Hogyan kell ezt elképzelni a hit gyülekezeténél?
Régebben, még gyerekként mondta azt nekem valaki, hogy a hitgyülisek "táncolnak" az imádság alatt, de akkor még nem érdekelt, viszont most olvasgattam itt a gyk-n a hit gyülekezetevel kapcsolatban és írta valaki, hogy ez a vasárnapi hejehuja táncos gyülekezet.
Tehát tényleg van tánc?
Vagy ezt hogyan kell elképzelni?:D miért táncolnak és mi közben?
Azért nem csak úgy táncolnak, mert van dicsőítő zenekar énekessel meg hangszerekkel.
Keress rá vidám vasárnap részekre
Persze lehet, de azért ennyire ne túlozzunk már. A Biblia sehol nem írja, hogy Jézus vagy az apostolok táncoltak volna.
#5-ös:
De mi az, ami túlzás?
(#4-es vagyok.)
#7-es!
Ha te azonos vagy az #5-össel, és a kérdés az, hogy mivel magyarázom, hogy rendben van az istentiszteleten táncolni, holott Jézusról és az apostolokról nem írja a Biblia, hogy táncoltak volna, akkor itt van válaszom:
Én sem emlékszem, hogy a Biblia írná, hogy Jézus, vagy az apostolok táncoltak volna. Azonban: Gondolom azt elfogadod, hogy Dávid is Isten követe volt és, hogy a Zsoltárok Könyve is igazságokat tartalmaz.
A 149-es és 150-es zsoltárok arra buzdítanak, hogy táncoljunk az Úrnak.
"Dicsérjék az ő nevét tánccal; dobbal és hárfával zengjenek néki."
"Dicsérjétek őt dobbal és tánccal, dicsérjétek őt hegedűkkel és fuvolával"
(Ezekről ugyan nincs leírva a Károli fordításban, hogy Dávid írta őket, de attól még nincs velük semmi gond.)
Vagy volt a történet, amikor a frigyládát felvitték Jeruzsálembe, hogy Dávid Isten előtt táncolva ment a tömeg elején. És ezt a Biblia természetesnek, és jónak mutatja be.
2 Sámuel 6 (A leginkább ezzel kapcsolatos rész a 14-23. versekben található.)
És persze arra szerintem senki nem kényszerít, hogy te is táncolj. Ez teljesen fakultatív. Ha szívből jön, táncolhatsz. De ha te nem így dicséred őszintén az Urat, akár énekelhetsz is, vagy csak gondolkodhatsz is róla. Az sem baj. :)
#4-est, #6-ost és #7-est író vagyok:
Elfelejtettem utolsó válaszomhoz odaírni, hogy ugyanazon válaszoló vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!