Miért ez a kettősség?
Sziasztok. A problémám a következő lenne.
Persze örömmel tölt el amikor nézegetek fotós oldalakat, csoportokat stb. de ugyanakkor el is szomorodok, hogy én ilyenre miért nem vagyok képes és mi hiányzik belőlem, ami ahhoz kell, hogy én is olyat tudjak alkotni, amit mások elismernek. Mindenki azt mondja, hogy csak gyakoroljak gyakoroljak, de nem tudom milyen úton haladjak ahhoz, hogy elérjem a célomat. Természetes ez? Mit tanácsoltok?
Sajnos jól mondják: gyakorolj. Előbb elsajátítod a szakmai fogásokat, betartod a szabályokat, még akkor is, ha a "nagyágyúk" már nem tartják be. Amikor a képzettséged csúcsa felé közeledsz, akkor kezded felismerni az egyéniségedet, lassan kibontakozik a stílusod. Az addig tudatosan betartott szabályok lassan zsigerekből betartottá válnak, némelyek pedig felülíródnak. De mivel senki nem tudja, hogy pontosan melyek lesznek ezek, csak magad ellen dolgozol, ha ezt a csodát várod. Az csak akkor jön, amikor már nem várod. Marad a kemény munka.
Ha már úgy fogalmaztál, hogy kettősség, igen: mondhatni két-ség. Ez a művész útja, újraegyesíteni. Mert ahogy Ady írja: "minden egész eltörött".
A gyakorlás fontos, de önmagában akár többet is árthat, mint használ. Ha nem kapsz hozzáértő külső segítséget, konstruktív kritikát, iránymutatást, akkor könnyen megeshet, hogy csak rendkívül alaposan begyakorlod és elmélyíted a hibáidat. Akár jó is lehet, de egyáltalán nem biztos, hogy erre a fórumos, fotó megosztós vélemények a legalkalmasabbak.
Hogy neked milyen módszer fog leginkább bejönni, az csak rajtad múlik, de a fotózásról szinte számtalan mennyiségű könyv, oktató videó, tanfolyam, iskola, magántanár, workshop, fotóklub, szakkör, stb létezik. Ezeket célszerű együtt használni, mert a könyv ad neked tanácsokat, hogy mit hogyan érdemes/kell csinálni, de nem tudja leellenőrizni, véleményezni, hogy jól csinálod-e, illetve hogy közben más egyéb hibákat nem vétesz-e, amiket ki kellene küszöbölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!