaki mondja itt, hogy Ázsián kívül mindenki keresztény.

Mert egyedül a mongol hadigépezet volt képes évszázadokon át feltartóztatni a dzsihádot meg helyre 6aszni a nyomuló európaiakat. Az indiánoknak szerecseneknek, pápuáknak, stb ehhez nem volt hadi erejük.

Az öt kontinens nem a keresztény isten igazát bizonygatja, hanem a népirtó európai gyarmatosítók alávalóságát és gátlástalan földszerzését.

2023. jan. 16. 00:38
 27/27 anonim ***** válasza:
42%

Aki a logikát és a vallást képes egy mondatba tenni, az más erkölcstelenségre is képes.

Azt égvilágon semmit nem számít, hogy egy vallás mennyire NÉZ KI, és ráadásul SZÁMODRA, logikusnak.

Az, hogy melyik vallás jobb, más kérdés. Ennek már lehet értelme.

De a "jobb" az itt soha nem azt jelenti, hogy létezik-e az istene.

2023. jan. 16. 00:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!