Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki zsidót bánt, az az Itent...

Aki zsidót bánt, az az Itent bántja?

Figyelt kérdés
Mivel ők a kiválasztott nép?

2023. jan. 11. 17:50
 1/10 anonim ***** válasza:
71%
Ez a mondás a zsidó vallás és a kultúra része, és azt jelenti, hogy aki az egyik zsidót megalázza, az valójában Isten (vagy az egész zsidó közösséget) megalázza. A mondás ösztönzi az embereket, hogy védjék és tiszteljék egymást, és azt jelzi, hogy a zsidó közösség szorosan összetartó.
2023. jan. 11. 17:58
 2/10 anonim ***** válasza:
97%
Bárki bárkit bánt, az Istent bántja.
2023. jan. 11. 18:22
 3/10 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
Is ha isten bántja a zsidokat akkor mi van?
2023. jan. 11. 18:25
 4/10 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
59%

Amugy meg nem.

Árt a zsidonak, meg a saját lelkének, esetleg a zsidó szeretteinek, de istennek nem lehet ártani föleg nem igy.

2023. jan. 11. 18:26
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

" istennek nem lehet ártani föleg nem igy."

Bántja. Istent az ilyesmi bántja, de nem árt neki, nyilván.

2023. jan. 11. 18:42
 6/10 KZitus ***** válasza:
0%

"A seregek Jehovája, miután dicsővé vált, elküldött engem a nemzetekhez, melyek fosztogattak benneteket, mert ezt mondta: »Aki titeket bánt, az a szemem fényét bántja." Zakariás 2:8

Innen való. De már régen nem az Isten népe az izraeliták....

Jehova nem volt személyválogató, amiért Izráelt az ő átadott népévé tette, mivel szeretettel gondolt a nem izraelitákra is. Ezt az utasítást adta népének: „Hogyha jövevény tartózkodik nálad, a ti földeteken, ne nyomorgassátok őt. Olyan legyen néktek a jövevény, a ki nálatok tartózkodik, mintha közületek való benszülött volna, és szeressed azt mint magadat, mert jövevények voltatok Égyiptom földén. Én vagyok az Úr, a ti Istenetek” 3Mózes 19:33, 34. Évszázadokkal később Péter apostolnak jól az elméjébe vésték Isten álláspontját. Péter elismerte: „Bizonynyal látom, hogy nem személyválogató az Isten; hanem minden nemzetben kedves ő előtte, a ki őt féli és igazságot cselekszik” Cselekedetek 10:34, 35.

2023. jan. 11. 19:04
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Helyesbítelek: aki más embert bánt, legyen az akármilyen, az Istent bántja.
2023. jan. 11. 19:08
 8/10 anonim ***** válasza:
59%
Nem. Aki bármilyen embert bánt szerintem az bántja Istent. A zsidók megharagudtak Istenre miután kiderült, hogy nem csak az ő Istenük hanem mindenkié.
2023. jan. 11. 19:43
 9/10 anonim ***** válasza:
A Mishna szerint: "aki egy embert megment, a Világot menti meg, aki egy embert tönkretesz, a Világot teszi tönkre."
2023. jan. 12. 23:22
 10/10 Blackice75 ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ami a kérdésedet illeti,van egy két dolog amit érdemes tisztázni ezzel kapcsolatban, csak azért, hogy érdemben lehessen választ adni rá.

Adtak itt tudatlanságból fakadó buta válaszokat a kedves felebarátaink, nyílván mert nem ismerik az Atyát és az Ő szavát a Torát. Nem is a bibliából idéztek kivéve egy válaszadót, ezért kedves gesztusnál nem több, csak haszontalan válaszok. A legostobább és legbutítóbb választ KZitus adta, ő a bibliából idéz és aztán oda nyomja a förtelmes pogány világi vallási filozófia tanítását hogy, " De már régen nem az Isten népe az izraeliták....". Elszomorító ez a halálra vezető ostoba tanítás, és sajnos a világ nagy része ebben tévelyeg a vallások és világi filozófiák által. KZitusnak és társainak, és amúgy kb. mindenkinek halvány lila fogalma sincs arról, hogy ki a választott nép és ki az izraelita,, hogy lesz valaki kiválasztott és ezáltal izraelita! Egyszerűen azt hiszik hogy a testi vagyis a genetikailag zsidó az izraelita. Vagy hiszik még azt is, hogy az Atya szava a Tora az egy vallás ami a júdaizmus és, hogy a júdaista "zsidó" az izraelita. Azt is hiszik hogy az izraelita az a zsidó másik megnevezése!

Kedves Kérdező, a zsidó vagy helyesen nevezve a Yahudim az izraelita, de az izraelita az nem csak zsidó(Yahudim).

Tehát Elohim(isten) választott népe nem a Yahudim, hanem az Izraeliták. A teljes Izraelita nemzettségnek a Yahudim csak egyik törzsét alkotja, mivel 13 törzs alkotja a teljes Izraelita nemzettséget.

Mind a 13 törzs az ősapáik neve után lett elnevezve, akik Ábrahám dédunokái vagyis Jákobnak 11 és Józsefnek két fia után, akik már Jákob unokái.

Ezek Jákob fiai:

Leától: Rúben, Simeon, Lévi, Júda(Yahuda), Izsakhár és Zebulon

Rákheltől: József és Benjámin

Rákhel szolgálójának Bilhának fiai: Dán és Nafthali.

Lea szolgálójának Zilpának fiai: Gád és Áser

Mivel Lévi fiai, leszármazottai nem a későbbiekben nem kaphattak örökséget az ígéret földjéből, mert ők az Atya szolgálatára voltak kiválasztva, őket szétosztotta az Atya az egész Izraelben mind a 12 törzs tartományiban. József még Egyiptomban meghalt, így a Léviták és József helyett, József két fia, Efraim és Manassé lettek törzsi szintre emelve.

Így a teljes izraelita nemzet így alkot 12 + 1-et:

Rúben, Simeon, Júda, Izsakhár, Zebulon, Benjámin, Dán, Nafthali, Gád, Áser, Efráim, Manassé.

És Lévi aki fent említett 12 törzs tartományaiban lett szétosztva szolgálatra az Atyának.

Miért Izraelnek nevezik a választott népet ha Jákob leszármazottai?

Azért mert az Atya Yahuah Jákobot átnevezte Izráelre:

1Móz 32,28

Amaz pedig monda: Nem Jákóbnak mondatik ezután a te neved, hanem Izráelnek; mert küzdöttél Istennel és emberekkel, és győztél.

2. 1Móz 35,10

És monda néki az Isten: A te neved Jákób; de ne neveztessék többé a te neved Jákóbnak, hanem Izráel légyen neved. És nevezé nevét Izráelnek.

Tehát az Izráel az egy férfi neve, akiről Yahuah elnevezte az Ő országát és az Ő népét.

Továbbá Tora tanításai szerint, csak az számít igaz izraelitának vagyis Ábrahám , Izsák, és Jákob leszármazottjának, aki teljes szívből és lélekből keresi az Atyát,elfogadja az Atya Ábrahámmal kötött örök szövetségét, és annak feltételét a Torát és beilleszti azt mindennapi életébe és a cselekedeteibe, vagyis az Atya parancsolatai, rendeleti alapján éli a mindennapi életét, függetlenül attól hogy milyen nemzetiségű.Senkinek nem mentség az az Atyánál, hogy testileg, genetikailag izraelita származású, ha nem az Atya szava szerint él, akkor ugyanolyan pogány istentelen mint mindenki más. De bárki a világon, aki az Atyára hallgat és úgy él ahogy azt az Atya nekünk az Ő Torájában meghatározta, az Ábrahám magvának számít és így igaz izraelitának.

1Móz 12,3

És megáldom azokat, a kik téged áldanak, és a ki téged átkoz, megátkozom azt: és megáldatnak te benned a föld minden nemzetségei.

2. 1Móz 28,14

És a te magod olyan lészen mint a földnek pora, és terjeszkedel nyugotra és keletre, északra és délre, és te benned és a te magodban áldatnak meg a föld minden nemzetségei.

a Jövevény és az idegen ezekben az igékben azok akik nem testi izraeliták. a törvény meg a Tora:

2Móz 12,49

Egy törvénye legyen az ott születettnek és a jövevénynek, a ki közöttetek tartózkodik.

3Móz 24,22

Egy törvény legyen nálatok: a jövevény olyan legyen, mint a benszülött, mert én vagyok az Úr, a ti Istenetek.

egy Tora mindenkinek , és a jövevény is aki ezt tartaja olyan mint a bennszülött, vagyis 100%-lék izraelitának számít, származástól és nemzetiségtől függetlenül. Mert csak az lehet igaz izraelita aki a Tora szerint él.

4Móz 15,16

Egy törvényetek legyen, és egy szabályotok néktek és a jövevénynek, a mely közöttetek lakik.

3Móz 19,34

Olyan legyen néktek a jövevény, a ki nálatok tartózkodik, mintha közületek való bennszülött volna, és szeressed azt mint magadat, mert jövevények voltatok Égyiptom földén. Én vagyok az Úr, a ti Istenetek.

4Móz 15,15

Óh, község! néktek és a köztetek lakozó jövevénynek egy rendtartástok legyen; örökkévaló törvény legyen a ti nemzetségeiteknél, hogy az Úr előtt olyan legyen a jövevény, mint ti.

Tehát egy rendtartás vagyis Tora , és ÖRÖKKÉVALÓ, vagyis SOHA meg nem szűnő parancsolat legyen ez , a jövevény az izraelitának számít, természetesen ha betartja a Torát.

Tehát úgy lehet bárki az Atya számára a világtól és annak minden vallási és szennyétől elválasztott, különválasztott Izraelita, ha a Tora szerint él, teljes szívből, lélekből, és aki ilyen embert bánt, na azt az Atya nem szívleli és számolhat az illető csapásokkal az Atyától.

KZitusnak meg ajánlom a figyelmébe ezeket az ellőbieket, és még valamit újra:

3 Mózes 26-ból:

42.

Én pedig megemlékezem Jákóbbal kötött szövetségemről, Izsákkal kötött szövetségemről is, Ábrahámmal kötött szövetségemről is megemlékezem, és e földről is megemlékezem.

43.

A föld tehát pusztán hagyatik tőlük, és örül az ő szombatjainak, a míg pusztán marad tőlük, ők pedig békével szenvedik bűnöknek büntetését, azért, mert megvetették az én ítéleteimet, és megútálta lelkök az én rendeléseimet.

44.

De mindamellett is, ha az ő ellenségeik földén lesznek is, akkor sem vetem meg őket, és nem útálom meg őket annyira, hogy mindenestől elveszítsem őket, felbontván velök való szövetségemet, mert én, az Úr, az ő Istenök vagyok.

45.

Sőt megemlékezem érettök az elődökkel kötött szövetségről, a kiket kihoztam Égyiptom földéről, a pogány népek láttára, hogy Istenök legyek nékik. Én vagyok az Úr.

Remélem Kedves Zitus, hogy ez elég érthető, hogy SOHA meg nem feledkezik az Atyákkal mint Ábrahámmal, Izsákkal, és Jákobbal kötött ÖRÖK szövetségről.

Ezt nem törli el sem a jézuska sem a pál sem senki, ezért ÖRÖK SZÖVETSÉG!!!

És ráadásúl az idők végén sem feledkezik meg az ÖRÖK SZÖVETSÉGRŐL és Izraelről a választott népéről:

nézzük csak 5Mózes négyben mit mond az Atya:

27.

És az Úr szétszór titeket a népek közé, és szám szerint kevesen maradtok meg a népek között, a kik közé visz titeket az Úr.

28.

És szolgáltok ott emberi kéz által csinált isteneknek: fának és kőnek, a melyek nem látnak, nem is hallanak, nem is esznek, nem is szagolnak.

29.

De ha onnan keresed meg az Urat, a te Istenedet, akkor is megtalálod, hogyha teljes szívedből és teljes lelkedből keresed őt.

30.

Mikor nyomorúságban leéndesz, és utólérnek téged mindezek az utolsó időkben, és megtérsz az Úrhoz, a te Istenedhez, és hallgatsz az ő szavára:

31.

(Mert irgalmas Isten az Úr, a te Istened), nem hágy el téged, sem el nem veszít, sem el nem felejtkezik a te atyáidnak szövetségéről, a mely felől megesküdt nékik.

Tehát a fenti részlet alapján 5Mózes 4-ben is azt mondja hogy az idők végén is az Atya irgalmas(kegyelmes) lesz ahhoz az emberhez aki teljes szívéből és teljes lelkéből keresi Őt, mert akkor sem felejtkezik meg az atyákkal, Ábrahámmal,Izsákkal és Jákobbal kötött ÖRÖK SZÖVETSÉGRŐL!!!

És ez az igazi kegyelem mindazoknak akik így keresik az Atyát a Teremtőjüket, nem pedig a hamis bálványt jézust imádva aki majd a halálba visz mindenkit, akár tetszik, akár nem.

Térj meg a Torához, mert nincs azon kívűl más igaz út.

HalleluYah

2023. febr. 11. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!