Ha Jehova tanúja szeretnék lenni, mert valahogy megszólítana a dolog, akkor mik a feltételek?
Kötelező szolgalatok vannak.
Nem szimpatizalnak evvel a cia-s amerikai gyülekezettel.
"Kiderül ha nem térítek? Teszem azt itt keresnék aki akar lenni, de nem házalnék, ez lehetséges?"
Kiderül. Minden tag menetrendet kap, hogy mikor kell kimennie téríteni, és mindig párban csinálják, úgyhogy elcsalni se nagyon lehet. Vannak, akik nem térítenek, ezt úgy tudom, egy darabig elnézik, de nagyon nem tolerálják, és állandóan beszólogatnak miatta.
"Ha életveszélyben lennék a vérátömlesztés."
Úgy tudom, most már nem jár érte kiközösítés, de továbbra sem szabad, és nagyon megnehezítik bent az életét annak, aki elfogadja.
"A másik ünneppekor karácsonykor is együtt örülni nem jehovákkal is, nem ünnepelni gondoltam, de azért együtt örülni, nem elzárkózni."
Nem lehet karácsonyozni. Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor ez nem a te vallásod.
"A hit fontosabb nem?"
Itt nem.
"Illetve lehetséges-e némely dolgot más vallásból átvenni. Pl. Buddhizmusból?"
Semennyire.
"Mennyire rugalmas?"
Semennyire, valószínűleg a legrugalmatlanabb felekezet.
Szerintem keress más vallást, mert a kérdéseid alapján ez nagyon nem neked való.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!