Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus szerette a népét (a...

Jézus szerette a népét (a zsidókat)?

Figyelt kérdés
Vagy mit gondolt róluk?

2022. nov. 29. 18:56
 1/10 anonim ***** válasza:
25%
Jézus mindenkit szeret, Neki ez a szuper képessége....illetve ez volt....most a bölcsességet tolja.
2022. nov. 29. 19:04
 2/10 anonim válasza:
Valamilyen szinten biztosan szerette
2022. nov. 29. 19:05
 3/10 anonim ***** válasza:
63%
Jézusnak nem volt népe.
2022. nov. 29. 19:17
 4/10 anonim ***** válasza:
90%

Igen, ezért jött közéjük, ezért tanította őket, ezért halt meg értük is.

Viszont hibáikat is szemükre vetette, hogy tanuljanak belőle.

2022. nov. 29. 19:19
 5/10 anonim ***** válasza:
29%

Jézus népe NEM a zsidók!

Egyébként igen,csak nem múlt időben

2022. nov. 30. 08:07
 6/10 KZitus ***** válasza:

Szia

Jézus elsősorban a zsidó néphez, nemzethez lett elküldve. Ezt több alkalommal is elmondta krisztus.

pl. „Én nem küldettem másokhoz, csak Izrael házának elveszett juhaihoz” Máté 15:24 Jézus a földi szolgálata idején csak a zsidóknak és a prozelitáknak prédikálta a jó hírt, ezért jelentette ezt ki.

Amikor kiküldte a 12 apostolát, ezt a parancsot adta nekik: „A nemzetek útjára ne térjetek, és szamáriai városba ne menjetek be, hanem inkább újra meg újra Izrael házának elveszett juhaihoz menjetek” Máté 10:5, 6.

2022. nov. 30. 16:22
 7/10 KZitus ***** válasza:
38%

...mivel nem fogadták el a zsidók nemzetként mint Messiást, ezért három nappal azelőtt, hogy Jézus utoljára jött össze hűséges apostolaival, ezt mondta a képmutató zsidó vezetőknek: „mondom nektek: az Isten királysága elvétetik tőletek, és olyan nemzetnek adatik, amely megtermi gyümölcseit” Máté 21:43.

Így Jézus a halála és a feltámadása után ezt parancsolta a tanítványainak: „Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek” Máté 28:19, 20. Azt is elmondta nekik, hogy a prédikálómunkájuk „a föld legtávolabbi részéig” kiterjed majd Cselekedetek 1:8.

2022. nov. 30. 16:26
 8/10 anonim ***** válasza:
58%

Próbálta őket megmenteni, de azok kivetették maguk közül. Jézus galileai volt, arámi nyelven beszélt. Ilyen szóváltás játszódott közte és a zsidók közt:

Monda azért nékik Jézus: Ha az Isten volna a ti atyátok, szeretnétek engem: mert én az Istentől származtam és jöttem; mert nem is magamtól jöttem, hanem ő küldött engem.

Miért nem értitek az én beszédemet? Mert nem hallgatjátok az én szómat.

Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.

Tehát Jézus nem volt zsidó, pontosabban a zsidók nem Istentől valók. Ezt még tetézi a mindenkori és kortárs zsidók gyűlölete Jézus iránt.

2022. dec. 3. 13:22
 9/10 anonim ***** válasza:

Azért kiváncsi lennék milyen magyarázattal pontozták le az 5öst, (és nyilván KZitus 7-esét is)

Jézus a kereszténység alapját adta. A keresztény egyház nem csupán zsidókból áll. Sőt, a judeizmus, ami többnyire a zsidók vallása épp nem fogadja el Jézust, és a kerszténységtől elkülönülő vallás.

Szóval az előző tényeket vitatjam aki nem ért egyet azzal, hogy Jézus népe nem a zsidók.

Jézus népe a kersztények. Pontosabban, azok akik Jézus tanítását követik. Őket nevezte Jézus a népének.

A judeizmus nem fogadja el Jézust mint Isten fiát, azaz a kereszténység alaptételét.

Persze nem minden zsidó követi a judeizmust vallását. Vannak kersztény zsidók. Ha ők Jézust követik, akkor ők Jézus népéhez tartoznak.

Szóval ezeket kellene valami ellenérvvel cáfolni azoknak, akik 5-ot és 7-et leszavazták.

És egyébként igen, Jézus szereti a népét. Is. Mindenkit szeret. Ezt persze nekünk nehéz megérteni, mert nem tartunk ott, hogy a népének nevezhessük magunkat.

De azt azért elég könnyű megérteni, és elfogadni, hogy azokat szereti, akik a tanítását követik, és azt az Istent, akit ős is.

2022. dec. 5. 18:45
 10/10 anonim ***** válasza:

3-as

Valóban, Jézusnak nem VOLT népe, hanem VAN.

Jézus népe azok, akik befogadják őt, így Ő is befogadja azokat.

2022. dec. 5. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!