Jehova tanúinál,miért van ez a kettősség ? (bővebben lent)
Sziasztok ! Kezdem a legelején.Miután édesanyám meghalt,keresgéltem Istennel kapcsolatos,témákat,és oldalakat.A Jehova tanúival felvettem a kapcsolatot a jw.org oldalon.Felhívott egy féfi a Jehova tanúitól,hogy ő a közeli városban lakik,és melyik napban tudnánk megegyezni,hogy Bibliát tanulmányozunk.Na most itt álljunk meg egy szóra.
Először is !Ezen az oldalon van egy rövíd videó,amiben azt mondja egy férfi hang,hogy a tanulmányozás,lehet az otthonomban,lehet telefonon,és videó beszélgetésben.
Én,nem ezt tapasztaltam !
Miután megbeszéltük,hogy melyik nap jön el az otthonomba,utána mindíg személyesen tanulmányoztunk.De én feszült voltam,mert apám nem akart találkozni a férfival.
Az is szerepel a videóban,hogy ingyen kapok egy Bibliát,tananyagot stb.Ez sem így történt.Füzetet kaptam,Őrtorony stb,de Bibliát nem.
Miért nem lehet azt megoldani,hogy telefonon legyen a Biblia tanulmányozás ?
Miért nem lehet megoldani,hogy postán meg kapnám a tananyagot,Bibliát ,mindent !?
A videóban azt mondja az ember,hogy a tananyagok ingyenesek ! Akkor miért nem kaptam Bibliát ?
Az is szerepel a videóban,hogy Nem kell kötelezetséget vállalnod,hogy Jehova tanúja leszel ! Akivel tanulmányoztam,az az ember,már már unalomig emlegette,hogy menjek a Királyság terembe.Egyébként voltam kétszer,csak "nem abban a körzetben,ahova ő jár".
Sokat írtam tudom,de ez lehet,hogy más országban működik,csak itt Magyarországon nem ?
Nem hibáztatok senkit sem,csak miért nem úgy működik ahogyan a weboldalon lévő videóban elhangzik ?!
10/10
Online-n mar minden kiadvany megtalalhato.(Biblia is)
12
Ez így van. Semmi kötelezettség nincs. Én is 10 évig jártam, aztán 3 éve megkeresztelkedtem. Több testvér is felkért, hogy menjek velük szolgálatba, mondtam hogy nem alkalmas nekem, vagy nem szeretnék pl fizikailag menni, s megértették.
Én a munkámból adódóan ritkán tudok szolgálatba menni, de megértik és senki nem erőltet semmire. Amikor van időm és kedvem is, természetesen szívesen részt veszek a szolgálatban is.
Kedves Kérdező!
Azért szólok hozzá a kérdésedhez, mert én 4-5éve foglalkozom a Biblia tanulmányozásával, ez alatt az időszak alatt, nagyszerű Isten általi, életmentő igazságokra, azok ismeretét sikerült birtokolnom.Ezeket az ismereteket sehol sem találtam volna meg a kereszténységen belül, beleértve az általad említett Jehova tanúi egyházban sem.Ugyanis, ez az ágazata is féligazságokon és keresztény hazugságokon alapszik, amelyeket ha elfogadsz, és szótfogadsz ezeknek a tanoknak, garantált, hogy Isten ítélete lesz rajtad.Nem kell semilyen egyházhoz tartoznod, ha mégis tagja vagy, akkor hagyd a hátad mögótt, mert biztos lehetsz benne, hogy nem Istentől való.Ezért nem akarnak adni Bibliát sem, hanem csak a saját tanrendszerük által felállított könyveket. Az Isten általi előírt módszer a Biblia tanulmányozására az, ha olvasod és amit nem értesz az adott igében bizonyos szavakat hogy kit ajar az Isten mondani vele, azt további 2-3 igén keresztül legalább amiben előfordul a keresett szó, elolvasod azokat.Nem kell hozzá más, mint egy Biblia alkalmazás, pl a Biblia felfedező. De ha gondolod, segítek neked , ki sem kell mozdulnod a lakhelyedből.Ha gondolod írj privátban és leírom a többit.Szeretnék egy online közösséget, akikkel együtt tanulmányozhassuk az írást és az eddig megértett igazságokat átadhatom másoknak is. Persze a döntés a tiéd, szíved joga eldönteni hogy a kereszténységhez szeretnél-e tartozni, amit I.Konstantin pogány uralkodó talált ki és vezetett be és semmi köze nincs az életmentő igazsághoz, vagy pedig a Megváltó általi igazságot szeretnéd tudni, amely által örök életet nyerhetsz.
Elhiszem, mert sajnos a legtöbb önmagát tanítónak kinevezett emberek zavart keltenek, mert nem Isten szerint értelmezik az írást, állításaikat nem tudják alátámasztani az Isten által előírt módon, azaz 2-3 igére alapozva legalább.Legfeljebb 1 igét tudnak előhozni, és abba magyarázzák bele az elméleteiket.De ez nem Isten utasítása szerint van.A kereszténységben 250000 vallás van, mindegyike másképp magyaráz.Aztán vannak akik azt állítják, hogy kijöttek a kereszténységből, protestáns egyházak, de mégis pl a vízbe való merítkezést hirdetik, a hinduizmusból, kundalini-jógából a "Szent" szellem betöltekezést, halandzsás nyelveken szólást, szentháromságtant, stb. Azonnal felismerhetőek egy Isten igazságait legalább alap szinten ismerő ember számára, hogy hazugságokat tanítanak.
Ha gondolod írj privibe nyugodtan, szívesen segítek
Szép estét!
Te melyik szektának vagy a tagja? Vagy önjelölt tanító vagy?
#16-os
Egyik szektának sem vagyok tagja, nem tartozom egyik felekezethez sem.Nem vagyok tanító sem, mert az ige tanít mi dnekit aki hajlandó a tanulásra.Én csak a felismert, megismert igazságokat szeretném tovabbadni, mert ez az Isten utasítása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!