Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hányszor olvasod 1 nap a Bibliát?

Hányszor olvasod 1 nap a Bibliát?

Figyelt kérdés
Aki rendszeresen olvas bibliát az napi hányszor ? Vagy nem naponta szokták?
2022. dec. 26. 18:13
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:
Én nem itéllek el én is kb 36-7 évesen kezdtem , most vagyok 38 . Még mindig inkább csak olvasgatom értelmezni próbálom.
2023. jan. 13. 17:47
 32/42 anonim ***** válasza:
48%

Van egy applikáció a telefonra:

Biblia olvasó ütemterv

ebben többféle módon lehet olvasni a Bibliát, de követhető Mai Ige versek formájában is :

[link]

[link]

lényeg hogy az év összes napján olvasd, hallgasd mit szól Isten...

2023. jan. 14. 02:43
 33/42 anonim ***** válasza:
100%

Nálam ez változó, de általában már 2 és fél éve minden nap kinyitom. Van, hogy csak a mai ige napindítóban található ige ér el hozzám. Na ezek a gyengébb napjaim. De legtöbbször kutatok, keresek benne. Mindig elvezet valahová. Karácsony óta lenyomtam a 4 evangéliumot még egyszer. Olyan, mintha változna a szöveg. Pedig csak Isten beszél hozzám. Ja, azért a zsoltárokból is átrágtam magam jó néhányon. Kicsit fura, hogy 34 évesen ez a hobbym, mármint a Biblia tanulmányozása. De gondolom ez a normális azoknál, akiket megérintett Jézus.

Viszont volt olyan korszak ebben a bő 2 évben, amikor hetekig nem nyitottam ki, legfeljebb csak a mai ige napindítókból táplálkoztam. Az ilyen időszakok azok, amikor a sátán minden erejével kísért. Bevallom, vannak csaták, melyeket az ördög nyert meg egy-egy napomon, de a háborút Krisztus nyerte meg minden nap. (és nyeri meg naponta örökkön-örökké)

2023. jan. 14. 06:52
 34/42 NTBS ***** válasza:
100%
Egyszer, kétszer beleolvasok.
2023. jan. 14. 06:53
 35/42 anonim ***** válasza:
100%
Általában napi egyszer. Ritkán előfordul, hogy többször, vagy az is, hogy kimarad.
2023. jan. 14. 08:55
 36/42 anonim ***** válasza:
100%
Naponta 1szer, kb 3-4 fejezetet. Ezzel a módszerrel már sikerült 1 év alatt elolvasni a teljes Bibliát.
2023. jan. 14. 09:31
 37/42 A kérdező kommentje:
32 köszi van többféle virtuális is.Nekem is van androidon is 1 app ami Biblia. gépen ezt szeretem [link] mobilképes tehát ott is tökéletes. (az app azért van hogy offlline is olvashassam,van igazi Bibliám is de az több mint ezer oldal... nehéz könyv)
2023. jan. 14. 11:41
 38/42 A kérdező kommentje:
33 hogy érted hogy változik a szöveg? A többieknek is köszi. (❁´◡`❁)
2023. jan. 14. 11:51
 39/42 anonim ***** válasza:
100%

33 vagyok.

Úgy értem, hogy az evangéliumot elolvasom úgy évente. Olyan 4-5 éve olvastam el előszőr, noha akkor a szívemben még fenntartásaim voltak. De 2 és fél éve úgy veszem, hogy szívből tértem meg, ami számomra egyértelmű.

Egyrészt úgy értem ezt a szövegváltozást, hogy a 4-5 évvel ezelőtt ugyanabból a (fizikai) könyvből máshogy ütött be 2 és fél évvel ezelőtt.

Aztán rá másfél évre ismét elolvastam az evangéliumokat és elcsodálkoztam, hogy néhány nagyszerű gondolat bele került a könyvembe. Mert hogy bizonyosan emlékeznék rá,ha ezt már elolvastam volna. Pedig az is biztos, hogy elolvastam.

Na most dec 23-án ismét elkezdtem végigolvasni mind a 4 evangéliumot, ám megint ugyanazt tapasztaltam.

Mondjuk az is igaz, hogy legutóbb online olvastam az első fordítású Károlit. Meglepő volt a felismerés, hogy bár régiesen olvastam, valahogy jobban átjött belőle Jézus.

De nem csak az evangéliumok, hanem a Jelenések könyvével is ez a helyzet. Akárhányszor olvasom ugyanazokat a sorokat, mindig más a mondanivalója számomra.

És akkor én arra jutottam, hogy így beszél Isten hozzám, hozzánk.

A szöveg ugyanaz, de a mondandó teljesen más.

Attól függ, hogy én milyen lelki állapotban olvasom és milyen problémáim vannak. Ugyanaz a szöveg, de mást mond, mint legutóbb, amikor olvastam.

Tehát így értem azt, hogy mintha változna a szöveg.

De az amúgy vicces, hogy eddig mindig találkoztam újnak tűnő sztorival az evangéliumokban. Mintha minél többször elolvasnám, Krisztus annál tisztábban jelenne meg előttem.

Gyerekek! Ez egy élő könyv. Ez az, ami ámulatba ejt.

2023. jan. 14. 14:35
 40/42 A kérdező kommentje:
Értem köszi, én most az új forditást olvasom, azt irták itt a gyakorin, hogy 1 kezdjem az újszövetséggel, könyebben érrem meg minz az ó-t igy elsőnek, és az új forditással kezdjem, szintén a megértés miatt. Kezdeni az ó szövetséggel kezdtem anno, és a régies magyar nyelven, de nekem az még meredek volt igy éltem a tanáccsAl, most az új szövetséget olvasom új forditásban.
2023. jan. 14. 15:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!