Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézusnak tényleg voltak ilyen...

Jézusnak tényleg voltak ilyen titkos tanításai?

Figyelt kérdés

Egy avatara nevű nő a youtubon azt mondja, hogy Jézus keletre ment tanulni, meg a tiltott gyülös megevése igazából jó dolog volt nem pedig bűn.

[link]

Ez csak egy a sok közül.

2022. dec. 14. 16:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
35%
Amerikában csak 30 napig maradhatott, mert a közel-keletiek vízumait nagyon szigorúan vizsgálják. Aztán Jézus Indiába utazott, és ott buddhista lett.
2022. dec. 14. 17:54
 12/19 anonim ***** válasza:
58%

A butaság és ostobaság úgy látom határtalan!

A lényeg hogy minden vallás igazolni akarja a saját maga igazát Bibliai írásokkal és igékkel alátámasztva. Ez a hozzáállás is pont azt mutatja, hogy a Biblia igaz dolgokról ír, viszont nem írnak igazat azok, akik hamisan tanítanak és a Bibliával akarják alátámasztani a saját maguk kitalált hamis tanításaikat.

2022. dec. 14. 18:50
 13/19 anonim ***** válasza:
83%
Hazugság, és nem néztem bele a videóba mert nincs értelme a mostani üdvtörténeti korszakba Jézusról nekünk szóló kinyilatkoztatásokat Biblia tartalmazza.....
2022. dec. 15. 03:34
 14/19 anonim ***** válasza:
59%

Elmondom, hogy mi van:

Néhány apokrif eredeti. Mármint egy eredeti apokrif másolata. Gondoljatok bele, hogy mi minden történik 10-20 vagy legyen 200 év alatt egy szöveggel. Muszáj néha átmásolni egy másik papírra a leírtakat, mivel az ki van téve az idő vasfogának. Én személy szerint 2 éve félve kezdtem bele az apokrifok tanulmányozásába. De néhány dolog összecsengett és elképzelhetőnek tartottam, hogy valódi és eredetinek is számít. Jézus nem volt hülye. Ő pontosan tudta, hogy mi az, ami egészen biztosan fennmarad. Ami biztos szöveg volt akkoriban, az az ószövetség. Ahhoz pedig, hogy ő revideálhassa a lényegét, hát keresztre kellett mennie. Jelképpé kellett válnia ahhoz, hogy a törvényekről a hangsúly újra áthelyeződjön a szeretetre, hitre és a lelkiértékekre. Sőt, fel is kellett támadnia, mivel keresztre feszítésből nem sokat támadtak fel. De ez le volt zsírozva, mert ő volt Jézus, aki isten egyszülött gyermeke volt. Mi pedig Jézus gyermekei vagyunk és Isten a bölcs nagyapánk. (Mindez lelki értelemben természetesen)

Avatara videó megtekintése nélkül mondhatom, hogy a tiltott gyümölcs megevése egészen biztosan bűn. Néhányan már kisgyermekként megettük, de a legtöbben felnőttként kajáltunk valamiféle tiltott gyümölcsből. Bűnösökké váltunk, bűnben is éltünk. Tisztelet a kivételnek, akik nem látják a fától az erdőt vagy a gerendától a szálkát. De ahhoz, hogy Jézussal találkozzon az ember elengedhetetlen, hogy bűnbe essen. Talán Jézus is vétkezett, de meglehet, hogy nem. Azt viszont írják róla, hogy megkeresi az eltévedt báránykákat és haza terelgeti. Meg azt is írják róla, hogy bűnösökkel és vámosokkal haverkodott. Meg azt is mondta, hogy a betegeknek kell az orvos és nem az egészségesnek.

Azt mondom, mert én azt tapasztaltam, hogy lehet bűnben élni és bűnös életmódot folytatni, csak akkor ne csodálkozzunk, hogy egy napon eljutunk arra a pontra, amikor már golyót röpítenénk saját fejünkbe, csak hogy végre megszabaduljunk magunktól. Viszont ha eljön a bűnös ember számára ez a nap, akkor van egy másik lehetőség is az öngyilkosság helyett: térdre rogyva beismerni jézusnak, hogy ezt az egészet elkurtuk és könyörögni érte, hogy gyógyítson meg bennünket, adjon belénk erőt, hogy talpra állhassunk és folytathassuk az életet, de már úgy, hogy elismerjük, hogy Isten a főnök és nem mi magunk.

Velem ez bő 2 éve történt meg. És igen, vétkeztem ezt követően is, mert szar alak vagyok, de aznap, mikor Jézushoz könyörögtem a megváltásért valamiféle erő szállt belém, ami erőt adott a folytatáshoz.

Még itt vagyok. Élek, virulok, egészséges vagyok és ezért hálás vagyok Krisztusnak és Istennek. Persze, dúl bennem a belső háború, nap mint nap, és még mindig vannak csaták, amiket az ördög nyer meg, de már egyre ritkábban. Hagyom inkább, hogy Krisztus győzőn a csatákban, mert ő képes legyőzni a világot és benne az ördög munkásságát, mert engem az ördög keresztbe lenyelne, de Jézussal nem bír el. Nem vagyok szent természetesen és vagyonos embernek sem mondanám magam biztosan nincs már akkora vagyonom, mint két éve, amikor főbe lőttem volna magam, ám mégis boldogabb vagyok, nyugodtabb. Meg ma azért egész jó napom volt az anyagiak tekintetében, de ez, ez tutira Isten akarata volt és talán gyümölcse annak, hogy igyekszem a jóra hajlani.

Ma például úgy rendesen éreztette velem Isten a gondviselését. Rendesen beteljesedett a napomban a "Máté 6:25-34". Ezért pedig kib.szottúl hálás vagyok a Jó Istennek. hálám jeléül pedig igyekszem szabadidőmben tovább adni, amit kaptam. krisztus tanítását. Nem minden a Biblia barátaim. Ezt János le is írja az evangéliuma utolsó soraiban:

,,Jézus még sok egyebet is tett. Ha azonban valaki mind le akarná írni – azt hiszem –, annyi könyvet kellene írnia, hogy nem tudná az egész világ sem befogadni." (János 21:25)

Így ér véget a történet. János története "János 21:25"-el ér véget, de a te történeted talán csak pont most kezdődik el! :)

2022. dec. 15. 19:52
 15/19 IstenGyermeke1 ***** válasza:
Látom vannak olyanok, akik még mindig nem tanulták meg, hogy az interneten fenn van egy csomó hülyeség is. Vannak apokrif iratok, de elolvastam párat, néhányból dől a hülyeség, mások tök feleslegesek (ld.: Péter evangéliuma). Mondom, hogy hülyeség.
2022. dec. 17. 17:01
 16/19 anonim ***** válasza:
48%

Oké, értem. De amit te hülyeségnek látsz az nem más, mint a létező szavak hiánya. 2000 évvel ezelőtti szókinccsel nehézkes átadni információt a mai embernek, ahogy egy 2000 évvel ezelőtti sem értené meg a mi szavainkat, mert nincs mihez kötnie. Az meg hab a tortán, hogy mondjuk holt nyelven íródott és fordítási nehézségek miatt pontatlanabb.

Viszont elképzelhető, hogy nem minden apokrif egy eredeti másolata. Van ami tényleg egy agymenés. De én nem ítélkezem egyik felett sem, mert néha egy oldalas baromságban van 1 mondat, ami képes megváltoztatni mindent, amit a világról gondolt az ember. ez a gondolat ébresztő.

2022. dec. 18. 12:35
 17/19 IstenGyermeke1 ***** válasza:
Ez sok esetben igaz. Hénoch apokalipszisét is elolvastam, én speciel nem mondanám eretnekségnek. Péter evangéliumát azért hoztam fel példának, mert a két passió összefoglalása a teljes könyv. Júdás evangéliumárólne is beszéljünk...
2022. dec. 18. 14:19
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Annál hiteltelenebb nincs amikor valaki azt mondja hogy huuu titkos evangélium ez meg az van benne

De ha titkos honnan tudja hogy mi van benne?

Ezek kb olyan butaságok mint hogy Ádámnak az első felesége egy démon nő volt vagy hogy titkos tekercsek vannak a Vatikán pincéjében amik átírnák a történelmet

2022. dec. 19. 09:01
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Ki gondolta volna hogy pl az eredeti János által írt tekercs nincs már meg:D

Tudod a másolási szakma már akkoriban is létezett és ami azt illeti ha csak 1 betűt is tévesztettek kezdeni kellett előről. A zsidók nagyon szigorúan tették ezt.

És azért nincs benne a világ összes evangéliuma mert nincs mindre szükség ahhoz hogy megértsük a lényeget. Így is hosszú lett a Biblia.

Az apostolok munkája nem az volt hogy na akkor minden menjen a levesbe hanem az hogy a legfontosabb dolgok íródjanak le egy könyvbe amiben a keresztények alaptanításai és a fontos dolgok le vannak írva.

2022. dec. 19. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!