Jehova tanúinál,miért van ez a kettősség ? (bővebben lent)
Sziasztok ! Kezdem a legelején.Miután édesanyám meghalt,keresgéltem Istennel kapcsolatos,témákat,és oldalakat.A Jehova tanúival felvettem a kapcsolatot a jw.org oldalon.Felhívott egy féfi a Jehova tanúitól,hogy ő a közeli városban lakik,és melyik napban tudnánk megegyezni,hogy Bibliát tanulmányozunk.Na most itt álljunk meg egy szóra.
Először is !Ezen az oldalon van egy rövíd videó,amiben azt mondja egy férfi hang,hogy a tanulmányozás,lehet az otthonomban,lehet telefonon,és videó beszélgetésben.
Én,nem ezt tapasztaltam !
Miután megbeszéltük,hogy melyik nap jön el az otthonomba,utána mindíg személyesen tanulmányoztunk.De én feszült voltam,mert apám nem akart találkozni a férfival.
Az is szerepel a videóban,hogy ingyen kapok egy Bibliát,tananyagot stb.Ez sem így történt.Füzetet kaptam,Őrtorony stb,de Bibliát nem.
Miért nem lehet azt megoldani,hogy telefonon legyen a Biblia tanulmányozás ?
Miért nem lehet megoldani,hogy postán meg kapnám a tananyagot,Bibliát ,mindent !?
A videóban azt mondja az ember,hogy a tananyagok ingyenesek ! Akkor miért nem kaptam Bibliát ?
Az is szerepel a videóban,hogy Nem kell kötelezetséget vállalnod,hogy Jehova tanúja leszel ! Akivel tanulmányoztam,az az ember,már már unalomig emlegette,hogy menjek a Királyság terembe.Egyébként voltam kétszer,csak "nem abban a körzetben,ahova ő jár".
Sokat írtam tudom,de ez lehet,hogy más országban működik,csak itt Magyarországon nem ?
Nem hibáztatok senkit sem,csak miért nem úgy működik ahogyan a weboldalon lévő videóban elhangzik ?!
"megismert igazságokat szeretném tovabbadni"
Tehát önjelölt tanító vagy.
Isten a tanító az igén keresztül.
Isten mindig embereket használt és használ a mai napig az igazságaira való megismerésére, terjesztésére.
Valamint a szeretet parancsolata alapján meg is követeli, hogy az altalunk megismert igazságokat tovább adjuk.
Miért is?
Márk 12:29 Jézus pedig azt felelte neki: Ez az első: Halld, Izráel, az Úr, a mi Istenünk az egyetlen Úr.
Márk 12:30 Szeresd azért az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erőddel. Ez az első parancsolat.
Márk 12:31 A második pedig ehhez hasonló: Szeresd felebarátodat, mint magadat. Nincs más, ezeknél nagyobb parancsolat.
Na de mi az Isten értelme szerinti szeretet? A következő igéket ha megértjük, akkor meg fogjuk értenia fenti szeretet parancsolatát is, hogyan kell Isten szerint szeretni az embertársunkat, mint saját magunkat.
Ján 14:15 Ha szerettek engem, megtartjátok a parancsolataimat,
Ján 14:21 Akinél az én parancsolataim vannak, és megtartja azokat, az szeret engem, aki pedig szeret engem, azt szeretni fogja az én Atyám, és én is szeretni fogom őt, és kijelentem magam neki.
Ebben a két igében világosan, félreérthetetlenül kijelenti, hogy az az Isten szerinti szeretet, azt tekinti felé irányuló szeretetnek, ha a Megváltón(később apostolokon) keresztül adott utasításokat, parancsolatojat, tanításokat megtartjuk, azaz úgy élünk.
Ján 15:9 Amint az Atya szeretett engem, én is úgy szerettelek titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben!
Ján 3:35 Az Atya szereti a Fiút, és kezébe adott mindent.
Márk 9:7 És felhő támadt, amely beborította őket, és egy hang hallatszott a felhőből: Ez az én szeretett Fiam, őrá hallgassatok.
Láthatjuk azt ezen három igén keresztül, hogy az Atya szeretete a Megvaltóra nézve az, hogy ráhelyezte az Ő igazságát, neki adta azokat, mindent a kezébe adott, azaz cselekedeteiben megbízott az Atya, mert teljes mértékben megtartotta a Mózes és próféták írásait.
Tehát az Atya az igazságát helyezte rá a Megvaltóra.
Így mutatta ki a szeretetét az Atya.
A Megvaltó pedig azt mondja, hogy
Ján 15:9 Amint az Atya szeretett engem, én is úgy szerettelek titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben!
Azaz, megismertette a Megváltó az Atya 6.korszakra vonatkozó(újszövetségi) ismereteket,mert a Megváltó úgy szerette őket, amint az Atya szerette őt. Istennek a célja az, hogy az igazságai által, minél több embert ki tudjon menteni a korszakunkat lezáró végső összeomlás, pusztítás alól, amit az ember, a világ vezetői okoznak a hatalom vágy, pénz utáni vágy miatt.Ilyen módon szeret minket az Isten. Minden, vagy a legtöbb emberben él a túlélési vágy, az életbenmaradási ösztön, ezért magunkat úgy tudjuk szeretni, ha minél jobban, mélyrehatóan keressük, kutatjuk az Isten igazságait, ami által garantálni tudja azt, hogy nem fog kárhozatra ítélni, hanem örök életet fog tudni adni, együtt lehet vele azaz ember azon a helyen, ahol Ő személyesen jelen van.
Ezeket megértve már minden kétséget kizáróan megtudjuk érteni azt, hogy mit akar mondani a Megváltó azzal, hogy:
Márk 12:31 A második pedig ehhez hasonló: Szeresd felebarátodat, mint magadat. Nincs más, ezeknél nagyobb parancsolat.
Azaz úgy szerethessük embertársunkat az Isten szerinti szeretettel, , ha átadjuk neki az Isten életmentő igazságait, hogyha azokat elfogadja és azok szerint fog élni, akkor az Isten neki is életet tudjon adni, ahogy neünk is, ha az igazságai szerint élünk.
Így kell kutatni az igét, vizsgálni az Isten értelmezése, utasítása szerint, amint említettem, hogy legalább 2-3 igén keresztül.Az Isten megmagyarázza a saját beszédjével, hogy mit akar mondani, kijelenteni az írott igazságan keresztül.
Ez nem igaz. Az apostolok például nem voltak önjelölt tanítók, mert Krisztus bízta meg őket ezzel, tőle kapták a tudást és a Szentlelket is. Ezek az apostolok szintén jelöltek ki tanítókat és előjárókat, akik ezért szintén nem voltak önjelöltek.
Egy tanár se önjelölt, hanem valaki (pl állam) kijelöli erre a feladatra. Ha te képzettség nélkül tanítani kezdel irodalmat, akkor egy önjelölt tanító leszel valóban.
Szóval sületlenségeket nem kéne írni.
Ez alapján, amit írtál kijelenthető, hogy aki a Bibliából tanít az sem önjelölt tanító, hiszen magától Istentől kapott felhatalmazást arra, hogy tanítson. A Bibliában benne is van, ahogy Isten felszólítja az ő szolgáit, hogy prédikálják és vigyék a jó hírt az egész lakott Földön.
És mi a helyzet azokkal a tanárokkal, akinek nincs papírja az adott tárgyhoz, de mégis olyan tárgyat oktat, amire nincs képzettsége? Számtalan ilyet példát láttam és hallottam már. Őt is az állam jelölte ki, akkor most ő önjelölt tanító? Vagy ha magánórát tart? Senki se jelölte ki, hogy magánórát tartson.
"aki a Bibliából tanít az sem önjelölt tanító, hiszen magától Istentől kapott felhatalmazást arra, hogy tanítson"
A kettő között semmi összefüggés nincs.
"És mi a helyzet azokkal a tanárokkal, akinek nincs papírja az adott tárgyhoz, de mégis olyan tárgyat oktat, amire nincs képzettsége?"
Nyilván kényszerűségből fordul elő, s igen, őt ezzel megbízzák, nem magtól dönt úgy. Aztán később kiderül, hogy mennyire volt jó vagy rossz döntés. Nyilván egy érettségi előtt álló osztályt nem célszerű, ha matekból magyar tanár oktat, ilyen nem is fordul elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!