Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért leszek ideges imádkozás...

Miért leszek ideges imádkozás után?

Figyelt kérdés

A múlt hét óta minden este imádkozom. Nem bemagolt szövegeket mondok, hanem saját szavaimmal fordulok Istenhez. Azt vettem észre, hogy minden alkalommal ideges leszek utána. Gyomorideg, szorongás, feszültség lesz úrrá rajtam. Ez mitől lehet?

Tudom, hogy nevetségesen hangzik, de valóban így érzem.

2022. dec. 15. 21:40
1 2
 11/18 pelgrim ***** válasza:
Talán azért, mert a szándékod nem tökéletes. Elhatároztad, hogy renszeresen imádkozni fogsz, de elhatározásod csupán érvelésre alapult, nem szívből jött.
2022. dec. 16. 12:39
 12/18 pelgrim ***** válasza:
helyesebben: rendszeresen
2022. dec. 16. 12:41
 13/18 anonim ***** válasza:
mert még új
2022. dec. 16. 15:12
 14/18 anonim ***** válasza:
Szerintem azért, mert az ima egyfajta kötöttség a test számára. Önfegyelem, összpontosítás kell hozzá. Lehet, hogy a túl sok információ okozza, ami az internetből árad. Túlpörgeti az agyat. És ez "megvonási tünetet" okozhat. De lehet, hogy azért, mert még nem találtad meg a hozzád passzoló imamódot, és a tested tiltakozik ellene. Mindenesetre az ima jó dolog, úgyhogy ne hagyj fel vele, inkább próbáld ki, milyen fajta imakor érzed leginkább Isten szeretetét!
2022. dec. 16. 21:33
 15/18 anonim ***** válasza:
Lehet bujkál benned egy ördög. Pl. szentelt víz érintésekor nem kell-e pl. hánynod. Te magad képes leszel kitartással kiűzni magadból a gonoszt.
2022. dec. 17. 13:38
 16/18 A kérdező kommentje:
Szentelt vízet nem szoktam érinteni, nem járok templomba.
2022. dec. 17. 16:35
 17/18 anonim ***** válasza:
A tudatalattid ellenkezik. Az imákhoz, imádkozáshoz esetleg valami rossz emléked fűződik?
2022. dec. 17. 20:14
 18/18 A kérdező kommentje:
Nem rémlik, hogy lenne bármi rossz emlékem.
2022. dec. 17. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!