Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény férfiak, ti is...

Keresztény férfiak, ti is leszoktátok nyelni a sértést? Bűnnek számít elmenni, ha valaki nem bírja tovább hallgatni?

Figyelt kérdés

Jézust megalázták és megölték, de ő mindvégig áhítatos maradt.

Ha nyilvánosság előtt megsértenek, akkor visszatámadsz? Lenyeled? Vagy hogyan reagálsz rá?

2022. jún. 1. 22:53
 1/3 anonim ***** válasza:
18%
Ez a barom pacifizmus az, ami miatt kiábrándultam a kereszténységből. Az Ószövetség volt az igazi. Gyilkolás, erőszak, nemi erőszak, háború, különös kegyetlenséggel, aljas módon elkövetett népírtás, Isten büntette az embereket özönvízzel meg mindennel is, rabszolgaság és lehetne sorolni. Ez már sokkal közelebb áll hozzám, hiszen nem fogok kenyérrel visszadobni, ha kővel dobnak meg. Viszont az Ószövetséget nem követhetem, nem nekem szól. Az a zsidók bibliája, ők a választott nép benne, a többin meg uralkodhatnak. Na még mit nem, hogy én ezt követem. Így kiábrándultam az egész egyházból, és próbálok az igazi magyar kultúrával kapcsolatban olvasni tájékozórni, hogy miben hittek, milyenek voltak. Az igazit azt a barom sz istvánék meg géza előtti időszakra értem.
2022. jún. 2. 02:39
 2/3 anonim ***** válasza:
44%

Ézs 3:10 Arcuk tekintete tesz ellenük bizonyságot, bűneikkel Szodoma módjára kérkednek, nemhogy eltitkolnák; jaj lelküknek! mert maguk szereztek maguknak gonoszt.

Ézs 3:11 Mondjátok az igaznak, hogy jól lészen [dolga], mert cselekedeteik gyümölcsével élnek.

Ézs 3:12 Jaj a gonosznak, gonoszul lesz [dolga], mert kezeinek cselekedete szerint fizetnek neki.

2022. jún. 2. 15:43
 3/3 Dorkász06 ***** válasza:

Bár én nem férfi vagyok, de minden kereszténynek feladata követni, és utánozni Jézust.

Ezekről beszélt a Lukács 6: 29- ben. Itt azt kívánta követőitől, hogy inkább készségesen tűrjék el a személyes sértést és sérelmeket, ahelyett, hogy bosszúhoz folyamodnának. A Bibliának más részei segítenek megérteni, hogy ez mit is jelent.

Pl a Róma 12: 17- 19- ben részletezi, hogy milyen legyen a gondolkodásmódunk:

"Senkinek se viszonozzátok rosszal a rosszat. Gondoljátok át, mi az, amit minden ember jónak tart. Ha lehetséges, amennyire tőletek függ, minden emberrel békében legyetek. Ne álljatok bosszút magatokért, szeretteim, hanem engedjétek, hogy Isten mutassa ki a haragját, mert meg van írva: „»Enyém a bosszú, én visszafizetek« – ezt mondja Jehova"

Nagyon fontos a békére törekedni, ezért buzdít minket Jézus, hogy még szóban se szálljunk szembe valakivel, akit ez ingerel. Mindentől függetlenül, ha szükséges pereskedhetünk, hogy megszerezzük ami minket megillet. De mindig a szelídség jellemezzen minket (Példabeszédek 15: 1). Ez nem azt jelenti, hogy mindent el kell tűrnünk, de bármit teszünk vagy mondunk, ne az indulataink vezessenek. Ha viszont nem tudunk mit tenni, a legbölcsebb elhagyni a helyszínt (Példabeszédek 22: 3).

2022. jún. 6. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!