Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért jó imádni Istent?

Miért jó imádni Istent?

Figyelt kérdés

2023. jan. 7. 18:06
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
11%

Eleve ember csak kb. százezer éve létezik, előtte mit csinált?

Jézus mestermunkásként dolgozott Isten oldalán (Példabeszédek 8:30).

A Biblia azt mondja Jézusról, hogy „általa lett megteremtve minden más az égben és a földön” (Kolosszé 1:16).

Isten a Fiát használta fel, hogy minden mást megteremtsen. Ebbe beletartozott az összes többi szellemteremtmény és a fizikai világegyetem is (Jelenések 5:11). Ahogyan Isten és Jézus együttműködött, ahhoz hasonlítható, mint amikor egy építész és a kivitelező együtt dolgozik. Az építész elkészíti, a kivitelező pedig megvalósítja a terveket.

Milyen korú az ember?

Általában úgy gondolják, hogy amikor az evolucionisták arról beszélnek, hogy már több százezer éve él ember a földön, és elutasítják a Biblia által közölt rövidebb időszakot, ennek helyességét bizonyítékokkal tudják igazolni. Még W. F. Libby, a Nobel-díjas atomtudós, a radiokarbon-kormeghatározás úttörője is ezt feltételezte. Figyeljük meg nyilatkozatát a Science című folyóirat 1961. március 3-i számában:

„A kormeghatározó eljárás fejlesztése terén a kutatás két szakaszból állt: először megvizsgáltuk a történelmi korokból származó leleteket, azután a történelem előtti korból való minták korát. Arnold [az egyik munkatárs] és én akkor éltük át első nagy meglepetésünket, amikor megállapítottuk, hogy a történelem csak 5000 évre nyúlik vissza a múltba. Az ember sokszor olvashatta, hogy ez vagy az a kultúra vagy régészeti lelőhely 20 000 éves. Meglehetősen váratlanul megtanultuk, hogy ezeket a számokat és ezeket a korokat nem ismerik pontosan, s a legrégebbi történelmi dátum, amit valamelyes biztonsággal sikerült megállapítani, az egyiptomi első dinasztia [uralkodóház] körülbelüli időpontja volt.”

A Földön a teremtés után KETTŐ milliárd évig csak egysejtűek léteztek, ez mire volt jó?

Amikor Isten az első emberpárt megteremtette, világosan elmondta nekik, hogy mi a szándéka velük. ... A Mózes első könyve 1. fejezetének 28. versében ezt olvashatjuk: „És megáldotta őket Isten és mondta nekik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok és töltsétek be a földet és hódítsátok azt meg; s uralkodjatok a tenger hala, az ég madara és minden élő fölött, mely mozog a földön.”

A Biblia elmondja, hogy Isten elénk tárja az ’örök élet’ lehetőségét (János 6:40).

Isten úgy döntött, hogy örök életet ad azoknak, akik szeretik őt. Vajon ez igazságtalan? A Biblia kifejti: „Akkor hát mit mondjunk? Igazságtalanság van az Istennél? Soha ne legyen úgy! Mert Mózesnek ezt mondja: »Irgalmazni fogok annak, akinek irgalmazok, és könyörülni fogok azon, akin könyörülök.« . . . hát ki vagy te tulajdonképpen, hogy visszabeszélsz az Istennek?” (Róma 9:14–20).

2023. jan. 13. 23:24
 22/26 anonim ***** válasza:

Én felpontoztam a 6-ost.

Vallásban vagyunk, nem Valláskritikában. Nagyon helyesen.

2023. jan. 13. 23:30
 23/26 anonim ***** válasza:
66%

Istent imádni a lélek természetes állapota. De ettől eltéríthető amíg éretlen. Ez viszont csak időleges, mindenki, de mindenki imádni fogja Istent, aki a végén bennmarad az Élet Könyvében. Akár az "1000 év" elteltével is.

Még azok közül is, akik most tudatlanságukban még tükör altal sem látnak.

Ez a saját szuverén válaszom a kérdésről. Nem vitaalap. Nem is valaszolok vitató reagálásra. Akinek nem tetszik a kérdés vagy a válaszok, írhat saját kérdést a Valláskritikában.

2023. jan. 13. 23:38
 24/26 anonim ***** válasza:
igy van vitázni felesleges én se szoktam, szabad gondolkodás van
2023. jan. 14. 11:28
 25/26 anonim ***** válasza:
Szép ez a téma, több ilyen kérdés kellene.
2023. jan. 14. 11:34
 26/26 anonim ***** válasza:
én gyűlölöm az istent....
2023. jan. 21. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!