Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tudnám imádni Istent?

Hogyan tudnám imádni Istent?

Figyelt kérdés
Régebben volt, hogy óràkig képes voltam dícsérni Őt, de most valamiért nem megy. Próbálom, de egyszerűen nem megy.Nem tudom mi van velem.És ez most nagyon hiányzik az èletemből:(

2022. dec. 5. 22:15
 1/10 anonim ***** válasza:
85%

"Régebben volt, hogy óràkig képes voltam dícsérni Őt"

Ez nem kommunikáció. Az ima lényege a kommunikáció, nem pedig az, hogy csak órákon keresztül mondjad, s mondjad a dicséretet. Tehát nem is baj, hogy ezt a szokást elhagytad, légy felnőtt hitben és próbálj az imáidban kommunikálni Istennel. Vannak például elmélkedő imádságok, szemlélődő imádságok, engesztelő, bűnbánati imák, különböző szándékokra felajánlott imák, ezek mind-mind értékesek. Isten dicsérete is az, persze nem Istennek, hanem az embernek önmaga miatt, de hitben nem épít téged, ha csak ez tölti ki.

2022. dec. 5. 22:39
 2/10 anonim ***** válasza:
81%
A szeretet nem lehet kierőszakolni....
2022. dec. 5. 22:56
 3/10 anonim ***** válasza:
36%

Kedves Kérdező!

Az "imádkozás" nem szavakban történik.A vallasosságban, mint kereszténység hamis, pogány tanai szerint beszélnek az Istenhez.De Ő ezt meg sem hallgatja, mert eleve ha kereszténységben élsz, akkor már engedetlennek minősülsz az igaz Isten előtt.A keresztény vallás is pogány vallás, ugyanolyan hamis, mint a többi.Csupán abban különbözik, hogy a Bibliát használja annak érdekében, hogy igaznak tűnjön.

A szavakkal való "imádkozás" helytelen, nem ér semmit!

De akkor lássuk, mint mondott az Isten élő Igazsága, azaz a Megváltó/Szabadító:

Ján 14:15 Ha szerettek engem, megtartjátok a parancsolataimat,

Ján 14:21 Akinél az én parancsolataim vannak, és megtartja azokat, az szeret engem, aki pedig szeret engem, azt szeretni fogja az én Atyám, és én is szeretni fogom őt, és kijelentem magam neki.

Ján 14:23 Jézus így válaszolt: Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet, és az én Atyám szeretni fogja azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk.

Ján 14:24 Aki nem szeret engem, nem tartja meg az én beszédeimet; és az a beszéd, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki küldött engem.

Na ez az igazi, Isten szerinti szeretet, hogy megtartjuk, azaz megcselekedjük az Isten beszédét.

Az imént 2-3 igével legalább válaszoltam a kérdésedre, ahogy azt az Isten megparancsolta, hogy 2-3bizonyságra lehet elhinni/igaznak mondani valamit.

Viszont, ha az alábbi 4 bűnök közül akár csak egyike is jelen van az életedben, akkor már az Isten ítélete alatt élsz:

1.Paráznaság(testi/lelki[lelki paráznaság az, ha pl.eltérsz az Isten igazságaitól, amit kizárólag a Biblia Isten szerinti(2-3igére alapozva) tanulmányozás során tudakozhatsz, érthetsz meg, ha ettől eltérsz, azaz más keresztény(katolikis, református, evangelista, pünkösdista, adventista, stb., vagy egyéb pogány, Buddhizmus, Hinduizmus, stb.vallások tanaiból bármit is elfogadsz)

2.fúlvaholt állat húsának evése(ez azt jelenti, hogy hamis tanítók általi tanok megcselekvése)

3.Fúlvaholt állat vérének ivasától(ez azt jelenti, hogy hamis tanítók tanait hallgatod/olvasod)

4.Bálvány imádás(ez sok mindent jelent pl. pénz szeretete, Tv-nézés, számítógépes játékok, bármi ami elveszi azt az időt/energiát amit az Isten igazságainak tanulmányozásával, kutatásával tölthetnél.Nem csak arról van szó, hogy egy tárgyat imádsz)

Remélem hasznodra volt ez a válasz.Ha egyéb kérdésed lenne, vagy segítséget szeretnél kapni a Biblia valódi, Isten szerinti értelmezéséhez, akkor írj privát üzenetben.

Isten áldjon!

2022. dec. 6. 05:13
 4/10 anonim ***** válasza:
28%

"Remélem hasznodra volt ez a válasz."

Az ostobaságod szerintem senkinek nincs hasznára, sőt neked is károdra van.

2022. dec. 6. 11:18
 5/10 anonim ***** válasza:
17%

#5-ös

Neked nyilvánvalóan ostobaság, mert annyi fáradtságot nem vettél mielőtt válaszoltál volna, hogy megvizsgáld az ige szerint, amit írtam.

2022. dec. 6. 12:14
 6/10 anonim ***** válasza:

"A szavakkal való "imádkozás" helytelen, nem ér semmit!"

Már ez ostobaság, Jézus is szavakkal imádkozott, az apostolok értették, le is írták később.

Te Krisztus ellen beszélsz!

2022. dec. 6. 12:17
 7/10 anonim ***** válasza:
47%

7-es

A Megváltó személyes kapcsolatban volt az Atyával azáltal, mert tökéletes engedelmességben volt, maradéktalanul megfartotta az utasításait az Atyának, ezáltal meg is hallgatta az Atya a szavait is. De nekünk akik pogány nemzetekből akarunk válni Megváltót követőkké, először gondolkodásunkat kell az Megvaltó szerintivé alakítani az Ő írott beszédje által, és az ebből az Isten szerinti gondolkodás általi cselekedetben/életvitelben kell kifejezni szeretetünket a Megváltó és az Atya felé.Ha az írott igazságait megtartjuk maradéktalanul, akkor hallgatja meg szavainkat is.Addig olyanok leszünk, mint a pogányok, akik azt hiszik, hogy istenük a bő beszédeik miatt hallgatja meg őket. Ezért írtam azt, hogy önmagában nem ér semmit a szavakkal való beszéd az Istenhez, mert nem hallgatja meg addig, amíg engedetlenségben él valaki.

2022. dec. 6. 14:07
 8/10 anonim ***** válasza:
47%

Szia kérdező! Ami nagyon fontos kérdező: úgy imádkozz Istenhez, hogy ne egy betanult szöveget mondogass el mindig újra, és újra. Amikor Jézus a Máté 6. fejezet 9-13-ban (online Károli Biblia a neten) beszél arról, hogy: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben stb., akkor Jézus nem arra utalt, hogy ezt kell mondogatni egyfolytában. Jézus arra utalt, hogy ezekért a dolgokért imádkozhatunk. Mondok egy példát. Tegyük fel egy apuka imádkozik, aki elvesztette a munkáját: Szerető Istenem, most elveszítettem a munkámat, kitartóan keresem a lehetősgeket, kérlek segíts, hogy sikerüljön gondoskodnom a családomról. Tehát itt nem szó szerint azt mondja, hogy add meg nekünk mindennapi kenyereünket, de ez a lényege. Tehát Jézus imáját mintaimának is nevezik.

Úgy beszélgess Istennel, mint egy jó baráttal. Mondd el neki mit érzel, örömödet, bánatodat, és köszöndmeg neki a jó dolgokat.

Itt nem az a lényeg, hogy órákig szövegelj. Ha te csak pl. egy 2 perces imát mondasz, mert az idődből ez futja, mert menned kell nemsoká valahova, akkor 2 percet beszélsz.

Istent nem. az érdekli, hogy te mien hosszan imádkozol, hanem az imád minősége érdekli. Milyen a jó minőségű ima? Amit már fentebb írtam: szívből, a saját szavaiddal beszélj. Ne gépiesen, nebegyakorolt mondatokat mondogassál monotonul.

Még egy nagyon fontos dolog: Isten nem várja tőled azt, hogy önkínzást végezzél azért, hogy elnyerd az ő helyeslését. Nem kell pofonverned magad, meg olyanokat csinálni, hogy büntetésből nem eszel egy hétig. A lényeg, ha az ember bűnt követ el, akkor őszinte megbánás kell, amit azzal mutatsz ki, hogy igyekszel azon, hogy ne kövesd el ugyanazt megint. Pl. Valaki megcsalja a feleségét, de nagyon megbánja, ami látszik rajta, hiszen megtört stb., és a könyörgéseire a felesége megbocsát neki. Akkor mutassa ki, bizonyítsa tetteivel, hogy nem teszi ki magát a kísértésnek, illetve ellenáll a kísértésnek. Imádkozhat is ezekért, hogy legyen ereje, hogy nemet mondjon a csábításra. Szóval ahogy Jézus is említette a mintaimában.

2022. dec. 10. 11:28
 9/10 A kérdező kommentje:
#8 Általában saját szavaival szoktam imádkozni.Igen el szoktam neki mondani, hogy mit érzek, hálát szoktam adni. Sajnos sokszor bűnbe esek, lehet ez van rossz hatással az imaéletemre.Mostanában nem nagyon tudok odafigyelni Istenre.
2022. dec. 10. 18:23
 10/10 anonim ***** válasza:
Nehéznek érzed, hogy változtatni tudj azon, amiről mondod, hogy bűn? Természetesen nem kérem, hogy részletezd itt nyíltan a bűneidet, nem akarlak kellemetlen helyzetbe hozni, de mi okoz gondot, nehéz felhagyni valamivel?
2022. dec. 10. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!