Ki Jézus?
Jézus Krisztus az Isten fia.
Isten elküldte e világra Őt. Annyira szeretett minket.
Jézus meghalt értünk és feltámadt.
Az Isten jobbján ül, hisz felment oda!
És örökké él!
Valaki hisz őbenne, örök élete van!
#1-es vagyok.
#3-as:
Valóban, ez igaz:
Hisszük, hogy Ő megtart minket az utolsó napon. Mert Istennek az az akarata, hogy valaki, aki elfogadja és hiszi, hogy Jézus az Isten fia, az örökké éljen. (És itt nyilván emberek hitéről beszélek, nem démonokéról.)
És persze az, aki hisz benne valóban, az szereti Őt, mintsemhogy megérti: Isten szerette őt már a kezdetektől és még a fiát is odaadta értünk, akik pedig bűnös természetűek voltunk születésünkből adandóan.
Ő pedig azt szeretné, hogy tartsuk meg azokat, amiket Ő parancsolt:
Szeressük az Istent, és higyjük, hogy Jézus Krisztus az Isten fia, aki legyőzte a világot, a halált, majd feltámadt.
Szeressük atyánkfiait annyira, hogy akár még életünket is odaadjuk értük. És minden más embertársunkat is persze, aki nem keresztény.
Aki ezeket megtartja, megtartja Isten akaratát és a jót cselekszi.
És az Isten azt aki hisz a fiúban(Jézusban), megtartja az utolsó napon. És ezért nem kell félnünk. Mert Ő szeret. Azaz minden, aki hiszi az Ő igazságát, szintén legyőzi a világot. És örökké él. Mert ez Isten szeretete szerint az Ő akarata.
#Szintén 1-es vagyok.
És persze az Isten igazsága a legfontosabb információ.
(Tehát az nem "csak" egy információ, hanem fontos információ, függetlenül attól, hogy nem írtam le részletesebben a mondandóm.)
És természetesen a szeretet is nagyon fontos építőkő!
A legfontosabb!
(1 Korinthus 13.)
Mert, ha valaki gyűlöli atyjafiát, olyan az, mintha megölné őt.
(1 János 2.; Máté 5:22 is hasonló)
És persze az, aki ember és felfogta Isten és Jézus tetteit értünk, azaz látta a Krisztust, az nem esik bűnbe. És az nem akar olyat tenni, ami nem Isten akaratából van, mert megmarad benne az Ő magva. Még véletlenül sem szeretne olyat tenni, ami Isten akaratával ellentétes, hanem az Ő tetteit akarja cselekedni egész életében ellentmondás és megalkuvás nélkül. Őszintén. Aki megértette az Isten szeretetét irántunk és elfogadta azt, az már Ő maga is a szeretetet cselekszi.
(De van, hogy az ember még ezután nem értette meg teljesen, mik a szeretet tettei, vagy hogy még nem kellőképp erős. Így, ha valaki ezen igéket ismeri, tudja, és mégis hibázna, ne higyje, hogy Ő ne lenne Istené! Nyilván Isten is megbocsát, és látja szívünk akaratát. Ekkor gondolja meg az ember, hogy hibázott és vonja le a tanulságot a jövőre nézve, próbálja megérteni a dolgokat, és az is jó, ha imádkozik az Úrhoz, hogy szabadítsa őt meg a bűnöktől, hibáktól és tisztítsa ki elméjét, lelki világát a rosszból. És működjön vele közre. Aki Istené, az közre akar vele működni persze. És tudd, hogy nem szándékkal tettél rosszat, hanem mert nem voltál lelkileg elég érett, hogy megértsd, mit helyes tenned. Úgyhogy ilyen esetekben ne csüggedjetek, ne értsétek félre az igét! Szándékotok jó, ha láttátok a Krisztust. És továbbra is törekedjetek a jóra! :) Távozzék el a kételkedés szívetekből! :) )
És javaslom elolvasásra, elmélkedésre mindenkinek János 1. levelét!!! Az írásaimban sok dolgot onnan emeltem át. :)
Ha röviden szeretnék fogalmazni, azt mondanám, hogy Jézus Isten személyes kinyilatkoztatása a teremtett világ számára!
Azaz Isten kinyilatkoztatta magát Jézus személyében a teremtett világ számára!
Azaz Jézusban ISten lakott testileg.
Kol.1,26. Tudniillik ama titkot, mely el vala rejtve ősidők óta és nemzetségek óta, most pedig megjelentetett az Ő szenteinek,
1Tim.3,16. És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten megjelent testben, megigazíttatott lélekben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a pogányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségbe.
1Jn.4,2. Erről ismerjétek meg az Isten Lelkét: valamely lélek Jézust testben megjelent Krisztusnak vallja, az Istentől van;
Jn.1,1. Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.
Jn.1,14. És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.
Jn.1,14. És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.
Kol.1,17. És Ő előbb volt mindennél, és minden Ő benne áll fenn.
Kol.1,19. Mert tetszett az Atyának, hogy Ő benne lakozzék az egész teljesség;
Kol.2,9. Mert Ő benne lakozik az istenségnek egész teljessége testileg,
Jn.10,30. Én és az Atya egy vagyunk.
Jn.1,18. Az Istent soha senki nem látta; az egyszülött Fiú, a ki az Atya kebelében van, az jelentette ki őt.
Jn.14,9. Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? a ki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?
Jn.10,33. Felelének néki a zsidók, mondván: Jó dologért nem kövezünk meg téged, hanem káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat.
Nem tudom mennyire érthetőek ISten Igéi, de a lényeg, hogy ISten és Jézus egyek. Jézusban ISten lakozik, Isten pedig kinyilatkoztatta magát Jézus Krisztusban a teremtett világ számára, mint Angyali világnak mint az emberek számára!!!
Én feltétlen hiszem, hogy létezett egy személy, akit mi Nazareti Jézus néven ismerünk, hiszem, hogy Ő Isten egyszülött fia, mint ahogy minden ember Isten egyszülött fia/leánya. Hiszem tanításának igazságában. Hiszem, hogy tettei, melyeket ma csodának nevezünk, valóban megtörténtek. Hiszem, hogy feltámadt, miután meghalt a kereszten.
Hiszem, hogy Ő az, akinek eljövetelét a próféták megjövendölték, aki megváltotta azokat, akik tanítását komolyan veszik, nem a bűneiktől, sem azok következményeitől, hanem az (ön-)tudat szánalmas állapotábol.
Nem hiszem, hogy az Ő szándéka lett volna, hogy imádjuk Őt. Nem hiszem, hogy Isten küldte Őt, de tudomásul vette a nép fohászát, várakozását egy erős, igazságos útmutatóra, tanítóra, aki képes lesz az emberek tudatát felemelni, és válaszul eljött közénk, tudva hogy mi vár rá.
Sok spanyol embert hívnak így, és még más nemzetekben ahol nem tilos ez a keresztnév.
Amúgy az újszövetség tetszik, de fogalmam sincs ki írta, nem voltam ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!