Melyik vallásé az igazság?
Régóta érdekel, sok könyvet olvastam és sok előadást hallgattam már meg a témában de ilyen egyszerűen még nem tettem fel a kérdést pedig lehet így kellet volna már az elején is.
Ti mit gondoltok és miért arra jutottatok amire?
Még két jó könyv a kereszténység korai történetéhez (a legkorábbi évszázadokról):
Vanyó László: Az ókeresztény egyház irodalma (Szent István Kiadó)
Henry Chadwick: A korai egyház (Osiris Kiadó)
Kedves Kérdező!
Igaz vallás nincsen, mert mindegyik valamilyen ember/vezető általi érdekből jött létre. Az igaz Istennek, nincsen vallasa.Mindegyik vallás, akár keresztény, vagy azon kívüli, mindegyik hazugságokon, féligazságokon alapszik.Minden vallasosságban élő ember, Isten pusztító ítélete alatt él, mert nem az Isten igazságait követi kizárólagosan, hanem hamis tanokban él, ezáltal engedetlenségben él Isten előtt.
Honnan tudom? Nem másból, mint az Isten írott igazságaiból.A Megváltó mondja magáról, hogy Ő az igazság, és azIsten igazságát szólja:
Ján 8:40 De most meg akartok engem ölni, egy olyan embert, aki azt az igazságot mondta nektek, amelyet én Istentől hallottam. Ábrahám ezt nem tette.
Ján 8:45 Mivel pedig én az igazságot mondom, nem hisztek nekem.
Ján 14:6 Azt mondta neki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.
Tehát ezekből az igékből jól látszik, hogy az Ő beszédje az igazság.Innen tudom, hogy mi az igazság.A rajta keresztül adott utasítások, információk által tudom, hogy milyen az igaz Isten.
Nincs szükség semilyen vallásra, sőt! Nem hogy szükség nincsen, hanem egyenesen engedetlenség az Isten szemében az, ha valaki vallásos, hiszen az nem tud a teljes igazság szerint élni, nem ismeri meg az Istent, Megváltót, mert nem ismeri a beszédjét, vagy nem úgy, ahogyan azt valójában kellene. Minden keresztény vallás a római rendszer része, I. Konstantin vezette be akeresztény vallást ami pogány eredetű, tele van okkultizmussal, és más hamis tanokkal, melyek hogy igaznak látszódjanak, a Biblia mögé vannak elrejtve, hogy a mit sem sejtő olvasó, aki barmelyik vallás tanai szerint olvassa az írást, észrevétlenül kövesse azokat a tanokat, amelyeket a római császárok, később már pápák kevertek össze az igazsággal. Nem lehet vallásos az, aki az Isten szerint szeretne élni, hogy megmeneküljön akárhozattól.
Milyen igazság?
Mindegyik vallás a tudatlanságra épít, tehát nem lehet bennük igazság. Jó, nyilván részigazságok vannak, de a materiális világra vonatkozóan semmilyen igazságtartalmuk nincs, másféle világról pedig értelmetlen beszélni, mert nem létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!