Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerinted milyen a biblia...

Szerinted milyen a biblia szerint élni? Istennek engedelmeskedni?

Figyelt kérdés
2022. dec. 16. 13:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
52%

Dehogynem, ez az őszinte véleményem róluk.

Mondjuk en nem is vagyok keresztény, hogy megjátsszam, hogy nem ítélkezem. Ugyanúgy megvan az (esetenként) rossz veleményem másokról, ahogy nekik, csak ők szeretik szentnek előadni magukat.

2022. dec. 16. 15:11
 12/18 anonim ***** válasza:
65%

Számomra egy nagyon ellenszenves dolog, nem igazán akarok a kereszténység tanításai alapján élni. Összeegyeztethetetlen a saját szokásaimmal és személyiségemmel, számomra idegen.

Természetesen van egy saját erkölcsi rendszerem, úgy élek hogy ne ártsak másoknak, és segítsek akinek tudok. De nem vallási megfontolásból, szimplán azért mert ez a viselkedés áll hozzám a legközelebb, belülről jön.

A keresztények akiket ismerek az egyik leggyűlölettel telibb, legelvakultabb és valamilyen értelemben a legbutább emberek. Mulatságosnak tartom azt amikor kijelentik hogy az istenük minden embert szeret, de hogy ha ellentétes véleményed van mint nekik akkor a pokolban fogsz elégni, vagy saját kezükbe veszik az irányítást hogy "megjavítsanak" (Lásd a homoszexualitásból kigyógyító táborokat más országokban amit át lehetne nevezni ingyen traumaosztogató és kínzó táborokká). Valahogy nem vonz egy olyan vallás ami félelemre épít, és arra hogy ha nem követed a szabályaikat akkor megbüntet az istenük, illetve nyílván örökre éghetsz a pokol tüzén is ezek után. A legtöbb volt-keresztény ismerősöm még mái napig kűzd ezekkel a félelmekkel amiket beléjük neveltek gyerekként.

Bár az is igaz hogy nem lehet egy vallást pár hívő alapján megítélni, főleg nem akkor ha egy széleskörben elterjedt dologról van szó. Lehet hogy vannak jó és normális hívők is, csak én voltam olyan szerencsétlen hogy a rosszabbakkal találkoztam.

2022. dec. 16. 15:24
 13/18 anonim ***** válasza:
52%

Az biztos, más a kereszténység mint eszme, és más a vallásos ember.

Mint sok más szép ideológiát, eszmét ez is olyan, hogy az ember egyszerűen nem képes átültetni elméletből gyakorlatba. Ami azért vicces mert konkrétan a kereszténységet 2000 éve nyüstöljük és csak nem jön össze. Ami kár mert Jézus mondott jó dolgokat. (És lám szegényt most a saját követői miatt utálják, lenézik értelmes emberek)

2022. dec. 16. 15:34
 14/18 anonim ***** válasza:
56%
A kereszténység elméleti alapon is tele van ellentmondásokkal, nem csak a gyakorlatba nehéz átültetni.
2022. dec. 16. 15:48
 15/18 anonim válasza:
Melyik verziója alapján? Mert bizony van több fordítás is!
2022. dec. 16. 17:39
 16/18 anonim ***** válasza:
Szerintem a legjobb. Törekszem is arra, hogy Jézus tanítása szerint éljek.
2022. dec. 16. 20:09
 17/18 anonim ***** válasza:
67%
Idejét múlt (valójában soha nem volt teljesíthető), szembemegy az alapvető emberi természettel, így nem fenntartható
2022. dec. 16. 20:55
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz.
2022. dec. 16. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!