Halálunk után megyünk a mennyországba( ha jók voltunk) vagy megkell várni a végítéletet?
#17#: "Nem voltam elég egyértelmű? Nem tudom a kérdésre a választ, ez egy nehéz téma! Írtál nekem 7 részletet a Bibliából, de ezt nem lehet ennyivel elintézni. Kaptam privátban egy tanítást a témában, közel 60 verset vesz végig! És még ki tudja, hány van. Az egész Bibliát végig kellene venni ehhez, amihez most se kedvem, sem időm nincsen.
Nem tudlak, és nem is akarlak megcáfolni. Lehet, hogy neked van igazad, nem tudom. Egyébként egy huszadrangú kérdésről van szó. Sokra úgysem megyünk vele, ha megtudjuk rá a pontos választ. Most őszintén, nem mindegy, hogy alszunk egyet az ítélet előtt, vagy sem?"
Nagyon furcsán gondolod ezt a témát. Valójában az életről van szó te pedig úgy kezeled, mint valami tanulmányt, amit be kell magolnod és aztán vizsgázni kell belőle. Istent nem tanulni kell, hanem személyesen megismerni. Vannak akik évtizedeken keresztül tanulnak és soha nemjutnak el az igazságra!!!! Ne akarj te is közéjük tartozni.
Isten képes eljuttatni és megismertetni az Ő igazságára, de nem ilyen hozzáállással. Nem tanulás kell hozzá, hanem megtört, alázatos, őszinte bűnbánó szív!!!
#19#: "Például az, ha nem hiszünk Krisztusban akkor soha nem juthatunk be a mennybe?"
Ez elég fura kérdés ill. megközelítés. Ez pont olyan mintha egész életedben bántanál valakit, aki később nagyobb, magasabb pozícióba kerül és függésbe kerülsz tőle és úgy vársz tőle bocsánatot, hogy te nem bánsz meg semmit és nem is kérsz bocsánatot!!!! Hát nem érdekes???? Te hogy látod a dolgot? Küszöbön való várakozás lesz belőle vagy kirúgás??? Mikor lesz befogadás? Mikor törik meg a jég? Mikor történik meg a megbékélés?
Másik példa! A gyermek mindig engedetlen és szófogadatlan volt a szüleivel szemben. Felnőtt korában ez csak rosszab lett. A szülökkel való kapcsolat megromlott az illető nem táplált jó viszonyt az amúgy jómódú szerető szülőkkel. A szülők haláláig nem történt meg a békesség, bocsánatkérés, megbánás és így a megbocsátás sem, ezért az illető kimaradt az örökségből és nem örökölt semmit.
Te mit gondolsz erről, csak ijesztgetés lenne az egész??? Igazságos vagy nem igazságos???
Ezt csak a keresztények mondják. Mert van millió vallás és a többi vallás egyáltalán nem foglalkozik Jézussal.
A muszlimok például ezt nem mondják hogy hinni kell Jézusban, meg el kell fogadni.
#23#
Nincs ezzel semmi gond! Mindenki menjen és forduljon a maga Istenéhez!!! Ilyen egyszerű a dolog! Kiknek mit adnak az Isteneik és a prófétáik!!!!
Melyik vallás hírdetett örökéletet és feltámadást és bűnbocsánatot, kegyelembe fogadást, feltámadást stb. ???? Melyik vallás tárta fel az emberiség erdetét, származását, teremtettségét stb.???
Semmi baj hiszen szabad akarattal rendelkezünk és mindenki megkeresheti a saját maga hiábavaló vallásosos teóriáját!!!! Melyik valás tesz bizonyságot a termetésről, az ember eredetéről, az örökéletről, a feltámadásról stb.
A végén úgyis kiderül minden, amikor beköszön a világvége! Aztán személyenként akkor is kiderül és fényderül mindenre, amikor meghalunk és átkerülünk, de onnan már nincs visszaút!!!!
Ahogy mondod és írod van sok más millió vallás!!!! Döntsd el melyik az igaz a sok millió közül!!! Jaaa te sem tudod??? Akkor most mi van????
#25#: "Rendben. Akkor a keresztény vallás szerint mit kell csinálni, hogy a mennyországba jussak?"
Én úgy emlékszem, hogy ezt a kérdést, erre a kérdésre már nagyon sokszor megválaszoltam már több helyen, több témában, több topc-ban, több oldalon stb.
Most sajnos nincs időm újra és sokadszorra ismételni önmagam, de a kulcskérdés Jézus, Jézus megbocsátása, Istensége, részünkről való megtörtszívű, őszinte alázatos bűnbánat és bűnvallás, Jézus befogadása az életünkbe a szívünkben, az Ő elfogadása Istennek, személyes megváltónknak stb.....
"Isten képes eljuttatni és megismertetni az Ő igazságára, de nem ilyen hozzáállással. Nem tanulás kell hozzá, hanem megtört, alázatos, őszinte bűnbánó szív!!!"
A hosszú évek alatt rájöttem, hogy nem kell nekem mindent tudnom. Semmi szükségem rá. Annyi haszontalan, és felesleges információ vesz minket körül, tele sok-sok hazugsággal. Minél több mindent "tudok", annál több hazugsággal lesz tele az elmém. Lehetetlen, és tök felesleges is minden igazságot kikutatni. Az ismeret felfuvalkodottá, büszkévé tesz. Inkább mondom valamire azt, hogy "nem tudom", mert tényleg nem tudom. Ez a hozzáállás nyitottá tesz arra, hogy megismerjem az igazságot. Ellenben, ha büszkén kijelentem, hogy "tudom", az igazság ajtaja nagyon könnyen bezárul.
Jézus ezt mondta:
"Legyen a ti beszédetek: Úgy úgy; nem nem; a mi pedig ezeken felül vagyon, a gonosztól vagyon."
Miért mondanám bármire, hogy úgy van, ha nem tudom biztosan, hogy tényleg úgy van? Tudod, hányan nem tartják be Jézusnak ezeket a szavait? Össze-vissza tanítanak mindenfélét Bibliából. Az egyik ezt, a másik az ellenkezőjét, és azt hiszik, hogy ismerik az Igazságot.
Jak.5,12. Mindeneknek előtte pedig ne esküdjetek, atyámfiai, se az égre, se a földre, se semmi más esküvéssel. Hanem legyen a ti igenetek igen, és a nem nem; hogy kárhoztatás alá ne essetek.
Ez azt jelenti, hogy az ember legyen egyenes és határozott, mert ami ezen felül van az a hamisságra ad okot.
Ha az ember nem akar megválaszolni valamire határozott igennel vagy nemmel, arra is van egyenes beszéd. mint pl. nincs közöm hozzá - nem az én dolgom eldönteni - nem mondok semmit mert nem tudom hogy történt, kérdezd az érintetteket - nem tudom erre nincs rálátásom és bölcsességem, stb.
Természetesen mindent úgy sem tudhat az ember. Az Ige az isten és az Ő igazságának megismeréséről beszél. Fügvénye, hogy valaki mennyire akarja és törekszik az Isten igazságának a megismerésére, mert lehet kérni az Istent az igazság kijelentésére. Ha pedig egy kérdésre nem tud megválaszolni, nyugodtan azt lehet mondani, hogy erre nincs rálátásom vagy bölcsességem, de imádkozzunk a magyarázatért.
Jak.1,5. Ha pedig valakinek közületek nincsen bölcsessége, kérje Istentől, a ki mindenkinek készségesen és szemrehányás nélkül adja; és megadatik néki.
Jn16,13. De mikor eljő amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem ő magától szól, hanem azokat szólja, a miket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek.
1Jn.2,27. És az a kenet, a melyet ti kaptatok tőle, bennetek marad, és így nincs szükségetek arra, hogy valaki tanítson titeket; hanem a mint az a kenet megtanít titeket mindenre, úgy igaz is az és nem hazugság, és a miként megtanított titeket, úgy maradjatok ő benne.
Ha valaki Krisztusban van és Jézus is ő benne a Szent Szellem által, akkor Istennel élő személyes kapcsolat van és ISten valós megismerése.
1.Szeress, ahogy Jézus szeretett.
2. Ne tégy olyat,amit magadnak nem kívánsz.
3. Bánd meg a bűneidet.
4. Könyörögj kegyelemért.
Ezek az opciók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!