Ahoz mit szoltok ebben a kategoriába, hogy elolvastama bibliát és halálunk után egy mélyen alvó állapotot igér a feltámadásig? Utánna megyünka mennybe...mikor elolvastam egyből rátok gondoltam. Szerintetek is alszunk 1et
Az hogy alszunk 1et gyakorlatilag egybevág azzal amit ti mondtok hogy semmi nincs az élet után csak mintha mélyen aludnánk és míly meglepő a biblia is azt mondja. Isten legyen veletek is a feltámadásig😊🙏
U.I: tudom hogy a lelketek mélyén bíztok benne hogy nem ér véget az élet a halál utan csupán átalakul egy másfajta létvilággá
Prédikátor 9:5
,,Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmiről sem tudnak többé, és jutalmuk sincs többé, mert emlékük feledésbe merül."
Ha nem tudnak semmiről értelemszerűen nem él tovább a lelkük
*9 A fenti Prédikátor idézet csak közvetetten bizonyítja, inkább arra jó érv, hogy a halál után nincs cselekedet, értelem stb.
De gondolj csak Lázár feltámasztására! Jézus azt mondja, hogy elmegy és "felébreszti" a barátját. János 11:11 "Miután ezeket elmondta, hozzátette: „Lázár, a barátunk elaludt, de odamegyek, hogy felébresszem.”
De ugyanezt a szóképet használta Jairus 12 éves kislánya feltámasztásakor is: "Miután bement, ezt mondta nekik: „Miért sírtok, és miért csináltok ilyen zűrzavart? A gyermek nem halt meg, csak alszik.” 40 Erre gúnyosan nevetni kezdtek rajta. De miután Jézus mindnyájukat kiküldte, maga mellé vette a gyermek apját és anyját, valamint a vele levőket, és bement oda, ahol a gyermek volt. 41 Aztán megfogva a gyermek kezét, ezt mondta neki: „Talita kúmi!”, ami lefordítva azt jelenti: „Lányka, mondom neked, kelj fel!”42 A lány pedig azonnal felkelt, és járkálni kezdett. (12 éves volt.)" Márk 5:39-42
Jézus mindkét esetben érzékeltette, hogy a halál egy nagyon mély, álom nélküli alváshoz hasonlítható öntudatlan állapot, sem a test, sem a "lélek", sem az elme nem tevékeny. Nincs életben semelyik "része" az embernek és ez összhangban van az Édenben elhangzott isteni ítélettel: "...mígnem visszatérsz a porba, mert por vagy te. Porból vétettél és porrá leszel" 1Mózes 3:19. Itt szó sincs arról, hogy esetleg egy része ádáméknak ezt túléli és bármikoris a mennybe jutna - ami lássuk be, nem lenne büntetés!
Viszont a leszármazottaik, akik nem tehetnek az ősszülők lázadó döntéséről - ők már reménykedhetnek Jézus váltságáldozata alapján egy feltámadásban. Erre mutatott be példákat Jézus (és Péter , meg Pél is) a feltámasztásokkal. Jézus fent idézett szavaival érzékelteti, hogy számára és Atyja számára annyi lesz majd a megfelelő időben feltámasztani a halottakat, mint nekünk felébreszteni egy alvó embert.
Kérdező: "Ahoz mit szoltok ebben a kategoriába, hogy elolvastama bibliát és halálunk után egy mélyen alvó állapotot igér a feltámadásig?"
Te nem olvastad el végig és figyelmesen a Bibliát, mert akkor tisztában lennél olyan igékkel, olyan utalásokkal, olyan tényekkel, olyan ígéretekkel stb. ahol bizonyságként olvashattad volna, hogy az ember lelke nem szűnik meg létezni és nem is kerül semmilyen mély alvásba a testi halál után!!!
Miért kell hazudnod???? Senki nem kényszerít rá, hacsak nem azok, akiktől ezeket a téves információkat kaptad és szerezted. Én 30 éve vagyok hívő keresztény. 30 éve adtam át az életemet Jézusnak. 30 éve hívtam be az életembe és a szívembe Jézust. 30 éve olvasom a Bibliát, de még én sem merem kijelenteni, hogy kiolvastam, átolvastam, elolvastam stb. a Bibliát és mindent tudok. Pedig bármikor rácáfolok a hamis állításokra és hamis tanításoira Bibliai igék által. A te állításodra is rácáfoltam már az évek alatt nagyon sokszor, sok helyen, sok fórumon, sok topic-ban hiszen nem újkeletű dologról van szó.
Kérdésed inkább trollkodásnak tűnik! Te is így látod???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!