Hogyan kell ezt elképzelni a hit gyülekezeténél?
Régebben, még gyerekként mondta azt nekem valaki, hogy a hitgyülisek "táncolnak" az imádság alatt, de akkor még nem érdekelt, viszont most olvasgattam itt a gyk-n a hit gyülekezetevel kapcsolatban és írta valaki, hogy ez a vasárnapi hejehuja táncos gyülekezet.
Tehát tényleg van tánc?
Vagy ezt hogyan kell elképzelni?:D miért táncolnak és mi közben?
#10-es vagyok:
Bocsánat, összekavarodtak a dolgok hirtelen a fejemben.
Nem a #7-est, hanem a #9-est írtam én.
Dávid a Biblia alapján egy tobzódó ember volt, lásd a sok feleségét, ágyasait, stb... Nem vetette meg a földi örömeket, sőt inkább azokat kereste.
Szóval ebben inkább Krisztus a mérvadó számomra és az apostolok. Akik nem táncoltak ilyen alkalmakon.
Ettől függetlenül nincs bajom a tánccal, csak nem istentiszteletre való.
9-es!
Hogyan kell elképzelni egy ilyen táncot? Gondolom csak ilyen laza, illegés -billegés féle tánc, nem ropjuk mint a Kállai kettőst ugye?
#9-es vagyok.
Szerintem ahogy akarod, ameddig az tiszta (és jó esetben őszinte) Isten szerint.
Szóval nem olyanokról van szó, hogy más(ok)ra közben ne figyelnénk, vagy random nők fenekét fogdossuk tánc közben, vagy ilyenek.
Meg persze lehet egyedül is, meg közösségileg is, ha ez lehetséges.
Igazából azt, hogy akik írták az idézett verseket, pontosan mire gondoltak nem tudom. Én annyiról tudok, hogy a zsidók elvileg sokszor pl. körtáncokat szoktak járni. De mint mondtam, annyira nem tudom. Szerintem bármi, ami nem bűnös, gázos dolog.
(Igazából a Dávidról linkelt részben pont az áll, hogy ő elég erőteljesen táncolt ott. Az persze igaz, hogy Dávid tényleg csinált olyan dolgokat, ami nem követendő. De itt most nem erről van pont szó. Igazából Dávid abban követendő példa, hogy igaz volt(,mert hitt), valamint hű volt Istenhez(ennek keretében hitt neki) és az Ő akaratát kereste az életében, ha hibázott is, valamint ha hibázott, akkor önkritikus volt és megbánta bűneit igaz szívből a Biblia által említett esetekben.(De gondolom amúgy is.))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!