Mit tegyek? Igaza lehet rokonomnak.? (Pánikot keltett bennem)
28 éves hölgy rokonom és férje aki 27 éves, megtértek kb 10 éve gyülekezetben. Néha elszoktam menni hozzájuk, (Én 21/F vagyok)
Beszélgetni. Balázs a rokonomnak férje, anélkül hogy elsörözgetnénk , állandóan a bibliát fújja. Rokommal együtt mondták nekem ne járjak buliba, semmi világi helyre mert akkor Isten ellenségévé válok mivel ez a világ az ördög világa. Megkell térnem, mert azt mondták aki nem tér meg az bűnben van, mindaddig míg Jézust nem fogadja be megváltónak addig az ember aki nincs megtérve Isten ellensége. És meséltek róla hogy a pokol milyen szörnyű hely lehet ahol örökké szenvednek majd a nem hívő emberek akik Istennel nem léptek szövetségre Jézus által. Meg mondták akik világi életet élnek buliznak azok a Sátán hatalma alatt állnak. Mert szentségre kell törekedni mélységes erkölcsös életre mert anélkül halál után nem juttatunk a mennybe. Meg ne hallgassak világi zenét csak is Isten dicsőítő zenéket.
A probléma nem maga az a tény, hogy megiszik 1-2 sört. Sört inni önmagában nem bűn, részegeskedni, berúgni viszont már bűn, explicit ír erről a Biblia.
Ahogy el lehetne azt is mondani, hogy elmenni egy lakodalomba, vagy szórakozóhelyre önmagában nem bűn, de nyilván nem csak azért jár valaki ilyen helyekre, hogy társalogjon 1-2 barátjával, mert azt máshol is megteheti. Ha viszont azért megy, hogy csajozzon, paráználkodjon, cigizzen, leigya magát, az bűn. Tökéletesen mondják a rokonai.
17-re reagálva, nem nincs ilyen. Senki sem állította. Néha én is meghallgatok 1-2 "evilági zenét", de abból is van ám sok fajta. Vannak olyanok amikben semmi kivetnivaló nincs, azokat nyugodtan hallgassa a kérdező, de vannak olyanok, melyek démonizáltak és bűnre akarják csábítani az embert. Az olyan dalokat nem kell hallgatni.
Az előttem kommentelő szervezett, troll ateistakommandó "felvetéseire" nem tudom érdemes-e reagálni, aki "mesekönyvnek" nevezi a Bibliát az
1, Először olvassa el az egészet az elejétől a végéig, ne ragadgasson ki belőle néhány részt a saját szájízének értelmezése szerint
2, A Biblia tele van történelmi tényekkel, aki ezzel vitatkozik az buta, vagy szándékosan hazudik
3, Magyarázza már meg, hogy miként lehet az, hogy a több ezer éve leírt Bibliai próféciák szó szerint beteljesednek. (Pl: Izrael újjászületése 1948-ban, amiről többek között az Ezékiel 11, vagy 37 is ír.)
4, Az ateizmus a valaha volt legnagyobb hülyeség amit a sátán kitermelt magából, és adta az erre hajlamos ember fiainak. De ne aggódjatok, számotokra is van kegyelem Istennél! :)
Kedves kérdezőnek pedig alapvetően azt tudom mondani, hogy a rokonaidnak igaza van, csak lehet hogy kicsit "túltolós" a stílusuk. Beszélgessetek egy kicsit részletesebben a dolgokról! Érdemes :)
1. Mint mondtam, elolvastam az elejétől a végéig.
2. Az, hogy a Bibliában vannak történelmi tények, nem jelenti azt, hogy minden igaz benne. A pókember New Yorkban játszódik, attól még, hogy New York létezik, nem lesz a többi természetfeletti bullshit is igaz.
3. Úgy, hogy a próféciák teljesen ködösek, amiből a felére rá lehet húzni valami kitekert értelmezést, mivel nem tartalmaz dátumot, hogy mikor fog bekövetkezni. A többi meg szimplán nem következett be, és mivel még mindig nincs lejárati dátumuk, könnyen rá lehet mondani, hogy még nem kövezkezett be, majd.
4. Ezt nem is értem, nem érv, hanem a te véleményed. Szerintem meg a vallás a legnagyobb bullshit ami ezer sebből vérzik, semmi logika benne, de kell azoknak, akik mankó nélkül nem tudják elviselni az igazságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!