Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A rózsafűzér imádkozása...

A rózsafűzér imádkozása mennyire helyénvaló dolog?

Figyelt kérdés

Igazából sokat foglalkoztatott e a kérdés hosszú időkön át, de még mindig nem tudnék kétségek nélkül állást foglalni, hogy ez most vajon keresztény hű dolog-e vagy éppen teljesen ellentmond neki. Úgyhogy hálás lennék, ha kifejtenétek a véleményeteket ezzel kapcsolatban, lehetőleg olyan formában, hogy a válaszotok azért építő jellegű és jó szándékú legyen, mindenféle rosszindulat nélkül, mert itt most abszolút nem az a célom, hogy gerjesszem a feszültséget a rózsafűzer pártiak és az ezt ellenzők között, hanem hogy választ kapjak a kérdesemre.

Sokat agyaltam már ezen, s próbáltam a Bibliát figyelembe venni ennek az imádságnak a megítélésével kapcsolatban.

Természetesen az "egy a közvetítő Isten és ember között" kijelentés az, ami leginkább elgondolkodtatott ezen. (Lehet hogy nem pontosan idéztem ezt az igerészt, de a lényeg benne van)

Illetve kilehet elemezni ezt a bizonyos 'Üdvözlégy' imádságot is, hogy akkor ez most valóban Máriához szól-e, vagy csak egyszerűen egyfajta kérés hozzá, hogy imádkozzon értünk, ami azért előfordul emberek között is, hogy imádkozunk egymásért vagy megkérünk valakit hogy imádkozzon értünk...

Na de a lényeg az, hogy nem jutottam dűlőre, szóval, ha valaki tud valamit, akkor fejtse ki a véleményét, ha kérhetem, és természetesen hálás lennék azért is, hogy ha valaki válaszol, akkor legyen kedves azt is leírni, hogy miért gondolja azt, amit gondol.

2022. nov. 20. 23:49
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
71%
Katolikusok szentekhez is imádkoznak, mint Mária. A Rózsafüzér teljesen rendben van. Iskolában is tanítják az imádságot.
2022. nov. 21. 00:28
 2/18 anonim ***** válasza:
80%
Jézus azt mondta, hogy szeressétek egymást. A Rózsafüzér miben gátolja ezt meg? El tudsz képzelni olyat, hogy valaki azért kerül a pokolra, mert Rózsafüzért imádkozott?
2022. nov. 21. 03:02
 3/18 anonim ***** válasza:
22%

Anyám ameddig katolikus volt daráltuk a rózsafűzért, nem szerettem soha, olyan gyanús volt gyerek fejjel is.

Amiota adventista azóta a szűz Mária és a hozzá társított jelenések, hogy a sátán használja álcaként az Istentől akarja elvenni a hozzá való imádságokat.

Ahelyett, hogy az Istenhez fordulnal, mashoz fordulsz, máshoz imádkozol ami már bálványimádás de az egesz katolicizmus erről szól.

Nem értettem, hogy ha Isten segít akkor miert kell máshoz imadkozni.

Nemvagyok vallásos, nagyon reg nemvoltam templomba se a hatam közepére nem kívánom az egész katoloicizmust se más vallást. Amit másokhoz imádkozol szentekhez, Máriához stb az bálványimádás. Egy Isten van hozzá kellenw imadkozni nem máshoz. Avval tömik a fejedet, hogy mert közbenjár, a halottak nem járnak közben semmiért. Az meg,hogy a menybe vitetett az is kitaláció, a Biblia nem ir rola semmit.

2022. nov. 21. 06:28
 4/18 anonim ***** válasza:
23%

Szia! Én is gondolkodtam már ezen, úgyhogy leírom mire jutottam.

Ha jól értem a szentekhez való imádságtól kéne kezdeni. Én azt szoktam erre mondani, hogy a szentekhez imádkozol, de nem tőlük vársz segítséget, hanem Istentől. A szenteket megkéred, hogy ők, akik már üdvözültek és ott vannak Isten közvetlen közelében kérleljék (imádkozzanak) Istenhez, hogy hallgassa meg az imaszándékunkat. Olyan mintha egy barátodat kérnéd meg hogy imádkozzon érted, csak annyi val több hogy a barátod ugyanolyan bűnös ember mint te, míg a szent már bűntelen és célba ért.

Az üdvézlégynél amikor az elején úgymond felmagasztalod igazából "behízelegsz" neki. Amikor a földi édesanyádtól akartál kérni valamit sem oda mentél, hogy ez kell és pont, hanem előbb kicsit behízelegtél neki. Így van ez az üdvözlégyben is. Az első felében elmondod hogy kegyelemmel teljes, hogy az Úr vele van, és ő szülte világra a megváltó Istent, majd jön az ima lényegi része, amikor megkéred hogy imádkozzon érted bűnösért és lágyítsa meg annak az Istennek a szívét akinek olyannyira a kegyeiben van és olyannyira különleges helyet foglal el a szentek között hogy rábízta Isten a Krisztust, a Megváltót és testestül felvette a Mennybe.

Tehát én így fogom fel az üdvözlétyet. A rózsafüzért azonban megint egy kicsit másik szemszögből nézem. A rózsafüzér röviden az, hogy a Jézushoz legközelebb álló személyen keresztül, az édesanyján keresztül szemléljük Jézus életének egyes állomásait. Ezért a rózsafüzérnek nagyon fontos részei a titkok. A titkok segítenek koncentrálni az életének egyes állomásaira és ezeket mondogatva elmélkedünk rajta.

Tehát igazából a rózsafüzér teljes mértékben Jézusra kell hogy irányuljon.

Remélem tudtam valamennyit segíteni.

2022. nov. 21. 09:16
 5/18 anonim ***** válasza:
18%

Miért kérnék meg valaki mást, hogy szóljon az érdekemben ha megkérhetem Istent magát egyenesen ?

Ennek még logikaja sincs ...

2022. nov. 21. 10:14
 6/18 anonim ***** válasza:
73%

Pál apostol miért kért meg másokat, hogy imádkozzanak érte, miért nem kérte Istent ő maga? Az apostolnak vagy igaza vagy neked?

2022. nov. 21. 11:32
 7/18 anonim ***** válasza:
21%
#6 nem halottakat kért hanem élőket, hogy imádkozzanak érte nem érzed a külömbséget és Istenhez imádkoztak érte nem halottakhoz ...
2022. nov. 21. 11:58
 8/18 anonim ***** válasza:
63%

Nem te írtad ezt?

"Miért kérnék meg valaki mást, hogy szóljon az érdekemben ha megkérhetem Istent magát egyenesen ?"

Pál apostol miért kért meg másokat, miért nem maga imádkozott egyenesen Istenhez, mint írtad?

2022. nov. 21. 12:23
 9/18 anonim ***** válasza:
57%

"Nemvagyok vallásos, nagyon reg nemvoltam templomba se a hatam közepére nem kívánom az egész katoloicizmust se más vallást."

Azért köszönjünk szépen, hogy megnyilvánulsz egy olyan kérdésben, amihez akkor ezek szerint lényegében semmi közöd. :))

2022. nov. 21. 13:22
 10/18 anonim ***** válasza:
44%

#8 valami ertelmezesi problemad van

#9 nagyon szívesen maskor is

2022. nov. 21. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!