Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tegyek? Igaza lehet...

Mit tegyek? Igaza lehet rokonomnak.? (Pánikot keltett bennem)

Figyelt kérdés

28 éves hölgy rokonom és férje aki 27 éves, megtértek kb 10 éve gyülekezetben. Néha elszoktam menni hozzájuk, (Én 21/F vagyok)

Beszélgetni. Balázs a rokonomnak férje, anélkül hogy elsörözgetnénk , állandóan a bibliát fújja. Rokommal együtt mondták nekem ne járjak buliba, semmi világi helyre mert akkor Isten ellenségévé válok mivel ez a világ az ördög világa. Megkell térnem, mert azt mondták aki nem tér meg az bűnben van, mindaddig míg Jézust nem fogadja be megváltónak addig az ember aki nincs megtérve Isten ellensége. És meséltek róla hogy a pokol milyen szörnyű hely lehet ahol örökké szenvednek majd a nem hívő emberek akik Istennel nem léptek szövetségre Jézus által. Meg mondták akik világi életet élnek buliznak azok a Sátán hatalma alatt állnak. Mert szentségre kell törekedni mélységes erkölcsös életre mert anélkül halál után nem juttatunk a mennybe. Meg ne hallgassak világi zenét csak is Isten dicsőítő zenéket.

2022. dec. 15. 14:00
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
90%
Bennem is pánikot keltette volna: szörnyű lehet, amikor ilyen elvakult kreténekkel van az ember rokoni kötelékben.
2022. dec. 15. 14:11
 2/22 anonim ***** válasza:
88%

Szektások

Lehet az ember keresztény és ez egy jó dolog, de amit ők csinálnak az nettó riogatás és dehumanizálás.

Kevés olyan zene van ami tényleg Istennek nem tetsző és azzal sincs baj, ha elmész szórakozni a barátaiddal.

2022. dec. 15. 14:14
 3/22 anonim ***** válasza:
77%
Sokkal jobban meg kell válogatni, hogy mit nézel, hallgatsz stb. mint az átlag ember gondolná. De túlzásba is lehet esni, mint a rokonaid példája mutatja.
2022. dec. 15. 14:15
 4/22 anonim ***** válasza:
74%
Valláskárosultak, szerintem többet ne beszélgess velük.
2022. dec. 15. 14:15
 5/22 anonim ***** válasza:
89%
Keresztény vagyok, rocker és a természettudományok szerelmese. Semennyire sem vagyok Isten ellensége és nem komálok a sátánnal. Ordas nagy hülyeségeket mondtak neked a rokonaid az Úrról. Isten nem olyan, mint az elmondásukban, ez szektás szemlélet.
2022. dec. 15. 14:18
 6/22 anonim ***** válasza:
70%

Ha komolyan veszed őket, neked sincs több eszed náluk...

De gondolom te is nagyon jól tudod, hogy csak téríteni akarnak.

2022. dec. 15. 14:32
 7/22 anonim ***** válasza:
79%
gyenge vallási trollkodás ez.
2022. dec. 15. 15:07
 8/22 anonim ***** válasza:
68%

Az ilyen emberektől menekülni kell, mert tényleg képesek a bőröd alá férkőzni és téged is megtéríteni. A keresztény vallás azért olyan elterjedt, mert mesterien alkalmazza a manipulációt, és félelemkeltést (nálad is bevált). Azért szerkesztik át újra és újra a Bibliát, hogy passzoljon az aktuális korhoz, és minél hatásosabban fent lehessen ezt tartani. Ennek eredményeként rengeteg dolog van benne, ami súlyosan üti egymást. Pl ha Isten mindenkit szeret (márpedig Jézus ezt terjesztette, és ő Isten fia, csak tudja) hogy szeressünk mindenkit, akkor miért lenne igaz az, amit itt előadtak neked?

Summa summárum, szakítsd meg velük a kapcsolatot, őket már megette a fene.

2022. dec. 15. 15:13
 9/22 anonim ***** válasza:
38%

Szabad tudni, hogy melyik istenről van szó? Csak mert vallásos mesénként szokott lenni minimum egy.

A keresztény isten pl szadistább, mint én, pedig én se vagyk kis bárány... Biztos vagy te abban, hogy ilyenekben akart hinni? Miért jó az neked?

2022. dec. 15. 15:16
 10/22 anonim ***** válasza:
12%
A kérdező haverkodik a sátánnal, le akarja járatni a keresztény embereket. A keresztények nem ilyenek.
2022. dec. 15. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!