Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az iszlám jobb, mint a kereszt...

Az iszlám jobb, mint a kereszténység?

Figyelt kérdés

1. Eredendő bűn

A kereszténységben az összes ember automatikusan bűnösen születik Ádám és Éva miatt. Ez igazságtalan és értelmetlen szerintem. Az iszlámban mindenki tisztán születik, és a saját bűneiért felel.

2. Szentháromság

Jézus Isten fia, de ugyanakkor maga az Isten, vagyis a saját apja. Aztán Isten, hogy meg tudjon bocsátani az embereknek, feláldozta önmagát önmagának. (Alapból erre miért volt szükség, amikor mindenható? Miért függ a kegyelme egy áldozattól?).

Az iszlámban viszont Allah egyértelműen egy és teljes. Nincsen semmilyen paradoxon.

Csak nekem tűnik úgy, hogy az iszlám sokkal logikusabb? Milyen érvek vannak a kereszténység mellett?

2023. jan. 15. 17:54
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
52%

Mármint Allah?

Abdullah, éppen jókor jöttél. A másfél pipás barátod egész hétvégén itt tombolt.

Esetleg nem akarsz neki reagálni?

2023. jan. 15. 18:45
 12/27 anonim ***** válasza:
0%
Isten nem tud vallást alapítani, mert nem létezik. De ha létezne, szerintem nem pártolná ezt a ligásodást, ami ebben a világban folyik már sok ezer éve. És miért pont a konyharuhafejűeknek lenne igazuk?
2023. jan. 15. 18:46
 13/27 anonim ***** válasza:
54%
#6 Afrika nagy része meg muszlim vagy politeista, törzsi vallású. A dél-amerikai komcsi vagy poszt-komcsi országok is ateisták, az USA jelentős része is ateista.
2023. jan. 15. 18:48
 14/27 anonim ***** válasza:
0%
Igen? És akkor honnan van több mint 2milliárd követője a kereszténységnek?
2023. jan. 15. 18:53
 15/27 anonim ***** válasza:
31%
Ha az egész világ ateista mégis honnan a követök?
2023. jan. 15. 18:54
 16/27 anonim ***** válasza:
33%

Az Iszlámnak is van 2 milliárd követője.

Azt hiszem 2 milliárd embert nem lehet csak úgy zárójelbe tenni.

2023. jan. 15. 18:56
 17/27 anonim ***** válasza:
0%
Nem raktam zárojelbe. Elismerem hogy nektek is van követőtök rendesen
2023. jan. 15. 19:00
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

#15 Nem azt mondtam, hogy az egész világ ateista, de ostoba! Csak azt mondtam, hogy "nem egy nagy kereszt az egész bolygó".

Vegyesen vannak követők az egész világról, de ez még nem jelenti azt, hogy azok az országok feltétlenül keresztény többségűek is, ahonnan származnak. Kínában, Japánban és Dél-Koreában olyan rengeteg ember él, hogy az egészhez viszonyított kis százaléknyi keresztény is sok főt tesz ki. 8 milliárdból 2 milliárdot összeszedni ennyiféle országból nem akkora kunszt.

2023. jan. 15. 19:00
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
#1 Azt gondoltam, hogy igazad lesz, de hogy ennyire…
2023. jan. 15. 19:35
 20/27 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
100%

19-es.

Eh...

Még el se kezdödött barátom.

Még hiányzik gojo11 és a fél pipás.

Akkor nézd meg!

2023. jan. 15. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!