Akik hisznek Istenben őket ő irányítja, míg akik nem hisznek őket a Sátán irányítja?
A kérdező kérdezett valamit, én meg válaszoltam. Az hogy neked, vagy valakinek nem tetszik a stílus, engem nem tudom hogy miért kéne hogy érdejeljen. Aztán mivel neked ezt a nem tetszést közölnöd kellett, reagáltál, most meg önérzetesen magyarázol beszológatós, cinikus chatelésről, amikor neked nem is szóltam be, és te kezdtél kötözködni. Nyugi, isten igazsága úgyis a te oldaladon van, más meg nem számít, nem igaz?
The End
Folytathatjátok, engem nem zavar. A végén még barátok lesztek. :)
Hova valósiak vagytok?
Kényelmes is lenne minden ballépésedet rákenni egy szellemi lényre, mi? Mind a két "oldalt" felelősséghárításnak tartom.
Az ember hoz bizonyos döntéseket. Ezeknek a döntéseknek vannak következményei. A döntéshozás folyamata függ a szociális háttértől, aminek egy része a vallás. Egy-egy döntéshez kapaszkodóként szolgálhatnak a vallási szabályok, előírások. De elég erős túlzás, hogy tömegeket egyetlen szellemi lény távvezérel.
"De elég erős túlzás, hogy tömegeket egyetlen szellemi lény távvezérel."
Arról nem is beszélve, hogy a vallás egyik alapja a szabad akarat. Ennek ugye nincs túl sok értelme, ha az összes ember csak báb lenne egy Isten és Lucifer közti sakk játszmában.
Mint cselekedetnek sem lenne semmi értelme, mivel Isten mindent is tudd így tudná előre Lucifer lépéseit, tudná azokat manipulálni a saját kénye kedve szerint, mint egy profi sakkozó a kezdő ellen, így csak egyoldalú lépkedés lenne az egész. Tehát Isten teremtett egy rakás bábot, hogy aztán bábszínházasat játsszon magának.
Ez aztán a valószínű.
A hit nem elég, hanem aki cselekszi is a parancsolatokat, az kap az áldásból. Az is számít hogy valakinek a szülei erkölcsileg mennyire tiszta életet éltek, mert hát nagy hátrányból indul az, akinek pl. bűnöző vagy gonosz rosszindulatú ember a szüleje.
Az ilyenek felett inkább a Sátán uralkodik démonaival.
Akik hisznek Istenben azokat a Sátán irányítja, míg akik nem hisznek, azokat is a Sátán irányítja. (Bár lehet, hogy az "irányít" helyett a "befolyásol" jobb szó lenne)
A hívőket is befolyásolja a Sátán, csak ők ezt tudják és próbálnak ellene harcolni. Az ateisták nem hiszik el, hogy befolyásolja őket a Sátán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!