Ki Jézus?
Kedves #8#-as.
Remélem nem haragszol meg amit írni fogok. Mondtál valamit, ami jól indult, aztán a végén nem mondtál semmit, azaz semmissé tetted az egész írásodat a záró mondataiddal: "Nem hiszem, hogy az Ő szándéka lett volna, hogy imádjuk Őt. Nem hiszem, hogy Isten küldte Őt.".
Ezt majd később átgondolod mégegyszer!!!
12/...
Nem haragszom, csak éppen másképp látom a dolgokat. A vallásos tanítások igazságtartalma itánt érdeklődve többek között arra a belátásra jutotam, amit írtam. És most én kérlek téged, hogy ne botránkozz meg azon, amit most írni fogok.
Jézus az emberek, a népek ön-tudatának fejlesztését, felemelését látta feladatának, ez nem fér össze egy szemilyi kultussz létrehozásával. Ugyanis mi más lenne mint bálványimádás imádni azok személyiségét, akik a legszentebb eszményeinket hozzák kifejezésre?
Egy másik dolog mire szintén ráébredtem az, hogy Isten nem egy valaki, nem egy személy. Ha isten valóban létezik, márpedig létezik, akkor kell, hogy egy valakinél, egy személynél minden tekintetben végtelenszer több, hatalmasabb, bölcsebb, stb. legyen.
Nagyon kificamodott magyarázat az, hogy az Atya küldte volna egyszülött fiát közénk véres martalékul, csak azért hogy Ő maga kiengesztelődhessen.
Nem, Jézust nem az Atya küldte, Ő önként vállalta azt az életet, amit mi az evangéliumokból ismerünk; ez volt az Ő válasza a Zsidó nép fohászára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!