Keresztény férfiak, ti is leszoktátok nyelni a sértést? Bűnnek számít elmenni, ha valaki nem bírja tovább hallgatni?
Jézust megalázták és megölték, de ő mindvégig áhítatos maradt.
Ha nyilvánosság előtt megsértenek, akkor visszatámadsz? Lenyeled? Vagy hogyan reagálsz rá?
Ézs 3:10 Arcuk tekintete tesz ellenük bizonyságot, bűneikkel Szodoma módjára kérkednek, nemhogy eltitkolnák; jaj lelküknek! mert maguk szereztek maguknak gonoszt.
Ézs 3:11 Mondjátok az igaznak, hogy jól lészen [dolga], mert cselekedeteik gyümölcsével élnek.
Ézs 3:12 Jaj a gonosznak, gonoszul lesz [dolga], mert kezeinek cselekedete szerint fizetnek neki.
Bár én nem férfi vagyok, de minden kereszténynek feladata követni, és utánozni Jézust.
Ezekről beszélt a Lukács 6: 29- ben. Itt azt kívánta követőitől, hogy inkább készségesen tűrjék el a személyes sértést és sérelmeket, ahelyett, hogy bosszúhoz folyamodnának. A Bibliának más részei segítenek megérteni, hogy ez mit is jelent.
Pl a Róma 12: 17- 19- ben részletezi, hogy milyen legyen a gondolkodásmódunk:
"Senkinek se viszonozzátok rosszal a rosszat. Gondoljátok át, mi az, amit minden ember jónak tart. Ha lehetséges, amennyire tőletek függ, minden emberrel békében legyetek. Ne álljatok bosszút magatokért, szeretteim, hanem engedjétek, hogy Isten mutassa ki a haragját, mert meg van írva: „»Enyém a bosszú, én visszafizetek« – ezt mondja Jehova"
Nagyon fontos a békére törekedni, ezért buzdít minket Jézus, hogy még szóban se szálljunk szembe valakivel, akit ez ingerel. Mindentől függetlenül, ha szükséges pereskedhetünk, hogy megszerezzük ami minket megillet. De mindig a szelídség jellemezzen minket (Példabeszédek 15: 1). Ez nem azt jelenti, hogy mindent el kell tűrnünk, de bármit teszünk vagy mondunk, ne az indulataink vezessenek. Ha viszont nem tudunk mit tenni, a legbölcsebb elhagyni a helyszínt (Példabeszédek 22: 3).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!