Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus, ha valóban Isten lett...

Jézus, ha valóban Isten lett volna, miért hagyta volna magát szenvedni a kereszten, illetve miért nem sikerült megtéríteníe mindenkit (zsidók)?

Figyelt kérdés
Egy Istennek ez semmiség lenne...

2022. dec. 30. 17:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

De akkor nem tudott volna tanítani.

2022. dec. 30. 21:53
 12/15 anonim ***** válasza:

A szenvedés egy olyan témakör, amit úgy gondolom máshogy értelmez ember és Isten.

Isten részéről egy nagy példa, hogy kevés ember szenvedett azon a husvéti napon, mint Krisztus.

A szenvedés Isten részéről tanítás, a lélek megigazulásának útja. Míg a test él és élvezi a javakat, a lélek háttérbe vonul. Amikor a test szenved a lélek megerősödik és megtalalja az Isten felé vezető helyes utat.

Az ember viszont -én is- nem akar szenvedni mert mi testünket tartjuk a legnagyobb kincsnek.Nagyon sokan Istent emiatt szadistának ítélik, ami nem igaz, mert Isten tudja hogy bár a test fontos -mindennapi kenyerünket megadja ma- a lelket viszont erőssé teszi felkészíti a mennyország befogadására.

Krisztus is megingott a kereszten: Istenem Istenem miért hagytál el?

Ő sem értette abban a pillanatban, hogy a mennyország begogadásának hatalmas öröme miatt szenved a keresztfán.

2022. dec. 31. 10:03
 13/15 anonim ***** válasza:

Kérdező: "Jézus, ha valóban Isten lett volna, miért hagyta volna magát szenvedni a kereszten, illetve miért nem sikerült megtéríteníe mindenkit (zsidók)?"

Nos az igazság az, hogy minden eleve el vot rendelve, hisze Isten tudta, hogy az emberpár el fog bukni. Ezért a az ember megváltása már eleve el volt rendelve.

Rm.3,25. Kit az Isten eleve rendelt engesztelő áldozatul, hit által, az ő vérében, hogy megmutassa az ő igazságát az előbb elkövetett bűnöknek elnézése miatt,

Ef.1,9. Megismertetvén velünk az Ő akaratjának titkát az Ő jó kedve szerint, melyet eleve elrendelt magában,

Ef.1,11. Ő benne, a kiben vettük is az örökséget, eleve elrendeltetvén annak eleve elvégzése szerint, a ki mindent az ő akaratjának tanácsából cselekszik,

Tehát Jézus váltságműve, kereszthalála már eleve el volt rendelve már az előtt, hogy Isten tudta, hogy az ember (Ádám és Éva) el fog bukni!

Ezzel a ténnyel Jézus is már eleve tisztában volt! Erről tanúskodik Jézus szava is amikor még csak 12 éves volt

Lk.2,49. Ő pedig monda nékik: Mi dolog, hogy engem kerestetek? Avagy nem tudjátok-é, hogy nékem azokban kell foglalatosnak lennem, a melyek az én Atyámnak dolgai?

Jézus nagyon is tistábn volt mindennel!!! Ezért is kísértette meg a sátán Isteni mivoltával kapcsolatban. Jézus nagyon is tisztában volt kilétével és hatalmával, ezért jegyezte meg az egyik tanítványának is a következőt:

Mt.26,53. Avagy azt gondolod-é, hogy nem kérhetném most az én Atyámat, hogy adjon ide mellém többet tizenkét sereg angyalnál?

Jn.10,18. Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól.

Jn.5,26. Mert a miként az Atyának élete van önmagában, akként adta a Fiúnak is, hogy élete legyen önmagában:

Jn.10,30. Én és az Atya egy vagyunk.

Jn.6,46. Nem hogy az Atyát valaki látta, csak az, a ki Istentől van, az látta az Atyát.

Jn.14,9. Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? a ki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?

2022. dec. 31. 11:25
 14/15 anonim ***** válasza:

"Nos az igazság az, hogy minden eleve el vot rendelve, hisze Isten tudta, hogy az emberpár el fog bukni. Ezért a az ember megváltása már eleve el volt rendelve."

Ez alapján azonban az egész csak egy színjáték. Akkor Isten csak egy bábmester lenne aki játszik az emberekkel?

2022. dec. 31. 12:35
 15/15 anonim ***** válasza:

#14#

Nos mit lehetne mondani olyan Valakire valamit, mint Isten, Aki eleve tökéletes állapotban létezik és már eleve előre tud mindnet???

Az, hogy Isten tud mindent előre, az nem azt jelenti, hogy ő az irányító bábmester, Aki játszik az emberi életekkel, hiszen minden teremtmény szabad akarattal rendelkezik, nem Isten uralkodik diktatórikusan, hanem az emberi irányítás határozza meg a világ menetét.

Isten nem rabszolgatartó és nem diktátor. Megadta a szabdság és a választás lehetőségét, vázolta, hogy mi mivel jár. Az emberre bizta, ám az ember elbukott, amit Isten előre tudott ezért már eleve elrendelte az ember iránti kegyelmet, irgalmat bűnbocsánatot, feltámadást Jézus, az IGE személyében.

Tehát ISten részéről ez nem színjáték és Ő maga sem Bábmester. Az ember maga dönt és határoz és intéz mindent a maga életében, mivel szabad akarattal rendelkezik. Isten olyan mint egy szemlélő, figyelő, türelmesen váró!!!

2022. dec. 31. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!