Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Halálunk után megyünk a...

Halálunk után megyünk a mennyországba( ha jók voltunk) vagy megkell várni a végítéletet?

Figyelt kérdés

2023. jan. 2. 13:51
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Aki újjászületett "vízből és Szentlélekből" Jn.3.3 azok haláluk után mennek a mennyországba, akik nem születtek újjá (mert tévhitük volt és nem ismerték Jézust), de jók voltak (mert éheztem és ennem adtatok.. Mt.25.35) azokhoz Jézus második eljövetelekkor jön el a megváltás:

Lukács21.27. és akkor meglátják az Emberfiát eljönni felhőkben hatalommal és sok dicsőséggel.

Lukács21.28. Amikor pedig ezek kezdenek megtörténni, egyenesedjetek föl, és emeljétek föl fejeteket, mert közeleg a ti megváltásotok,

2023. jan. 3. 08:42
 12/31 anonim ***** válasza:

Kedves, tisztelt #9#-es

Írásod alapján arra következtetek, hogy Jehova tanúi tanítást követsz, mivel azt állítod, hogy a halottak alvó állapotba kerülnek. Ez természetesen abszurd és hazug állítás és tanítás, a szent írás igéjénak félreértelmezése és félremagyarázása.

Aztán azt állítod, hogy nem igaz, hogy a keresztre feszített bűnbánó lator halála után a Mennyei Paradicsomba került. Ezzel meghazuttoltad Jézust, Aki azt mondta a latornak, hogy még az nap vele lesz a Paradicsomban.

Luk.23;

42. És monda Jézusnak: Uram, emlékezzél meg én rólam, mikor eljősz a te országodban!

43. És monda néki Jézus: Bizony mondom néked: Ma velem leszel a paradicsomban.

Jézus nem hazudott, a bűnbánó lator pedig aznap a Paradicsomban volt testi halála után!

Jézus ugyan harmadnapra támadt fel, de ez alatt az idő alatt sok minden történt odaát. Jézus megjárta a holtak országát, ahol szintén prédikálta az Isten Evangéliumát.

Ef.4,9. (Az pedig, hogy fölment, mit jelentene mást, mint hogy előbb le is szállott a föld alsóbb részeire?

1Pt.4,6. Mert azért hirdettetett az evangyéliom a holtaknak is, hogy megítéltessenek emberek szerint testben, de éljenek Isten szerint lélekben.

Ef.4,8. Ezokáért mondja az Írás: Fölmenvén a magasságba foglyokat vitt fogva, és adott ajándékokat az embereknek.

Majd később amikor Pál elkezdte első térítő útját megkövezték és halott lévén a város határába vitték testét.

Csel.14,19. Jövének azonban Antiókhiából és Ikóniumból zsidók, és a sokaságot eláltatván, megkövezék Pált, és kivonszolák a városból, azt gondolván, hogy meghalt.

Ekkor Pál lélekben megjárta a Paradicsomot a harmadik égben!

II.Kor. 12;

2. Ismerek egy embert a Krisztusban, a ki tizennégy évvel ezelőtt (ha testben-é, nem tudom; ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten tudja) elragadtatott a harmadik égig.

3. És tudom, hogy az az ember, (ha testben-é, ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten tudja),

4. Elragadtatott a paradicsomba, és hallott kimondhatatlan beszédeket, a melyeket nem szabad embernek kibeszélnie.

Jézus maga mondja, hogy sok lakóhely van odaát.

Jn.14,2. Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek.

Tehát a meghalt igazhitű Jézus Krisztusban meghalt keresztények nem alszanak és nem is csak ISten emlékezetében léteznek, hanem valóságosan léteznek. Ezt bizonyítja egy igerész is a Jelenések könyvéből, ahol a meghaltak várakozva Jézushoz kiáltanak látva a sok földi gyötrelmet és kínt és gyilkosságot!

Jel.6;

9. És mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, látám az oltár alatt azoknak lelkeit, a kik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, a melyet kaptak.

10. És kiáltának nagy szóval, mondván: Uram, te szent és igaz, meddig nem ítélsz még, és nem állasz bosszút a mi vérünkért azokon, a kik a földön laknak?

11. Akkor adatának azoknak egyenként fehér ruhák; és mondaték nékik, hogy még egy kevés ideig nyugodjanak, a míg beteljesedik mind az ő szolgatársaiknak, mind az ő atyjokfiainak száma, a kiknek meg kell öletniök, a mint ők is megölettek.

Aztán megemlíted azt az igét, ahol Jézus azt mondja, hogy: "Még nem mentem fel az Én Atyámhoz". (Ján.20;17.). Namár most a harmadik ég Paradicsom nem egyenlő az atya helyszínével, ugyanis az utóbbi jóval magasabb szinten, szférában, dimenzióban, helyen van. Tehát a két helyszín nem ugyanazt a helyet jelöli, mert más a Paradicsom és megint más az Atyánál lenni.

Szóval, ha esetleg még nem foglalkoztál mélyebben a dolkokkal, akkor szerintem itt az ideje, ha valóban az Egy Igazz Élő Istent és az Ő igazságát keresed.

Szeretettel Sz. S.

2023. jan. 3. 17:53
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

#12 Köszi, hogy aggódsz felőlem, meg próbálsz segíteni! Nem vagyok JT (sem adventista), semmi közöm hozzájuk. Nem akartam egyik álláspont felé sem lerakni a voksot. A dánieli idézetet is csak azért írtam, mert eddig túlsúlyban volt az "azonnal mennybe jutunk" nézet.

Most kiemeltél 6-7 helyet a Bibliából (plusz jó sok mindent belemagyaráztál, ami nincs is ott a szövegben). De lehetne mutatni más helyekről tucatnyi verset, amelyek a másik álláspontot erősítik.

Nem egyszerű ez a kérdés, és sokkal komolyabb tanulmányozásra lenne hozzá szükség. Olyanra, ahol az ÖSSZES, a témával kapcsolatos részt átvesszük. Nem láttam még ilyet, nekem meg nem volt edddig rá se időm, se kedvem. Vannak most fontosabb kérdések, amik foglalkoztatnak.

2023. jan. 3. 21:31
 14/31 anonim ***** válasza:

#13#

Szia. Nagyon érdekes az egész hozzáállásod! Elöször beállítod magadat annak, hogy te "szakavatatlan, hozzá nem értő" vagy, aztán oktató jelleggel megemlíted, hogy kiemeltem 6-7 helyet a Bibliából, amiket én belemagyaráztam, ami nincs is ott.

Na most akkor te egy okoskodó Troll vagy????

Aztán közlöd, hogy: "...sokkal komolyabb tanulmányozásra lenne hozzá szükség."

Előző, korábbi #9# írásodból is az derül ki, hogy okoskodsz, miközben játszod a tudatlant. Ez trollkodás!

Akkor nem értem, miért irogatsz ide, miért kérdezel olyanokat, amikre neked már eleve konkrét válaszaid vannak??? Ezt hívják trollkodásnak!!!

Felteszel egy-két kérdést, amit aztán meg is magyarázol, de konkrét igékkel nem támasztod alá, aztán teszed a tudatlant. Majd közlöd, hogy ez nem egyszerű kérdés, nagyobb volumenű a dolog, de neked erre nincs időd sem kedved, mert vannak fontosabb dolgok amik foglalkoztatnak. Akkor miért irogatsz ide??? Akkor miért kérdezel feleslegesen??? Akkor miért trollkodsz???? Erre adjál választ légyszives!!!! Vagy legalább mondj ellent az írásomnak igékkel alátámasztva!!!!!! Ennyi időd csak van, hisz ennyire idáig is volt.

2023. jan. 4. 14:39
 15/31 anonim ***** válasza:
Halálunk után a mennybe jutunk ha jók voltunk!
2023. jan. 4. 17:51
 16/31 anonim ***** válasza:

#15#: "Halálunk után a mennybe jutunk ha jók voltunk!"

Nos hitetlenül is Jézus nélkül is lehet valaki "jó", főleg a maga szemében, de vajon lehet e üdvözülni, a Paradicsomba jutni Jézus nélkül, kegyelem és bűnbocsánat nélkül hitetlenül?????

Ugyanis nagyon nem mindegy, hogy valaki azért igyekszik jókat cselekedni önerőből, hogy így jusson a Paradicsomba, vagy azért cselekszik már jókat hálából, mert megismerte Jézus irgalmát, megbocsátását, kegyelmét önzetlen, személyválogatás nélküli szeretetét.

2023. jan. 5. 19:07
 17/31 anonim ***** válasza:

#14 Nem voltam elég egyértelmű? Nem tudom a kérdésre a választ, ez egy nehéz téma! Írtál nekem 7 részletet a Bibliából, de ezt nem lehet ennyivel elintézni. Kaptam privátban egy tanítást a témában, közel 60 verset vesz végig! És még ki tudja, hány van. Az egész Bibliát végig kellene venni ehhez, amihez most se kedvem, sem időm nincsen.

Nem tudlak, és nem is akarlak megcáfolni. Lehet, hogy neked van igazad, nem tudom. Egyébként egy huszadrangú kérdésről van szó. Sokra úgysem megyünk vele, ha megtudjuk rá a pontos választ. Most őszintén, nem mindegy, hogy alszunk egyet az ítélet előtt, vagy sem?

2023. jan. 6. 01:54
 18/31 anonim ***** válasza:
16 - os. Nem értek annyira hozzá, de az olyan ember már nem is akar rosszat tenni?
2023. jan. 7. 11:33
 19/31 anonim ***** válasza:
Amúgy azért bele olvastam abba amik itt vannak írva. Nem gondoljátok, hogy ezekben sok minden csak ijesztgetés? Például az, ha nem hiszünk Krisztusban akkor soha nem juthatunk be a mennybe?
2023. jan. 7. 11:40
 20/31 anonim ***** válasza:
60%

19#

Pont fordítva!

"akik befogadták Őt, azoknak hatalmat adott, hogy Isten gyermekeivé legyenek"

Nagy öröm ez, és nincs benne semmiféle ijesztgetés!

Persze nyilván a gonoszok ezt nagy ijedelemként élhetik meg, mert lelepleződnek, mert nem hittek Jézusban, ezért "bűneikben halnak meg".

2023. jan. 7. 12:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!