Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten valóban jehovának hívja...

Isten valóban jehovának hívja magát? Jehova tanui a bibliából ki idéznétek nekem azt a részt amikor Isten azt mondja magára, hogy ő Jehova?

Figyelt kérdés

2022. dec. 11. 14:53
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
90%

10-es te miért tartod annyira fontosnak, hogy Isten a nevén legyen szólítva?

Van több Isten is, akikkel összetéveszthető?

Az emberek neve arra való, hogy meg lehessen őket különböztetni.

Ha egy isten van és nincs több, akkor miért van jelentősége a névnek? Kifejtenéd?

2022. dec. 14. 10:42
 12/35 anonim ***** válasza:
13%

Sziasztok

Csak a 11 válaszoló miatt csatlakozóm.

Amúgy a biblia több " istent" is nevén nevez (baál,....).

Igen, össze téveszthető volna.

Ám ezeket senki nem akarja helyettesíteni, csak azt az egyet amelyen Isten maga mutatkozik be.

2022. dec. 14. 11:19
 13/35 anonim ***** válasza:
86%
Szólal az élő isten (Isten) összetéveszthető egy szoborral? Ez érdekes.
2022. dec. 14. 11:28
 14/35 anonim ***** válasza:
0%

Csak még egy apróság: ezt Isten találta ki , ez az Ő neve az Ő szavában.

Nekem tetszik e vagy neked tetszik e szerintem senkit nem érdekel, mert a mindenható Isten adta saját magának.

"Mert az az Isten szeretete, hogy megtartjuk az õ parancsolatait; az õ parancsolatai pedig nem nehezek"

Te döntsd el:neked megterhelő vagy sem.

2022. dec. 14. 13:18
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

Nincs ilyen parancsolata sehol , hogy nem említhető úgy, hogy az Úr, vagy úgy, hogy Isten, vagy Jóisten, vagy Mindenható.

Ha szerinted van ilyen parancsolat, idézd! A Bibliából és ne az Örtoronyból

2022. dec. 14. 14:08
 16/35 anonim ***** válasza:
47%

Károli fordításban:

Malakias 2/1,2

Zsoltarok 83/18,19

Minta ima első kérése

......

Nekem egy is elég lenne, tudom neked bármennyit írhatók kevés lesz.

Legyen hitted szerint és menjünk békével

2022. dec. 14. 14:50
 17/35 anonim ***** válasza:
17%

10:42-es Válaszolok a kérdéseidre.

Ugye amit most kérdezel érződik, hogy idegenkedel nagyon ettől a névtől, de hidd el, ha visszamehetnél az időbe, nagyon meglepne, hogy nem csak Mózes idejében, hanem Jézus idejében, sőt Jézus halála után is használták ezt a nevet. A probléma akkor kezdődött, amikor a Biblia tanításait keverték a filozófiával, és az egyházak is önkényesen döntöttek arról, hogy mi az elfogadható, és mi nem.

Igen, fontos volt tudni, hogy ki is Jehova réen is. Mert az emberek sok istent imádtak. Annak idején magát a fáraót is istenként tisztelték. Amikor Mózesen keresztül Jehova kiszabadította a népét az egyiptomi rabszolgaságból, úgy hogy kettéválasztotta a Vörös-tengert, az emberek megláthatták, hogy az az Isten, akinek neve Jehova, ő az, aki ilyen csodára képes volt. Hiszen sok istenben hittek az emberek, pedig nem voltak valósak.

Ma is van ilyen, hogy istenként tisztelnek olyat, aki nem valódi, létező isten. Ezért Jehova Tanúi fontosnak tartják, hogy Jehovára tekintsenek egyedül úgy, hogy létező Isten.

Igen, mondhatjuk úgy is, hogy Mindenható, Teremtő. Vagy Isten. De akkor egyértelműen tudják Jehova Tanúi, hogy Jehovára gondolnak.

Szándékosan írtam az isten szót egyes esetekben kisbetűvel. Azért mert csak a Mindenhatót tartom valódi létező Istennek,azaz Jehovát, ezért azt nagybetűvel írom. De pl. Zeusz már isten, kisbetűvel.

2022. dec. 14. 16:04
 18/35 anonim ***** válasza:
47%
réen is=régen is*
2022. dec. 14. 16:07
 19/35 anonim ***** válasza:
76%

Az jó, hogy idézted a 83 Zsoltárt, mert ott az van, hogy ÚR a neve. Szóval nem kell csak a Jehova nevet használni , ugyanúgy jó a többi megszólítás. Jó, hogy elismered.

2022. dec. 14. 17:01
 20/35 anonim ***** válasza:
17%

De a régebbi Bibliákban van, ahol Jehova van írva. Ahogyan mondtam már, nagyon régi Bibliákban több helyen is ott van. Ezzel azt akarom mondani, hogy ha ilyen Bibliával találkozol, ne hidd azt, hogy azzal a Bibliával baj van, mert benne van a Jehova név.

Ha neked így esik jól, hogy Úr, akkor használd így. De nyugodtan barátkozz meg azzal, hogy így hívják Istent.

Van aki azt mondja, hogy Jézus az Isten. Viszont én sosem fogom Jézust Istenként tisztelni. Mert a Biblia Jézusra úgy utal, mint aki istenhez hasonló, ilyen hatalmat kapott.

Van olyan a Bibliában, hogy Jézus a szó, és az szó isten volt. Valamint, hogy erős isten. De a Biblia több részével összevetve kiderül, hogy csak azért írják így mert a Mindenható felruházta olyan hatalommal, mint amilyen neki van. Sőt Jézus maga is elismerte, hogy csak egy Isten van, és ő nem az.

Sátán sem isten, pedig a Biblia e világ isteneként utal rá.

Sokan akik kereszténynek vallják magukat hisznek Jézus istenségében, a szentháromságban és hallani sem akarnak a Jehova névről.

Tiszteletben tartom. De én nem ebben hiszek.

2022. dec. 14. 17:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!