Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehetséges keresztény...

Hogy lehetséges keresztény hitről áttérni az iszlám hitre?

Figyelt kérdés

Normális válaszolók válaszát várom !

Köszi.

Pl: mi ennek a folyamata, meddig tartana? És hogyan lehetséges?

2010. okt. 1. 22:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én tkp. azt vallom, h mindenki maradjon annál a vallásnál, amibe beleszületett, én katolikus vagyok, van néhány dolog, ami zavar a kat. egyházban, a jelenlegi pápa pedig egy pedofilvédő, büdös sváb.....de hát most mit csináljak...ez van :)

Viszont ez a te döntésed.

Azért az, h az iszlámra szeretne áttérni nem azt jelenti, h vallási fanatikusnak kell lennie, sok muzulmán iszik pl. alkoholt is, és a nők sem hordanak mind kendőt stb.,csak ilyen fanatikus, elvetemült országokban, mint pl. Irán, vagy Afganisztán van ez így. Boszniában, vagy Törökországban a vallás mindenkinek a magánügye, ahogy nálunk is. A keresztények közül is sokan nem járnak minden vasárnap templomba, vagy nem tartják be, h pénteken nem szabad húst enni stb......nem kell rögtön túlzásokba esni, ill. arra gondolni. Ha pl. buddhista szeretne lenni az sem jelenti rögtön azt, h egy Tibeti kolostorba fog bevonulni, és ott leélni az életét...

Amúgy meg tényleg úgy van tudtommal, h két muzulmán tanú előtt ki kell mondanod az iszlám hitvallást egy dzsámiban, ennyi az egész.

2010. okt. 3. 03:46
 12/14 anonim ***** válasza:

"Én tkp. azt vallom, h mindenki maradjon annál a vallásnál, amibe beleszületett"

De miért? Mármint komolyan, miért élj egy olyan vallás szerint, amiben egyébként egyáltalán nem hiszel? A vallás lényege pont az, hogy nem beleszület az ember, hanem "belehisz"

A vallásszabadság óta ugyanis nem az katolikus, akit megkeresztelnek, hanem aki annak vallja magát. Azt mondani, hogy igazából hülyeség az egész egyház, dehát ez van, olyan szintű passzív belenyugvás, ami már átcsap álszentségbe és megtorpantja a szellemi fejlődést.

2010. okt. 3. 09:13
 13/14 anonim ***** válasza:

3:46-os vagyok

Igaz, amit az előző írt, ugyanis ha nem fogadom el a katolikus egyházat, valamint a pápát, mint Isten földi helytartóját (és hazudnék, ha azt mondanám, h azt teszem), akkor tkp. nem mondhatom azt, h katolikus vagyok, csak h annak kereszteltek...viszont mondjuk olyannyira nem vagyok vallásos, h most föltétlenül "hivatalosan" is áttérjek egy másik vallásra/felekezetre, tehát nem mondhatom azt, h ha most x felekezetre áttérek, akkor onnantól fogva minden vasárnap a templomba mennék stb., meg más okai is vannak.

Egyébként úgy értem, h a pápa (sztem) egy álszent német náci, az, h "büdös sváb" csak úgy kicsúszott, nem akartam ezzel megbántani senkit, nem vagyok rasszista, nincs bajom azokkal a Mo.-i svábokkal, akik normálisak, tehát nem beképzeltek arra, h ők most svábok, meg nem tartják többre magukat, hanem beilleszkedtek a magyar társadalomba, és nem néznek le másokat:)))

2010. okt. 3. 10:44
 14/14 szekelyaron007 válasza:
Ne törődj a muszlimellenes kommentekkel! Én is magyar muszlim vagyok. Ő nekik semmi közük a valláshoz keverik a szezont a fazonnal. Sajnos a tévelygőknek ezt tanítják be a papjaik. Közben a vallás közel-keleten alakult ki és onnan amire ide ért más lett. És nem fogunk pokolba jutni. majd meglepődnek mikor haláluk után Allah előtt kell majd elszámolniuk a tetteikről, és nem fognak a paradicsomba kerülni, mert egész életükön keresztül tévelygők voltak, és itták a mérget mint a gödény.
2017. júl. 13. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!