Egerben milyen keresztény gyülekezetek közösségek vannak?
Idén költözöm oda, mert ott folytatom a tanulmányaimat az egyetemen, viszont örülnék, ha legalább heti egy alkalommal eltudnék járni valamilyen közösségbe, ezzel is ápolva a hitemet.
Hogy tudok ennek kicsit mélyrehatóbban utána járni?
(Egyébként róm. kat. vallású vagyok, ha ez számít. De pl. a baptistákkal kifejezetten szimpatizálok, illetve az utóbbi időben a reformátusok iránt is nagy érdeklődést tanusítottam.)
Azert a vallást nembúgy szokták szemezgetni, mint az aldiban a krumplit....
Nagyon jó plebániai közössegek vannak a katolikusoknál, egerben is...
1-es
De, pont úgy szemezgetem, mint az Aldiban a krumplit.
És ezt kérlek ne vedd rossz néven.
Mégis miből tudhatnám, hogy melyik vallási felekezet az igaz és melyikhez érdemes tartozni.
Csak azért, mert a római katolikusba születtem bele az még nem jelenti azt, hogy az is a legjobb és legigazabb.
Romai katolikus templom van vagy 26. Egy kis reformatus templom van, es egy kis baptista imahaz, egymassal kb. szemben, a Bazilikatol nem messze (Deak Ferenc ut).
Szinten a Bazilika kozeleben, az Agria Park plazaval szemben van egy kis evangelikus templom (Vorosmarty ut es Torvenyhaz u. sarok). Mindet elered gyalog a belvarosbol.
Eger egyebkent osi katolikus varos, erseki szekhely, az iskolak fele, es az egyetem is mar az egyhaz kezeben van. Az egriek altalaban katolikusok, ezert a protestans templomok csak mikroszkopikus meretuek. Pont az evangelikus templom par eve felig osszeomlott, de mar osszeraktak. :-) A Bazilikat mindenkeppen nezd meg!, akar resztveszel misen, akar nem.
3-as
Szia!
Köszi a választ.
Egyébként már sokszor jártam Egerben, ennek ellenére nem ismerem túlságosan jól.
Viszont a Bazilikát már láttam belülről. :D
Ez alapján szinte biztos, hogy nem bérmálkoztál, ha mégis katolikus felekezet mellett döntesz, érdemes lehet azt is pótolni.
Kerdezo,
3-as vagyok.
Gratulalok akkor!, ezek szerint felvettek az egyetemre. Remelem, jol erzed majd magad!
Egert hamar meg fogod ismerni, a belvaros kompakt, atlathato, minden utca a Dobó térre vezet :-D. Az egriek kozvetlenek es szeretik a "gyuttmenteket", akar turista, akar egyetemista, szivesen segitenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!