Mivel magyarázható az Egyház hanyatlása a 20-21. században?
Figyelt kérdés
2023. jan. 10. 02:22
11/17 NTBS válasza:
Saját hibák, tudományos eredmények, egyéniség előretörése.
12/17 anonim válasza:
A hanyatlás főleg Európát érinti. Szerintem az ok, hogy a XX. század sok szenvedést hozott a kontinensnek: háborúk, nácizmus, kommunizmus. Ezek miatt az emberek elvesztették a hitüket.
13/17 anonim válasza:
#12 szerintem inkább az volt egy nagy gond a XX. században, hogy a két világháború nagyon sok, túl sok emberáldozatot követelt, és ezek az emberek, túlnyomórészt férfiak hiányoztak a családokból és egy évszazados folytonosság, hagyomány átadás egyszercsak megtört. Aztán a különböző ideológiák, mint nálunk a kommunizmus erre rátett nyilvánvaló még egy lapáttal, de én ezt gondolom a probléma egyik legfőbb okának.
14/17 anonim válasza:
azt mutasd már h á-am-ban hogy nő a számunk, én pont az ellentettjét olvastam
15/17 anonim válasza:
Ez egyszerre jó és rossz
Jó oldala: szekularizmus van,vagyis az egyház nem szólhat bele az egyén és az állam életében,az Ábrahámi vallásokon túl más spirituális hitet/vallást is megismerhettünk,nők akik az egyház törvényei miatt sem voltak egyenrangúak végre szabad életet élhetnek.
Rossz oldala: fogyasztói társadalom minden árnyalata. Gyorskaja,gyors kapcsolatok,2 perces gondolatok. Materialista felfogás.
16/17 anonim válasza:
(azt azert hozzateszem, istenhivokent, hogy nem minden ateista felszines fogyaszto, akinek szinte semmi ertekes es mely gondolata nincs, es nem minden hivonek minden emberi kapcsolata mely, erkolcsos es jo ertekrendu. A fogyasztoi tarsadalom nem egyenlo az ateizmussal, a materializmussal sem. Mindket csoport ellen tud allni a lebutitott filmeknek, hireknek stb., es lelkeszek is jarnak a Mekibe a gyerekkel.)
17/17 anonim válasza:
Csak itthon gyűlölik ennyire a vallásos embereket.
Más országokban tisztelik a vallást. És itthon is csak azért vetik meg, mert Kádár, meg Rákosi betiltotta a templomokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!