Lehet ártó szándékkal imádkozni? Tudva, hogy az imám által én kerülök előnyösebb helyzetbe másokkal szemben?
Érdekes a gondolkodásod (vagy az enyém az?) :-)
Valóban mindenki magából indul ki. Pl. ha munkahely ügyben kérem Isten támogatását, akkor inkább azt szoktam kérni, ha Isten úgy látja, hogy ez a munkahely hasznomra válik, meg tudom keresni a mindennapi kenyeremet, vagy a családot el tudom látni a jövedelméből, akkor támogasson engem ebben az dologban. Itt sehol nem gondolok arra, hogy a másik embert megelőzzem, vagy inkább én kerüljek előnybe....bármiben is. Egyetemi felvételinél sem azt kéri az ember, hogy inkább ő jusson be, és ne a társa! Inkább ha lehet összefognak, támogatják egymást, és akkor együtt is tanulhatnak. Ez mind szívállapot kérdése is.
Így van, felneveltem a családomat, dolgoztam egész életemben, de senkitől sem vettem el sem munkahelyet, a fizetésemért pedig megdolgoztam keményen.
Jézusnak azért nem volt családja, mert nem ezért jött a földre. Az ő életcélja az volt, hogy az Atyjától kapott feladatot, vagy nevezzük munkának, elvégezze. Ő sem vett el senkitől semmilyen lehetőséget, inkább szolgált egész életében az emberekért.
„semmit sem teszek a magam kezdeményezéséből, hanem ahogy az Atya tanított, úgy mondom ezeket.” János 8:28.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!